Cartierul Torontalului devine noua vedetă a interesului imobiliar din Timişoara

Noile ansambluri de locuinţe din Calea Torontalului din Timişoara atrag tot mai mult interesul celor care doresc un apartament nou. Cartierul a avut cea mai importantă creştere de preţ din oraş în ultima perioadă. Cel mai puţin au crescut preţurile solicitate pentru locuinţele din zona Circumvalaţiunii.

Cartierul Torontalului devine noua vedetă a interesului imobiliar din Timişoara

Cartierul Torontalului devine noua vedetă a interesului imobiliar din Timişoara

Conform datelor celor de la Imobiliare.ro, cel mai mare avans al preţurilor solicitate, de +6,6%, a fost consemnat în Torontalului, creșteri mai reduse având loc în Braytim (+2,5%), Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân (+2,4%), Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria (+1,3%), Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (+1,3%), Girocului-Soarelui-Buziașului (+1,1%), dar și în Lipovei-Aradului (+0,7%) și în Circumvalațiunii (+0,5%).

În trimestrul trecut, scăderi ușoare de prețuri au fost consemnate în cele mai căutate două zone ale Timișoarei, aici fiind și cele mai scumpe apartamente. Astfel, după un avans de 3,4% în primele trei luni ale anului, locuințele din zona Ultracentral-Medicină-Piața Unirii s-au ieftinit în trimestrul al doilea din 2019 cu 0,7%. O marjă de scădere similară, anume 0,9%, a fost consemnată și în zona Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (-0,9%).

Pretențiile vânzătorilor, mai ridicate

„În ciuda acestor ieftiniri, cele două zone timișorene continuă să ocupe primele două poziții în clasamentul cartierelor cu cele mai scumpe apartamente, prețul mediu solicitat pentru o asemenea unitate locativă ajungând la 1.500 de euro pe metru pătrat în Ultracentral-Medicină-Piața Unirii și, respectiv, la 1.290 de euro pe metru pătrat în Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion. O caracteristică interesantă a Timișoarei este că, spre deosebire de alte centre regionale, plaja de variație a prețurilor medii cerute pe zone este mult mai restrânsă, majoritatea cartierelor încadrându-se între 1.200 și, respectiv, 1.300 de euro pe metru pătrat util. În afară de zona ultracentrală, excepție de la regulă face doar arealul Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua, unde un apartament costă, în medie, 1.170 de euro pe metru pătrat. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, pretențiile vânzătorilor de apartamente sunt mai ridicate acum în toate cartierele Timișoarei”, spun cei de la imobiliare.ro

Cel mai mare avans anual, de 7,6%, poate fi găsit în zonele Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân, pe următoarele locuri situându-se Torontalului (+5,8%), Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+5,6%), Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (+4,6%) și, respectiv, Girocului-Soarelui-Buziașului (+4,5%). Pe de altă parte, cele mai mici diferențe anuale sunt cele din cartierele Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria (+1,3%), Braytim (+1,5%) și, respectiv, Circumvalațiunii (+1,7%). În Ultracentral-Medicină-Piața Unirii și Lipovei-Aradului, apartamentele sunt cu 2,3% mai scumpe decât în urmă cu un an.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

luptatori Heracle

Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb

Un nou examen european pentru luptătorii de greco-romane de la Heracle Timişoara. Elevii antrenorului Roman Zgardan vor participa sâmbătă la o competiţie organizată la Zagreb de federaţia de profil din Croaţia. Pe saltea se vor afla cadeţi (născuţi în perioada 2003-2005) şi sportivi sub 15 ani (născuţi în anii 2006-2007).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social