Oricât ar părea de incredibil, alcoolul este un ingredient nelipsit din produsele de panificație. Cele mai gustoase cornuri cu ciocolată după care tânjește fiecare puști sunt, de fapt, pline de alcool.
Alimentele „light”, dusmanul ascuns al oricarei diete
Mănânci alimente „light” și, cu toate astea, nu scazi deloc în greutate? Ți-e foame mai tot timpul și te simți fără energie? Nutriționiștii au explicații: alimentele fără grăsimi sunt nesănătoase și nici măcar nu te ajută în dietă.
Otrava de un leu, cu gust de cafea
I se spune „cafea”, dar, în realitate, e doar un amestec de chimicale cu vagi urme de cafea. Băutura vândută sub această denumire la automatele pe care le întâlnim peste tot este dăunătoare sănătății. Sub numele de cafea, lapte, ciocolată sau ceai din automatele care funcționează cu fise se vând produse obţinute exclusiv din pulberi solubile, adică un cocteil de E-uri.
Mezelurile din comert doar „trec” pe langa carne / FOTO
La facultățile de profil, studenții învață să prepare mezeluri după un rețetar din 1971. Volumul „Instrucțiuni tehnologice pentru fabricarea preparatelor din carne” este considerat „Biblia” celor care urmează să lucreze în domeniu. Când se angajează însă, tinerii absolvenți află că mai mult de jumătate din compoziția mezelurilor nu e carne, ci șorici, soia și amidon.
Soriciul, „delicatesa” toxica din farfurie
Mâncăm mai ales șorici. În crenvurști, în parizer, în salam, chiar în și pateul de pasăre, mâncăm, de fapt, șorici de porc. Acesta este principalul ingredient cu ajutorul căruia sunt falsificate mezelurile, alături de grăsime, tendoane sau urechi.
Pericolul dulce din bolul de cereale
Nutriționiștii din România spun că produsele vândute sub denumirea „cereale” sunt la fel de dăunătoare ca dulciurile și ar trebui evitate. Ele conțin atât de mult zahăr, încât, pe termen lung, produc efecte ireversibile. Părinții nu par însă conștienți de acestea.
Carnea injectata, pericolul din farfurie
Carnea din galantarele românilor este nesănătoasă! Specialiștii spun că, practic, nu mâncăm carne, ci o mixtură periculoasă de apă și chimicale, care ne afectează pe termen lung. Pentru a evita problemele, ar trebui să fim mult mai atenți la etichete și să evităm produsele pe care scrie „carne injectată”.
Berea dulce rau… aduce
Cel mai nou trend internaţional în materie de bere pune accent pe o băutură dulce, îndulcită cu zaharuri. Vândută în România drept bere, această licoare este, în realitate, periculoasă pentru sănătate. Avertizările nutriționiștilor ar trebui luate în serios.