Fauna din Munții Banatului dovedește încă o dată cât este de spectaculoasă. Imagini superbe cu un căprior și o căprioară au fost surprinse la o hrănitoare automată montată în zona munților Țarcu, care se află în administrația Ocolului Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin.
Pentru astfel de animale, munții Țarcu oferă toate condițiile de care animalele au nevoie pentru a prospera: liniște, adăpost și hrană. Fauna din Munții Banatului este monitorizată permanent de specialiștii Romsilva, iar hrănirea animalelor este intensificată pe timp de iarnă de silvicultori, când mâncarea le lipsește animalelor.
Căpriorul, Capreolus capreolus, este un mamifer erbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite. Trăiește în libertate în jur de 12 ani. Se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă, trifoi, grâu sau orz.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 251 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.
Comentarii prin facebook