Robu e pro Popa’s: Artiștii geniali au, câteodată, ieșiri nepotrivite. Oltenilor li se recomandă să fie mai molcomi, ca bănăţenii

După ce i s-a cerut să-i retragă titlul de cetăţean de onoare caricaturistului Ștefan Popa Popa’s pentru că i-a numit pe oltenii veniţi la Timişoara „ciurucuri”, primarul Nicolae Robu îi ia partea artistului. El îi găseşte o explicaţie pentru cele declarate, spunând că artiştii geniali au câteodată ieşiri nepotrivite, iar oltenilor supăraţi le spune că speră ca ei să fi preluat din spiritul mai molcom al băştinaşilor. 

Nicolae Robu și Ștefan Popa Popa's

Nicolae Robu și Ștefan Popa Popa’s

Ar trebui ca Ștefan Popa Popa’s să rămână sau nu fără titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei? O dezbatere asemănătoare a apărut deja la Slatina şi Craiova, unde caricaturistul timişorean este declarat cetăţean de onoare. Primarii celor două localităţi au decis să lanseze o asemenea cerere, de ridicare a titlului, în viitoarele şedinţe de consiliu local. Tot scandalul a pornit după ce Popa’s a declarat în cadrul unei emisiuni a unui post TV timişorean că oltenii veniţi aici sunt, de fapt, „ciurucuri”. Scandalul s-a amplificat şi sunt tot mai multe cereri care solicită o asemenea măsură şi pentru consiliul local din capitala Banatului.

Primarul Nicolae Robu a reacţionat pe subiect şi, după ce a subliniat că el nu face diferenţe între oameni pe criterii regionale sau etnice, spune că maestrul trebuie înţeles, el fiind un artist genial.

„Eu îi prețuiesc în mod egal pe cetățenii timișoarei, indiferent de regiunea de proveniență și indiferent de etnia lor! am spus deja asta de nenumărate ori! (…) Dl. Ștefan Popa Popa’s este un artist genial. Artiștii geniali au, câteodată, ieșiri nepotrivite. A nu se uita ce lucruri urâte a spus dl Ștefsn Popa Popa’s despre mine, la un moment, când nu ne prea cunoșteam personal. Nu am avut niciodată pretenția să-și ceară scuze și nici n-o să am. E istorie! Dar, am spus mereu -și rog a se înțelege asta-: Popa’s e Popa’s și Timisoara are enorm de câștigat din faptul că el este cetățean al Timișoarei, cetățean de onoare al Timișoarei, ambasador cultural al Timișoarei”, spune Robu, într-o postare pe Facebook.

Şeful administraţiei din capitala Banatului are o recomandare şi pentru cei veniţi pe aceste meleaguri să îşi facă un rost mai bun în viaţă: „Îi rog pe concitadinii olteni să facă dovada că s-a prins de ei spiritul mai molcom al locului și să-și păstreze calmul. Sunt convins că într-o zi, maestrul Popa’s va găsi prilej să vorbească de bine olteni pe care-i cunoaște ca oameni excelenți și că va drege elegant afirmația nepotrivită făcută, probabil, presupun, la supărări cauzate de ceva persoane concrete, nicidecum de olteni în bloc”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

hartistul a spus: (iulie 23rd, 2019 at 20:12 )

Doi papagali.

hater a spus: (iulie 23rd, 2019 at 21:04 )

Robu vrea să se pună bine cu toată lumea. Îi este frică de alegerile locale și se agață de orice subiect ce îi poate fi util. Atitudinea lui umilă este tipică pentru cei care se tem că își vor pierde privilegiile. Aruncă cu laude în stânga și în dreapta, cerșind susținere și voturi.

Guy a spus: (iulie 24th, 2019 at 10:03 )

Eu ma mir ca nimeni nu stie sa citeasca. Popa’s a spus că oltenii veniţi aici sunt „ciurucuri”. In schimb oltenii din Oltenia , nestiind sa citeasca, inventeaza ca Popa’s ar fi spus ca toti oltenii sunt ciurucuri. Nimic mai fals. Deci cel mult oltenii din Banat ar putea sa se oftice, nu si cei ce mai sunt in Oltenia. Asa ca ciocu’ mic ca problema e total artificiala.

sox a spus: (iulie 25th, 2019 at 10:10 )

Sudistii sunt ca musulmanii,nu se pot adapta in locurile in care emigreaza,ba mai mult vor sa impuna tigania in care au trait ei si strabunicii lor.Dar daca unii bastinasi se combina cu ei,atunci isi merita soarta.

Calus a spus: (iulie 26th, 2019 at 19:43 )

Eu nu cred ca sunt timișoreni adevărați deranjați de această afirmație. Care cetățeni doresc retragerea titlului? Ma gandesc ca tot cei care se simt deranjați. Eu …. omul a primit distincția pentru ce e el. Nu pentru că ar avea opinii.
Noi, timișoreni suntem toleranți și nu sarim sa smulgem medalia din pieptul omului. În concluzie, oltenii doresc retragerea titlului acordată lui SPP.

Ana Manole a spus: (iulie 27th, 2019 at 10:49 )

Acest individ ne consideră o nație de imbecili pe care o minte de 30 de ani. NU EXISTĂ NICI UN RECORD DE „CEL MAI RAPID CARICATURIST DIN LUME”. Totul este o farsă, Ilustrată cu o diplomă trasă la xerox. O farsă făcută cu sprijinul unor politicieni tâmpiți care păcăliți de el si de pupincuriștii care-l înconjoară, l-au promovat pe acesta în cela mai înalte sfere ale puterii. Popa’s este doar un narcisist, beneficiarul unei celebrități clădită pe minciună şi impostură de cel mai înalt rang. Este o creație a clasei politice românești din ultimii 30 de ani, creație făcută după chipul si asemănarea acestei clase politice.Este esența mizeriei post decembriste. Opriți-vă și priviți-i „opera” (http://www.popa-popas.ro/portfolio.html). Desene de gazetă de perete! Ați pune așa ceva pe un perete din casa dumneavoastr? Unde este marele său talent?

Meșterul a spus: (iulie 31st, 2019 at 21:40 )

Cine esti tu Ana Manole?
Un NIMENI!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

luptatori Heracle

Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb

Un nou examen european pentru luptătorii de greco-romane de la Heracle Timişoara. Elevii antrenorului Roman Zgardan vor participa sâmbătă la o competiţie organizată la Zagreb de federaţia de profil din Croaţia. Pe saltea se vor afla cadeţi (născuţi în perioada 2003-2005) şi sportivi sub 15 ani (născuţi în anii 2006-2007).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social