Stirile din ziua: 8 august 2019

Centru de recuperare

Zi de cumpărături pentru copiii cu dizabilități de la centrul de recuperare Podul Lung: au descoperit noțiuni precum cost, plată, bani

Zi de cumpărături pentru copiii cu dizabilități de la centrul de recuperare Podul Lung: au descoperit noțiuni precum cost, plată, bani

Angajații Centrului de Recuperare pentru copii cu dizabilități Podul Lung din cadrul Direcției de Asistență socială a Municipiului Timișoara au organizat împreună cu beneficiarii o zi a cumpărăturilor. Copiii au fost la piață, în decorul creat de reprezentanții acestui centru.

Liga a III-a Seria 4

Poli Timişoara contra U Craiova. La scară mult mai mică, în Liga a III-a

După o perioadă lungă de aşteptare, termenul limită de înscriere în noul sezon încheindu-se tocmai pe 15 iulie, Federaţia Română de Fotbal a anunţat astăzi, 8 august, componenţa celor cinci serii din Liga a III-a, ediţia 2019-2020. Cele cinci serii sunt momentan complete, adică au câte 16 echipe pe serie, dar este posibil ca până la începutul anului competiţional să mai existe permutări.

viorica dancila si liviu dragnea

O nouă bombă în PSD! Din puşcărie, Liviu Dragnea a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, momentan aflat în Penitenciarul Rahova, a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general. Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia.

Editorial de Ino Ardelean

„Autoportret absurd de Timişoară”

Interesantă şi binevenită iniţiativa cunoscutei şi vechi trupe de teatru studenţesc Thespis şi a asociaţiei CiviCultura de-a pune în scenă în Piaţa Dacia (8 august, ora 19.00) spectacolul „Autoportret absurd de țară”. Reprezentaţia este urmata de o dezbatere despre problemele din cartierul Dacia. La baza piesei stau mai multe articole omagiale din timpul perioadei comuniste, dar şi scrisori trimise postului de radio “Europa Liberă”.

baza stadion

O nouă surpriză pentru Robu pe subiectul polivalentei. Garda de Mediu avertizează: orice lucrare, interzisă fără aprobare

Deşi insistă cu terenul situat în spatele stadionului „Dan Păltinişanu” pentru găzduirea unei săli polivalente construită de Compania Naţională de Investiţii, primarul Nicolae Robu are numai probleme cu acel amplasament. Aşa cum chiar el admitea, cineva a făcut o reclamaţie la „prietena” Garda de Mediu atunci când s-au făcut lucrări de demolare a unor construcţii de pe terenurile de antrenament.

ACS Ghiroda

Duel timișean în turul II al Cupei României

Miercuri, 14 august, cu începere de la ora 17:30, va debuta al doilea tur al fazei naţionale a Cupei României. În prima fază, au fost prezente patru echipe din județul Timiș, dar doar una a reușit calificarea. Este vorba despre Ghiroda, care s-a impus la Giarmata, în timp ce Periam a pierdut acasă cu Pecica, 1-2, iar Lugoj a fost învinsă la Lupac, 3-6.

Robu pe trotineta

Nicolae Robu, încântat de succesul fulminant al sistemului de trotinete introdus în Timişoara

Timişorenii iubesc ideea să se dea cu trotineta electrică. Cel puţin aşa este convins primarul Nicolae Robu, care prezintă şi o statistică în sprijinul ideii. Una oficială, făcută pe baza datelor referitoare la trotinetele operate de Societatea de Transport Local Timişoara.

Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Timişoara îşi deschide vineri porţile pentru public. Intrarea e gratuită

Primăria le propune timişorenilor să conserve biodiversitatea prin sărbătorirarea, pe data de 9 august, a Zilei internaţionale a grădinilor zoologice şi a parcurilor. Astfel, vineri, intrarea la grădina zoo va fi gratuită, iar copiii sunt aşteptaţi cu face painting, ateliere de creaţie pentru copii, baloane şi un concert susţinut de Chromatik Voice.

Iulius Town - inaugurare

Marea inaugurarea a Iulius Town se face cu trei zile de sărbătoare sub sloganul Luminăm #TimișoaraÎmpreună

Finalul lunii august şi începutul lui septembrie aduce la Timişoara inaugurarea Iulius Town. Ocazie cu care „oraşul din oraş”, va fi sărbătorit timp de trei zile, cu evenimente speciale, care includ o intrare în Cartea Recordurilor, concerte Smiley și Fely, în timp ce Gașca Zurli va da tonul distracției pentru copii. Nu vor lipsi arta stradală, zboruri cu un balon cu aer cald şi multe alte surprize.

Întreruperi de curent

Întreruperi de curent

E-Distribuție Banat a programat joi, 8 august, întreruperi de energie electrică astfel: Uivar, Pesac, casnici; Buziaș, str. A. Iancu, Spitalului (p); Sacoșu mare, Jebel 9.00 – 15.00; Dudeștii Noi, zona străzilor spre Hodoni, spre Sânandrei, spre Becicherecul Mic, inclusiv Primăria; Nădrag, Crivina; Măguri; Timișoara, str. Remus, Romulus (p), V. Madgearu (p), Filaret Barbu, Gh. Doja

Top