Arhiva pentru eticheta: drepturi

Promis gratis de Iancu, palmaresul lui Poli a intrat iar la apa

O întreagă nebuloasă s-a creat din nou în jurul palmaresului și culorilor fostei Poli, promise de Marian Iancu primarului Nicolae Robu pentru actuala ACS Poli. Iancu nu mai vrea să le cedeze gratuit, după ce Consiliul Județean Timiș s-a înscris la masa credală în cazul insolvenței firmei care a patronat-o pe FC Politehnica. Robu complică lucrurile, afirmând că ACS Poli este proprietara palmaresului și culorilor, dar nu și a dreptului de utilizare asupra celor două.

Modificari aduse contractelor de închiriere

Noul cod civil modernizează instituţional şi contractul de locaţiune (închiriere) uşurând atât urmărirea respectării obligaţiilor contractuale asumate (prin declararea caracterului de titlu executoriu al convenţiei pentru plata chiriei), cât şi redobândirea posesiei bunului închiriat după expirarea contractului, ambele în condiţiile reglementării relaţiilor convenţionale prin acte autentice (notariale) sau chiar sub semnătură privată, înregistrate la organele fiscale.

Nu vorbi de revolutie in tara secretarului de partid

Premierul Emil Boc a anuntat pe cale orală că s-ar putea ca recompensele acordate luptatorilor din revoluţia din decembrie 1989 să fie anulate, astfel de despăgubiri urmând să mai primească doar urmaşii eroilor martir şi răniţii, pe ideea că 20 de ani de “milostenie” a statului ajunge, bani nu mai sunt la buget, iar terenuri nici atât după atâtea explozii imobiliare.

Casatorie vs. concubinaj

În multe situaţii, persoanele care sunt angrenate sentimental într-o relaţie stabilă refuză să se căsătorească, pretextând că nu un act este cel care stabileşte legătura dintre acestea. Ceea ce omit să ia în calcul cei care se folosesc de acest argument este faptul că, spre desosebire de căsătorie, în România, concubinajul este deocamdată lipsit de protecţia legii.

Top