În 2019, la Timișoara puteți alerga într-o Cursă împotriva cancerului. Puteți alerga și dona la Timotion, unde vor fi șase curse de alergare, pe distanțe cuprinse între 1 și 21 de kilometri. Există 20 de proiecte care merită susținute, iar la înscriere, fiecare persoană va alege cărui proiect să-i fie alocată taxa de participare sua poate dona acești bani direct, fără a alerga. Timotion va avea loc în 14 aprilie 2019.
Una dintre cauzele pentru care puteți alerga este proiectului asociației Little People – Cursă împotriva cancerului. Prin acest proiect, 200 de pacienții și aparținătorii cu care sunt internați în cadrul secție de oncohematologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara vor beneficia de atenție dedicată, de îngrijire specializată, de un suport informațional și de un sprijin psihologic din partea unei echipe dedicate formate din specialiști Little People și voluntari pregătiți în vederea realizării intervențiilor terapeutice.
„Prin acest proiect ne vom asigura că 200 de copiii bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara vor beneficia zilnic de suport psihologic, de la prima zi de internare atunci când primesc diagnosticul de cancer, până la finalizarea tratamentului atunci când devin supraviețuitori. Alături de specialiștii și voluntarii Little People, Leul Curajos, mascota programului din spital le va oferi pacienților exemplul propriu de reușită, în care să creadă și asemeni căruia își vor dori să devină. Datorită acestui proiect, Leul Curajos nu va mai fi doar un personaj din poveștile terapeutice, el va prinde viață și îi va cunoaște pe copiii internați în 9 secții de oncopediatrie din țară prin intermediul unor vizite speciale”, transmit cei de la asociația Little People.
Programul „Nu mi-e frică!” urmărește obiective terapeutice specifice și are la bază terapia prin joc cu tematică medicală utilizând arta expresivă cu echipament medical, terapia prin artă, dramaterapie și terapia emoțională oferind posibilitatea copiilor și tinerilor internați, să învețe într-un mod neintrusiv despre procedurile medicale, să îi familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical, să faciliteze creșterea complianței la tratament, să diminueze anxietatea și stresul față de procedurile medicale și toate celelalte aspecte legate de boală.
„Aleargă alături de noi în Cursa împotriva cancerului. Fiecare kilometru parcurs de tine înseamnă pentru copiii din spital speranță, încredere, curaj, înseamnă că nu sunt singuri în lupta cu cancerul, înseamnă că îți pasă și ești alături de ei. Ne dorim ca prin acest proiect să avem mulți câștigători la linia de sosire în ziua de finalizare a tratamentului, mulți pacienți care de mâine să fie supraviețuitori, iar în felul acesta să contribuim activ la formarea celei mai mari și unice comunități de suport pentru tinerii supraviețuitori de cancer din Europa”, transmit reprezentanții asociației.
Diagnosticarea cu cancer a unui copil este un eveniment extrem de distrugător și poate aduce chiar și cea mai echilibrată familie într-o stare de criză. Tratamentele împotriva cancerului pot provoca pacienților experimentarea unei serii de efecte secundare fizice și psihice, inclusiv durere, oboseală, greață, vărsături, întreruperi ale poftei de mâncare, modificări de greutate, perturbarea imaginii legate de propriul corp, convulsii, mucozită, depresie, anxietate. La nivel social, tratamentul medical de lungă durată poate provoca izolare față de familia și prietenii de acasă, lacune în educație, renunțarea la școală și întreruperea legăturii cu colegii. Pentru un copil bolnav de cancer, activitățile terapeutice și educaționale desfășurate la camera de joacă reprezintă contactul cu lumea de afară, reprezintă accesul la altfel de informații decât cele medicale, reprezintă modalitate în care se poate simți normal.
Cei de la Little People îți propun să strângă 43.100 lei prin proiectul Cursa împotriva cancerului. Puteți dona și citi despre proiect aici.
Comentarii prin facebook