Arhiva pentru eticheta: mezeluri

Mezelurile din comert doar „trec” pe langa carne / FOTO

La facultățile de profil, studenții învață să prepare mezeluri după un rețetar din 1971. Volumul „Instrucțiuni tehnologice pentru fabricarea preparatelor din carne” este considerat „Biblia” celor care urmează să lucreze în domeniu. Când se angajează însă, tinerii absolvenți află că mai mult de jumătate din compoziția mezelurilor nu e carne, ci șorici, soia și amidon.

Soia, ingredient comun pentru mezeluri si paine

Cea mai sănătoasă pâine este cea integrală, iar numărul celor care o consumă este din ce în ce mai mare. Multe din pâinile integrale care se găsesc pe piață conțin, pe lângă făină integrală de grâu, și soia. Aceasta îmbunătățește aspectul pâinii, iar gustul specific nu se simte deloc.

Topul celor mai nocive mezeluri

Mezelurile sunt pline de aditivi alimentari (E-uri). Concluziile unui studiu al Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și al Facultății de Alimentație și Turism a Universității Transilvania din Brașov, citat de www.econtext.ro, sunt îngrijorătoare.

Carnea injectata, pericolul din farfurie

Carnea din galantarele românilor este nesănătoasă! Specialiștii spun că, practic, nu mâncăm carne, ci o mixtură periculoasă de apă și chimicale, care ne afectează pe termen lung. Pentru a evita problemele, ar trebui să fim mult mai atenți la etichete și să evităm produsele pe care scrie „carne injectată”.

Top