Studiu de caz. La primărie vine o firmă, un om de afaceri mai mult sau mai puțin dubios sau – hai să zicem – un balaoacheș cu nume Cârpaci. Și solicită nici mai mult, nici mai puțin decât o ditamai școală (pentru conformitate, Generală nr. 9 de pe bd. Liviu Rebreaunu) având – conform actelor din primărie – „un corp de clădire S+D+2E, centrală termică, sală de sport cu parter și teren construit și neconstruit în suprafață de 7.956 mp”.
Generala 9 va gazdui gratuit scoala pe bani a Arhiepiscopiei Timisoara
Arhiepiscopia Timișoarei a primit clădirea Școlii Generale 9, după ce aleșilor locali li s-a explicat că nu se percep taxe de școlarizare pentru copiii care urmează cursurile patronate de această instituție, ci doar bani de mâncare. Cu un simplu telefon, orice poate afla însă că un an de studiu la școală costa 6.000 de lei, iar unul la grădiniță, 7.000 de lei.
Primaria da gratis Arhiepiscopiei Timisoarei cladirea de la Generala 9, pentru o scoala privata
La două săptămâni de când a cerut-o, Arhiepiscopia Timișoara ar putea primi gratuit, de la primărie, clădirea fostei școli generale 9, de pe Bd. Rebreanu. Aici urmează să funcționeze Școala „Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița”, unități de învățământ private unde părinții plătesc peste 1.500 de euro pe an, pentru a-și duce copiii.
Andrei Petrisor ii cere lui Robu sa mute Palatul Copiilor la fosta Generala 9
Suspectat de preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, că nu prea are activitate în plan politic, consilierul local Andrei Petrişor reacționează. El îi cere public primarului Nicolae Robu să îşi asume găsirea unui spaţiu mai potrivit pentru Palatul Copiilor. Propunerea lui Petrişor este clădirea fostei școli generale nr. 9.
Primaria Timisoara iubeste doar artistii, nu si navetistii
Se trezesc la 5 dimineața ca să ajungă la școala aflată lângă gară, dar asta nu contează. Mutarea a 470 de copii, majoritatea navetiști, într-un spațiu aflat într-o zonă care nu are legătură directă cu gara sau autogara se rezolvă simplu din punct de vedere al autorităților locale. E nevoie doar de câteva autobuze și problema a dispărut. Situația Colegiului Tehnic de Vest, o școală care n-are fițele Liceului de Arte Plastice, n-a găsit înțelegere la primărie.