Un număr de opt ambarcațiuni au ajuns în acest weekend la Timișoara, navigând din Serbia spre România, pe Bega. Au arătat că se poate, că traficul naval e accesibil, deocamdată la nivel de asemenea ambarcațiuni, cu efecte pozitive asupra turismului.
Desigur, cel mai important lucru care trebuie realizat este punctul de frontieră permanent, care să fie ridicat la granița dintre cele două țări, pe malul Begăi, lângă Otelec, și care să se ocupe și de trecerea pe apă, dar și pe pista de biciclete de pe malul canalului, care acum merge până la Zrenjanin. Ecluzele aflate pe traseu funcționează, deci se poate face turism cu barca pe Bega!
Ambarcațiunile sârbești au intrat în țară vineri și au ajuns la miniportul din spatele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, acolo unde opresc și vaporașele STPT.
„Proiectul «Repararea infrastructurii de navigație a canalului Bega», care a reabilitat ecluzele de la Sânmihaiu Român, Srpski Itebej și Klek a permis ca opt ambarcațiuni să ajungă la Timișoara în acest weekend. Colaborarea între CJ Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Direcția Regională Vamală și partnerii sârbi face ca de la an la an interesul pentru navigația pe Bega să crească”, a transmis Adrian Lupuț, de la Consiliul Județean Timiș, care a fost responsabil în cadrul instituției de proiectul de redeschidere a navigației pe Bega.
Comentarii prin facebook