Vă puteți face testul Babeș Papanicolau, la Timișoara, chiar dacă nu sunteți asigurate. Puteți veni la Maternitatea Odobescu din urbea de pe Bega pentru a vă testa în Programul Naţional de Screening pentru cancerul de col uterin. La Spitalului Municipal de Urgență Timișoara, la Secţiile de obstetrică ginecologie de pe strada Odobescu nr. 3, se…
Unitate mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin la Timișoara
Ministerul Sănătății a achiziționat opt unități mobile –autospeciale – pentru depistarea cancerului de col uterin, iar una dintre acestea ajunge la Spitalul Județean Timișoara. Întreaga valoare a proiectului este de 47 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile.
Cancerul de col uterin se vindeca. Dar 70% dintre banatence n-au facut, in ultimii trei ani, testul salvator
La fiecare două ore, o femeie este diagnosticată în România cu cancer de col uterin. Suntem pe primul loc în Europa, această maladie fiind este principala cauză de deces pentru româncele cu vârste între 15 și 44 de ani. Caravana „Protejează-i aripile” își propune să pună accent pe prevenție.
Aproape 200 de noi cazuri de cancer de col uterin, depistate in Timis
Statistici îngrijorătoare în urma screeningului gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin. Aproape 700 de cazuri noi au fost găsite în zona de vest a țării, unde au fost efectuate, până acum, în jur de 8.000 de teste. România ocupă primul loc în Europa la numărul de decese cauzat de această boală.
Curs de pregatire pentru medicii de familie
Medicii de familie din Timiș pot deveni specialiști în promovarea unei vieți sănătoase. Proiectul „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă”, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, urmăreşte recrutarea cadrelor medicale ce urmează a fi instruite pentru implementarea programelor de screening eficient pentru cancerul de col uterin, colon şi sân.
Primul loc în Europa la decesele din cauza cancerului de col
Situaţia este dramatică: România se află pe primul loc în Europa şi pe locul opt în lume ca rată a mortalităţii din cauza cancerului de col uterin. Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că şase românce mor în fiecare zi din cauza acestei boli.
Vaccinare doar la jumatate
Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin în Timiş a fost un eşec şi în 2010. Doar 2.000 de fetiţe au fost vaccinate, deşi autorităţile sanitare au primit doze pentru vaccinarea a încă pe atât.