Stirile din ziua: 20 decembrie 2010

Premii pentru cei mai buni elevi-oratori din Banat

Elevii de liceu din cluburile de dezbateri ale ARDOR Banat au participat, sâmbătă şi duminică, la Competiţia Regională de Discursuri Publice, care a avut loc la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara. Premiul întâi i-a revenit Cristinei Nicorici, elevă a Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Reşiţa.

„Chirurg” blând

„Închizător” de profesie, Dan Alexa este genul de mijlocaş pe care adversarii nu-l uită. De multe ori, apărătorile lor cedează în faţa intrărilor la limita regulamentului ale celui poreclit „Chirurgul”.

Primiţi cu sondajul?

Duminică seara, zapând pe canalele TV, în pauza unui meci de fotbal, ajung şi în grota OTV. Pe banda de sus curgea un mesaj-anunţ care mi-a făcut pielea de găină. Citez din memorie: „Revoluţia populară începe! Datele unui sondaj de opinie executat de Insomar şi IMAS, la comanda Realitatea.net, dau următoarele date…”.

Supărare la Arad

Membrii „Mişcării Arădene” sunt supăraţi pe autorităţile locale şi judeţene, deoarece acestea nu au inclus în programul oficial de comemorare a Revoluţiei de la 1989 şi ziua de 21 decembrie, momentul declanşării revoluţiei în Arad.

Revoluţie cu frână pe evoluţie

„Zilele Revoluţiei” trebuie decretate în Timişoara de o instituţie publică pentru a nu fi uitate. La 21 de ani. E totuşi ceva vreme. Segmentul care ar trebui să devină activ civic nu a trăit acele timpuri ori mulţi dintre cei ce vin cu sânge tânăr erau la vârsta la care cu greu percepeau nemulţumirile rostite de părinţi.

Întreruperi de curent

Compania Enel nu a programat pentru astăzi întreruperi de energie electrică în Timişoara, la consumatorii casnici, ci doar pe platforma industrială Calea Şagului. Vor fi, de asemenea, întreruperi în Lugoj şi alte câteva localităţi din judeţ.

Top