Iulius Town va avea o şcoală şi o grădiniţă private

Ansamblul Iulius Town va include, din această toamnă, prima grădiniţă din oraş cu predare exclusiv în limba engleză, după curriculum britanic. Aceasta va fi deschisă pe 9 septembrie. În aceeaşi locaţie, instituţia privată de învăţământ va inaugura pe 9 septembrie şi o şcoală primară.

Iulius Town

Noile instituţii de învăţământ de către cei de la Wendy School din Timişoara, care are experienţă de 10 ani în domeniul educaţional. „De-a lungul activităţii, am observat că pe parcursul primilor ani de viaţă, copiii trec printr-o perioadă în care învaţă mult mai uşor o limbă străină. Astfel, cu cât aceştia sunt expuşi interacţiunii cu o altă limbă decât cea maternă, cu atât va creşte abilitatea lor de a înţelege şi de se exprima şi în limba maternă. Acesta este motivul pentru care ne-am dorit să deschidem în Timişoara şi o unitate de învăţământ în care se studiază după curriculum britanic”, a declarat Carmen Sporea, fondatorul societăţii amintite.

Operatorul din domneniul învăţământului va ocupa o suprafaţă de 1.000 mp şi este situată într-un spaţiu special creat pe terasa Iulius Mall, parte a ansamblului mixt Iulius Town. Grădiniţa va avea patru grupe (2-3 ani, 3-4 ani, 4-5 ani şi 5-6 ani), compuse din maximum 15 copii, iar predarea va fi în limba engleză. Înscrierile sunt în continuare deschise pentru părinţii care îşi doresc ca prichindeii lor să fie formaţi după model britanic.

Tot pe 9 septembrie, în aceeaşi locaţie, se va inaugura şi o şcoală primară, care, în anul de învăţământ 2019 – 2020, va avea funcţionale o clasă pregătitoare şi o clasă întâi. Elevii vor studia după curricula românească, iar limba engleză va fi predată în mod intensiv, zilnic. Colectivele vor fi de maximum 15 elevi, astfel încât fiecare dintre aceaştia va beneficia de întreaga atenţie a cadrelor didactice.
Sălile de clasă vor fi utilate cu mobilier ergonomic, laptop-uri, table interactive, proiector şi alte mijloace moderne, pentru a facilita procesul de învăţare. De asemenea, va beneficia şi de sală de sport, cabinet medical, bibliotecă, dar şi de un spaţiu exterior, cu o suprafaţă de 450 de mp, dotat cu echipamente de joacă pentru copiii de grădiniţă, dar şi pentru elevii de şcoală primară.

De asemenea, copiii vor avea la dispoziţie numeroase activităţi opţionale, precum cursuri de pictură, teatru, karate, dansuri şi dezvoltare personală. Programul instituției de învățământ va fi în intervalul orar 08.00 – 18.00.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

luptatori Heracle

Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb

Un nou examen european pentru luptătorii de greco-romane de la Heracle Timişoara. Elevii antrenorului Roman Zgardan vor participa sâmbătă la o competiţie organizată la Zagreb de federaţia de profil din Croaţia. Pe saltea se vor afla cadeţi (născuţi în perioada 2003-2005) şi sportivi sub 15 ani (născuţi în anii 2006-2007).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social