Suma de 114.200 de lei va fi primită de o firmă din București pentru a întocmi proiectarea și documentația aferentă proiectului de înlocuire a suprafeței de joc și a sistemului de iluminat la Sala Constantin Jude din Timișoara. Licitația organizată de Primăria Timișoara a fost câștigată de societatea Electra Luc Construct S.R.L.
Proiectul ”Servicii de proiectare aferente obiectivului de investiţii ”ET+DALI+PT –Înlocuire/reabilitare pardoseală și modernizare iluminat interior Sala Polivalentă Constantin Jude, Aleea F.C.Ripensia, nr. 11 Timișoara are câștigător. Licitația de pe SEAP a fost adjudecată pentru o sumă puțin peste 100.000 de lei de o firmă bucureșteană.
În baza contractului vor fi prestate servicii de proiectare aferente obiectivului de investiţii ”ET+DALI+PT –Înlocuire/reabilitare pardoseală și modernizare iluminat interior Sala Polivalentă Constantin Jude, Aleea F.C.Ripensia, nr. 11, Timişoara”.
În urma investiției va avea loc înlocuirea circuitelor electrice aferente sistemului de iluminat, inclusiv a aparatelor de comandă şi a tablourilor aferente; înlocuirea circuitelor electrice aferente instalațiilor de forță (ex. prize); înlocuirea corpurilor de iluminat cu tehnologie tip LED, precum şi suplimentarea acestora dacă va fi cazul, pentru a asigura nivelul de iluminare corespunzător nivelului de practică sportivă; dotarea instalaţiei cu senzori de mişcare, acolo unde se impune; dotarea sistemului de iluminat cu comandă la panou, funcție de tipul sportului care se practică în sală în momentul respectiv; dotarea sălii polivalente cu sistem de supraveghere video (monitorizarea și supraveghere video a suprafeței de joc, a tribunelor și a intrării principale); circuitele de iluminat vor fi separate de circuitele de prize, dacă se consideră necesar.
De asemenea, se va realiza înlocuirea/reabilitarea pardoselii. Aceasta va trebui să corespundă noilor standarde și cerințe ale federațiilor nationale și internaționale în materie de sport și care să îndeplinească minim următoarele cerințe generale: să nu fie rugoasă ; planeitatea să fie de max. 5 mm la 2,00 m în orice sens; să fie antiderapantă chiar şi în condiţii de umezire în timpul activităţii sportive; culoarea să fie astfel aleasă încât marcajul să fie vizibil; să nu prezinte strălucire; să nu genereze zgomot supărător; să fie durabilă şi rezistentă la uzură, lovire; să fie uşor de întreţinut şi reparat; să fie astfel realizată încât să reducă amplitudinea forţei dinamice rezultate la impactul dintre un jucător în cădere şi suprafaţa suport, corespunzător tipului de activitate sportivă; să fie ignifugă. Suprafaţa de joc va fi proiectată astfel încât dimensiunile, marcajele şi suprafaţa de uzură, să fie specifică fiecărei discipline sportive în parte, în conformitate cu legislația în vigoare. Proiectantul va trebui să prevadă soluţii de protejare a pardoselii în cazul evenimentelor culturale, spectacole, etc.
Comentarii prin facebook