Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de mâncare de limbă cu praz și măsline.
Reteta din Oltenia: Sarmale în dovleac / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de sarmale în… dovleac, originară din Oltenia
Consultatii dermatologice gratuite pana in luna iunie
În lunile mai și iunie, timișorenii vor putea beneficia de consultații dermatologice gratuite. Acestea fac partea din campania „Zilele protecției solare”, care are ca scop educarea populației cu privire la riscurile expunerii neprotejate la soare.
Reteta de weekend, prezentata de Bogdan Solmosan: Salau Bonne Femme
În această săptămână, Bogdan Solmosan va propune o reteta delicioasa si uşor de preparat, deşi, dacă ne luăm după numele ei, pare extrem de complicată.
Tochitura cu mamaliguta
Delicioasă şi uşor de preparat, tochitura cu mămăliguţă servită oaspeţilor pe care îi aveţi la prânz le va aduce aminte acestora de vremurile petrecute la ţară şi de mâncărurile pregătite de bunici. Bogdan Solmosan vă arată cum să faceţi pentru a avea pe masă cea mai gustoasă şi aspectuoasă tochitură.
Reteta de weekend, prezentata de Bogdan Solmosan: Escalop „Zingara”
Ingrediente pentru zece porţii: 1 kilogram carne de porc, 250 g şuncă presată, 100 ml ulei, 50 g unt, 750 g ciuperci proaspete sau 375 g ciuperci conservate, 100 g făină, 100 ml vin roşu, 50 pătrunjel verde, 500 g sos brun spaniol, 2 g piper, 20 g sare.
Paste cu legume
O reţetă foarte uşor de făcut, care nu vă ţine în bucătărie mai mult de un sfert de oră. Pentru patru porţii delicioase nu aveţi nevoie decât de 400 g paste, trei roşii, doi ardei, din care unul poate fi iute, şi câţiva căţei de usturoi.
Orez cu ciuperci
O reţetă simplă, pe care o puteţi prepara în ceva mai mult de un ceas. Pentru patru porţii aveţi nevoie de o cană de orez, 400 g de ciuperci şi o ceapă mai mare.
- 1
- 2