Casa Muhle este un obiectiv pe care mulți îl doresc salvat, însă nimeni nu „aruncă colacul”. Se fac primii pași din partea Consiliului Județean Timiș, prin formarea unei comisii care să efectueze cercetări prealabile pentru a declara Casa Muhle de utilitate publică.
După ce Casa Muhle va fi declarată de utilitate publică va putea fi expropriată și cumpărată la prețul pieței. Consiliul Județean Timiuș și-a exprimat intenția de a cumpăra casa celebrului florar și a o reintroduce în circuitul turistic. Casa Muhle a fost construită în secolul XIX şi a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc și este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din orașul de pe Bega.
În ședința CJ Timiș de săptămâna viitoare se va supune votului constituirea ueni comisii care să facă cercetări prealabile pentru a declara Casa Muhle de utilitate publică. Din comisie urmează să facă parte și reprezentanți ai Primăriei Timișoara.
Comisia au urma să aibă următorii membri: președinte: Tudorică Valentin – vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Membrii: Imre Farkas – viceprimar al Municipiului Timișoara, Dan Diaconu – viceprimar al municipiului Timișoara, Emilian Sorin Ciurariu – director Direcția de Urbanism, Primăria Municipiului Timișoara, Gabriela Borcsi – șef serviciu Certificări Autorizări, Primăria Municipiului Timișoara. Secretar: Bianca Belu – șef Serviciul Administrarea Patrimoniului, Consiliul Județean Timiș. Secretar supleant: Laura Koszegi – șef Serviciul Evidență Patrimoniu și Utilități, Consiliul Județean Timiș.
Din anul 2.000, Casa Muhle aparține unei vfamilii de romi din oraș. În 2012, proprietarul casei a deschis acolo un șantier, având de gând să o demoleze și să reconstruiască o clădire. Lucrările au fost oprite de autorități, iar în urma unui proces câștigat de Primăria Timișoara imobilul a fost adus la starea inițială.
Comentarii prin facebook