Acordarea punctelor suplimentare pentru stabilitate în muncă e cea mai mare noutate a noii legi a pensiilor. Cum se aplică și cui

Principala modificare adusă de noua lege a pensiilor este legată de introducerea principiului stabilității, prin intermediul căruia se acordă punctaj suplimentar la pensia primită de cei care au activitate și contributivitate continue în muncă. Mircea Cristian, directorul Casei de Pensii Timiș spune că prin intermediul legislației se încurajează munca.

Dar, în ciuda modificărilor, principalul punct care influențează valoarea pensiei este legat de principiul contributivității. Iar acesta nu se modifică. 

Principiul contributivității a rămas neschimbat față de vechea lege, e același ca și până acum. Avem același stagiu minim de cotizare de 15 ani, la fel ca în vechea lege. Orice persoană care dorește să beneficieze de pensie trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare de 15 ani. Este foarte important de subliniat acest aspect. S-a speculat adesea că persoanele care nu au niciun venit pot obține pensie, dar acest lucru nu este adevărat. Pensia se acordă doar persoanelor care au fost asigurate în sistemul public de pensii și care au contribuit la acest sistem”, a spus Cristian Mircea, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Timiș. 

Nu există pensie socială fără ca o persoană să fi lucrat o singură zi. Unele persoane cred că odată ajunse la 65 de ani vor primi automat, de la stat acea pensie minimă socială, de 1281 de lei, fără să fi contribuit niciun leu la fondul de pensii, iar aceasta nu este adevărat, subliniază Mircea Cristian.

Marea noutate a actualei legi este legat de principiul stabilității. Persoanele care cotizează la pensii primesc punctaj suplimentar pentru fiecare limită de cotizare trecută.

Prin acest principiu se dorește continuitatea în activitate. Astfel, se acordă 0,5 puncte pentru fiecare an între 25 și 30 de ani de cotizare, 0,75 puncte pentru fiecare an între 30 și 35 de ani, și 1 punct pentru fiecare an care depășește 36 de ani de cotizare. Acest principiu încearcă să egalizeze stagiile de cotizare, eliminând astfel necesitatea aplicării unui indice de corecție care, în trecut, a generat multe disensiuni”, afirma Mircea Cristian.

Tot ca o noutate, pensia anticipată parțială dispare, dar apare pensia anticipată ca și limită de vârstă. De această prevedere pot beneficia cei care au un stadiu de 35 de ani, plus un stagiu de cinci ani peste, care se vor putea pensiona fără a avea parte de penalizare la suma primită. Tot ca și noutate se va lua în seamă ca și vechime facultatea și armata efectuate. Deci, exact acea porțiune de cinci ani.

Cei care s-au pensionat vor putea munci în continuare, dar perioada de contrbutivitate de la momentul pensionării nu va mai aduce puncte suplimentare, acestea se acordă până la pensionare. Aici apare și cea mai mare nelămurire a celor care vin la Casă să ceară lămuriri legate de majorare.

Cele mai multe probleme apar legate de lucratul după ieșit la pensie. Nu mai sunt aplicate puncte de stabilitate după pensionare.  Acestea au fostintroduse suplimentar față de stagiul de cotizare contributiv, dar după pensionare nu se mai acordă alte puncte”, spune directorul Casei de Pensii.

Cât despre indexarea pensiilor pentru cei care au avut decizii de recalculare care le-au adus o pensie mai mică decât cea actuală, aceasta se va aplica în continuare, spune Mircea Cristian, dar se va aplica la suma recalculată. Trebuie menționat că suma efectiv plătită nu va fi cea mai mică, ci cea mai favorabilă pensionarului. Iar anual se va aplica acea indexare.

Ca și date, în urma majorării pensiilor, cea mai mare aplicată în Timiș a fost de aproximativ 6000 de lei, un plus de 32% față de cea primită înainte de majorare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

31 comentarii pentru acest articol

Wanda89 a spus: (septembrie 3rd, 2024 at 19:31 )

Noutăți, noutăți – nu pentru toți. Noua lege este cu siguranță mai bună decât cea veche, merge pe contributivitate etc. Partea nasoală e că în ea este vorba doar despre palestinieni. Restul, adică diferiții , cei mai iubiți de Dumnezeu etc – (auto)privilegiați prin ei înșiși, muncesc/ne lucrează pe alte principii, nu pe contributivitate. Ăștia au indemnizații de serviciu, pe deasupra. Zeii.

Constantin a spus: (septembrie 3rd, 2024 at 22:56 )

Ia spune mătăluță daca spui că nu există pensie socială fără 15 ani contributivi unde se duc sumele reținute miilor de persoane care au cotizat 3,7,8,2,ani etcsi nu au ajuns la 15 ani vechime,nu au bani pina la sfârșitul lui 2025 sa și cumpere vechime cine se folosește de banii acestora.Corect ar fi orice persoană care nu se încadrează la pensia minimă de 15 ani contributive sa li se restituie banii reținuți la virsta de 65 de ani,de ce statul român nu retiuie băii ,nu beneficiez de pensie îmi dai banii înapoi.Unde merg acei bani reținuți în ce cont daca și ci acești bani nu ajung fondurile pentru pensiile celorlalți.Dati un răspuns dacă aveți capacitatea de a înțelege aceste lucruri.Multumesc!

Ionescu a spus: (septembrie 4th, 2024 at 16:32 )

Este cea mai mare nedreptate.s au dat puncte de stabilitate si pentru anii adaugati ptr grupe de munca.A muncit o persoana 30 ani la grupa 2 ,pe santier,i au fost adaugati 10 ani,a facut 40 si a primit puncte stabilitate ptr 15 ani.Altii care au muncit 25 ani pe un salariu mic au pensia minina.Nu mai spuneti minciuni,cei care au recalculat au recalculat cum s au priceput.

Popescu Marin a spus: (septembrie 4th, 2024 at 18:47 )

Noua lege este cea mai proastă de până acum .

Truta a spus: (septembrie 4th, 2024 at 19:38 )

Nu este legal ca o lege sa se aplice retroactiv.Eu m-am pensionat legal la 50 de ani,limita de varsta.Am mai lucrat dupa pensie si am primit un punctaj de 0.25 3312 puncte pe an,eu in 4 ani fac un punct.Am fost tepuit.

Olariu Vistirica a spus: (septembrie 4th, 2024 at 19:52 )

De ce in legea 360/2023 sa retinut puncte din ani contributivi in România pentru perioada contributiva intrun alt stat Europen?

Deci, a spus: (septembrie 4th, 2024 at 20:11 )

minerii din Valea Jiului si cei de la uraniu, trebuiau sa lucreze 40 de ani. Chit ca majoritatea nu apuca 65-70 de ani…

Dumitru a spus: (septembrie 4th, 2024 at 20:41 )

Dece nu se dau punte de stabilitate pentru anii adaugați la cei care au lucrat an grupe de munca și pentru care s-au plătit contribuții suplimentare????????

Daniel a spus: (septembrie 4th, 2024 at 20:44 )

Văd ca sunt mulți nemulțumiți de faptul că se recompensează contributivitatea. Păi cum altfel să scoți economia la gri la suprafață dacă până acum luai mai mulți bani cotizând mai puțin și mai puțini ani? Acum cei care și-au văzut de treabă și au lucrat peste 40 de ani, poate 2 job-uri au pensie peste 1000 de euro. Restul care au speculat să fie mulțumiți că nu le scade pentru că și așa au primit ani de zile mai mult decât era normal. Oricum se vor da și ajutoare sociale plus tot felul de beneficii și compensări pentru cei cu venituri mici peste 65 de ani, nu-i lasă PSD-ul că doar votează dacă nu s-au omorât cu munca.

Burduhos Victor a spus: (septembrie 4th, 2024 at 20:50 )

Bună ziua. Am 30 de ani pe cartea de munca contributiv , 54 vârstă pensie de invaliditate 1281 pensia minima ,sunt plin de șuruburi operat de coxoartroza ,apnee în somn din cauza munci . Am aceeași pensie cu o persoană care a muncit 5 ani sau 15 ani. Unde e dreptatea? Ce aș putea spune copiilor mei să muncească 15 ani sau 30 e aceiași pensie.

Un cetatean a spus: (septembrie 4th, 2024 at 21:18 )

Actuala lege a pensiilor are origini comuniste. Care stabilitate caci multi au avut 4-6 locuri de munca, somaj tehnic, etc. Iar generatiile sunt amestecate aiurea. Unii au iesit pe legea cu 25 de ani, altii pe 30. Comparatii de contributie se poate intre indivizii de aceleasi legi dupa care au iesit la pensie. Iar acum vreti vechime peste 35 si peste 40 ani. Iar munca facuta dupa pensie nu se mai ia in calcul la vechime si contributie.

Roman Romolus (Dognecea) a spus: (septembrie 4th, 2024 at 22:42 )

Cei care au lucrat și au fost persoane cu handicap permanent și a beneficiat de lege260/2010art.58.se arată și în noua lege la art.52 Alin.1 puncte suplimentare0,50 puncte pentru fiecare stagiu contributiv de cotizare,respectiv art.55alin.1 se referă la grupe de muncă în cond.deosebite cu 0.25 puncte/ an și grupe speciale 0.50 pun te/ an,întrebare:se aplica doar celor speciali ,cu funcții înalte sau tuturor.multumesc aștept răspuns!

Marin S a spus: (septembrie 5th, 2024 at 00:59 )

Da, ,,legea lui Ciolacu – Ciuca ,, e mizerabila sper sa le stea în gat ,și sa se înece cu ea . Și ălora care mai pun un vot pentru ei .
Lui Ionescu : unde vezi tu nedreptate cu privire la grupele de munca ?
Oamenii aceea care au lucrat în grupe , au contribuit ma mult , alături de contribuția lor și angajatorul lor a pus partea lui. La grup 1 , 50 % și la grupa 2 25 % .
Unii care gândesc ca tine , pe care i-au dus mamele lor în parlament și iau făcut și directori pe la casele de pensii , au ajuns la concluzia ca sporul acela de 25% și 5o% transformat în ani cu ieșire la pensie mai devreme . Ei zic ca acei ani suplimentari sunt perioade necontributivi . Stai liniștit ca s-au gândit ca tine și nu dau puncte de stabilitate , la și dacă mai lucrezi după ce te pensionezi .
Punctele de ,,stabilitate ,, ziceți bodeaproste lui Ciolacu-Cica & company.

Jeanvaljean a spus: (septembrie 5th, 2024 at 09:36 )

Rahat pe varză, a ajuns un șofer cu ore suplimentare obținute cu curse pontate fictiv să aibă pensie mai mare decât un cercetător . La fel un tablagiu fost milițian ieșit la 50 de ani o poate și revoluționar cu merite speciale în revoluție ca ciolacu să- i râdă în nas unui profesor sau inginer cu toate cele 4 puncte de stabilitate .laudatio pesederum !

Maria a spus: (septembrie 5th, 2024 at 11:18 )

Bună ziua! Am 50 ani vechime, 38 contributivi,21ani grupa ll și 0 pc stabilitate! Cum se încurajează vechimea? Unde sunt banii din contribuții 38 ani ? Nedreptate,promisiuni și numai minciuni!

Zdreanță a spus: (septembrie 5th, 2024 at 12:26 )

Legea lui pește!La muncă tovarăși!Prin astfel de legi,cei care ne conduc cică încurajează munca.Suntem o țară asistată social în care marea majoritate a românilor trăiesc pe datorie și au venituri execrabile.Trântori votați de tâmpi guvernează prin legi anti-popor.Bravo Constantine!Hai cu votul!

Neagoe Ion a spus: (septembrie 5th, 2024 at 13:08 )

Cu privire la punctele de stabilitate si cele pentru peroade asimilate vad ca dl. Director adjunct acum stie teoria dar la data de 17.07. 2024 nu stia legea si a semnat toate erorile celor din subordone ” ca primarul”. Urmaresc cum stie sa corecteze aceste anomalii comise sub semnatura sa. In cazul unor pagube aduse pensionarului acest om impreuna cu cei implicati direct in actul de emitere a Deciziei de recalculare si necorectata va trebui sa plateasca fin propriul buzunar nu din fondurile CJP Timis!

Bilauca Corneliu a spus: (septembrie 5th, 2024 at 14:50 )

Am 51 dw ani cotizati. Am muncit 5 ani dupa pensie si muncwsc si acuma dar ka recalculare acesti ani nu sau pus la punctele de stabilirate. Suntvtrecuti ca ani necontribuiti, cu toste ca mi sa oprit contributiile pentri pensii, Cas CAAss, am doar adeverinte, dar astia iau trecut ca si ani neplatiti. Cum se piate asa cwva numai in romania lui johannus se piate asa ceva. O tara condusa de hotii

Sănduleanu Ioana a spus: (septembrie 5th, 2024 at 15:17 )

Cât de cât discutați concret despre deciziile primite, eu ce să fac dacă poșta a blocat decizia mea și a multora și nu am primit-o nici acum deși a plecat de la casa de pensii. Curge termenul de contestare și ce, nu interesează pe nimeni. Pensionar cu probleme de sănătate, să mori umblând pe la uși, nu le pasă.

Ion a spus: (septembrie 5th, 2024 at 15:35 )

Cît de prost sa fie unul care îndeplinește condițiile de pensie sa piarda citeva mii lei pe lună pentru 81lei luna?Poate va mai ginditi și aduceți argumente plauzibile.Sunt avantajați cei fără grupa de munca.

Adriana Ghiță a spus: (septembrie 5th, 2024 at 17:09 )

Este o nedreptate mare ptr cei care au avut grupe și nu au beneficiat de nimic.Consider ca este un drept câștigat prin lege ,numai ca ei au ignorat acest lucru.Asa au luat tuturor ani buni lucreti în condiții grele și deosebite micsorandu-le anii de vechime și astfel primind mai puține puncte și evident bani mai putini.

Mihail a spus: (septembrie 5th, 2024 at 17:13 )

Mai e o treabă…cei care ies anticipat pot sa o facă doar daca au cu 5 ani mai puțin față de varsta standard de pensionare.Necazul este că pt cei care au grupă nu li se consideră această vârstă standard de pensionare 65 minus unul sau doi sau trei ani aferenți grupei și de acolo sa li se scadă cei cinci ani că sa poată ieși anticipat.Ca așa mi se pare corect .

Unu a spus: (septembrie 5th, 2024 at 17:43 )

Cu tot respectul,cum scos din joben valoarea punctelor de stabilitate? Nu este normal că o lege sa se aplice pt viitor și nu retroactiv? Întreb,doar!

Matei Cornelia a spus: (septembrie 5th, 2024 at 19:23 )

Am ieșit anticipat la
pensie în 2001, nu pentru ca asa am vrut, pentru ca începuse marele jaf(adică marea privatizare). Eram economist la o fermă de porci de lângă capitală. Totul mergea bine până au venit unii de la ministerul agriculturii și ne-au băgat o pesta porcină. Apoi au venit cu unii de la o societate de lichidare(ăștia s-au îmbogăți pe vremea aia). Ne-au spus ca începând cu data de……2001avem următoarele alternative. Eu am ales pensia anticipată. Am primit și un an salarii compensatorii (pentru care am muncit până la lichidarea firmei). Am stat acasă câteva luni. Nu am ieșit la pensie că am vrut. Puteam muncii în continuare mult și bine. Când am împlinit vârsta m-am angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată și am plătit toate dările la stat. Îmi puteți spune domnule, care vreți sa ne lămuriți de ce nu avem dreptul la puncte de stabilitate, ce sunt punctele de stabilitate și ce sunt punctele de pensie? Doresc un răspuns.

Matei Cornelia a spus: (septembrie 5th, 2024 at 19:25 )

De ce mi-ați șters mesajul?

IonCănalia a spus: (septembrie 5th, 2024 at 19:34 )

Mai sunt CONTRIBUTIVE sau pe puncte stabilitate.
Simplu : ai CONTRIBUIT 1 leu iei 1 leu , 7 lei iei 7.
Ori e pe CONTRIBUTIVITATE ori e SPECIALE ?!?!?!

Wanda89 a spus: (septembrie 5th, 2024 at 20:01 )

@Unu
Ar fi aberant să nu poți modifica o lege proastă.

Gavrila Cecilia a spus: (septembrie 5th, 2024 at 20:19 )

Este adevărat mi este minciuna verificați la Giurgiu

Remus a spus: (septembrie 6th, 2024 at 05:44 )

Soțul a lucrat 23 de ani din care 8 in grupa 2. S-a îmbolnăvit și 11 ani a avut pensie medicala. Pensia actuala 1381 lei. Cum poți trăi cu banii aceștia? Cei care au muncit 3 ani au 1281 de lei. Soțul avea să mai muncească,dacă nu se îmbolnăvea. Chiar așa,pui pe același calapod unul cu vechime de peste 20 de ani cu unul care a lucrat 2-3 ani? Bătaie de joc!

Nemo a spus: (septembrie 7th, 2024 at 22:16 )

Ce bine îmi pare că ați luat țeapă! În 90 toți ăștia cu grupe, minerii și acoliții lor au năvălit buluc in București că să-l apere pe Iliescu, iar acum urmașii lui Ilici le-au tras preșul tocmai lor, minerilor și oțelarilor.
Ha, ha ha!
Apropo, am mai spus-o, legea pensiilor in forma actuală este o lege pentru ospătari și vânzători din dughene, care au „trudit” cate 40 de ani pe salariul minim, au contribuit la minim, iar acum au pensia dublată, din condei.
Au devenit speciali, așa că votează cu PSD.
După noua lege a pensiilor, un bărbat care muncește pe minim pe economie, plătește într-un an, aprox . 10.900 de lei la fondul de pensii.
Dacă incepe munca la 20 de ani și se pensionează la 65, cotizează timp de 45 de ani, adică în jur de 490.000 de lei.
Speranța de viață la bărbați este de 72, 6 ani adică 7ani și 6 luni. După cei 45 de ani de muncă va primi 22,5 puncte de contributivităte și vreo 15 de stabilitate, în total 40 de puncte, rotund, adică undeva la 3300 pensie brut timp de 7ani și 6 luni, adică 90 de luni media.
Acum urmează nedumerirea, 90 de luni cu 3300 pensie însemna 300.000 de lei.
Unde se duc cei 190. 000 de lei rămași? Da banii cotizati de cei care dau coltul înainte de pensie la cine ajung?
La Ciolacu și la dințoasa ăia care e „ministresă” la muncă ca să-i împartă la asistații social.
Am uitat, o parte din bani merg și la „bunelu” lu’ Budăi, pentru lumânări!
Una peste alta cred că nu merită compătimiți cei cărora le-a scăzut pensia, pentru că au fost și sunt în continuare fanii PSD!
Hai votați cu Ciolacu că vă ia lumânarea și colacu!
Să nu fiu înțeles greșit, nu că răcanul rozaliu Ciucă ar fi mai bun.

MĂRIOARA NEAGOTĂ a spus: (septembrie 8th, 2024 at 17:02 )

Este cea mai proastă Lege a Pensiilor din ultimii 52 de ani!
Să le fie rușine, nesimțiților!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot vota și în străinătate. În diaspora sunt organizate 950 de secții de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, secţiile fiind deschise tim de trei zile, de vineri pănă duminică Secţiile de vot din diaspora au fost deschise la ora locală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2. După ultima pauză internațională a anului, mai sunt patru jocuri de campionat până în pauza de iarnă: acasă cu CSC Șelimbăr, în deplasare la Unirea Ungheni, acasă cu CS Afumați și din nou în deplasare, la FC Voluntari. Jocul cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

ANAF avertizează asupra unor noi mesaje false în numele instituției

Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re. Aceste mesaje NU sunt emise de ANAF și urmăresc să inducă în eroare destinatarii, avertizează reprezentanții Finanțelor. Mesajele false pot conține informații înșelătoare, solicitări nejustificate sau linkuri periculoase care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ANAF avertizează asupra unor noi mesaje false în numele instituției

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să se autorizeze. Primăria începe luni preluarea cererilor pentru activități de comerț stradal cu produse specifice sărbătorii amintite. Persoanele care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse specifice sărbătorii de Sfântul Nicolae pot depune cereri de autorizare în perioada...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare a vântului puternic un număr de 23 de localități din județul Timiș erau fără alimentare cu energie electrică. Președintele Consiliului Județean Timiș a solicitat intervenția cât mai rapidă a echipelor companiei de electricitate pentru remedierea deficiențelor. Vântul puternic a lăsat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aproape 12.000 de timișeni fără curent electric. CJT cere intervenția rapidă a echipelor distribuitorului de electricitate
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re. Aceste mesaje NU sunt emise de ANAF și urmăresc să inducă în eroare destinatarii, avertizează reprezentanții Finanțelor. Mesajele false pot conține informații înșelătoare, solicitări nejustificate sau linkuri periculoase care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ANAF avertizează asupra unor noi mesaje false în numele instituției
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane de euro, cea mai mare parte bani de la Ministerul Culturii, îl locul vechiului cinema a apărut un hub cultural-cinematografic, cu două săli de vizionare, zone creative, dar și cu o grădină de vară, tot pentru proiecții, un roof –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul Cinema Studio e gata! Din 6 decembrie publicul e așteptat la proiecții de filme de cea mai bună calitate/FOTO
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot vota și în străinătate. În diaspora sunt organizate 950 de secții de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, secţiile fiind deschise tim de trei zile, de vineri pănă duminică Secţiile de vot din diaspora au fost deschise la ora locală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Calea Buziașului, din municipiul Timișoara, un tânăr ar fi fost rănit, în timp ce încerca să ajute la mutarea unui panou ce s-ar fi desprins de deasupra unei clădiri, din cauza vântului. Polițiștii s-au deplasat, de urgență, la fața...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc să învețe să cânte la un instrument, dar nu au avut oportunitatea până acum, dar și celor care vor să își perfecționeze tehnicile. La AIM School poți învăța să cânți la pian, tobe, chitară clasică/ acustică/ electrică sau ukulele, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați
Top