Stirile din ziua: 8 septembrie 2019

romania - malta 1-0

Noroc cu Puşcaş! Am tremurat chiar şi pentru o victorie cu Malta

Noroc cu Puşcaş! Am tremurat chiar şi pentru o victorie cu Malta

Greu la deal cu jucători aşa mai mici! România învinge Malta cu 1-0 în etapa a VI-a din preliminariile pentru Euro 2020 şi mai are de tras mult pentru calificare. Fără ambiţie şi determinare, tricolorii au obţinut trei puncte importante, dar după un joc destul de modest. Puşcaş a salvat Naţionala, dar şi Tătăruşanu… la două şuturi periculoase ale maltezilor.

bucurie la Fortuna

Fotbal feminin: victorie clară şi un transfer important pentru Fortuna

Vicecampioana la zi Fortuna Becicherecu Mic a învins astăzi fără probleme pe Universitatea Alexandria, în etapa a III-a a Ligii I de fotbal feminin. A fost 6-0 pentru bănăţence, care au evoluat pe teren propriu şi au ajuns la două victorii din trei partide. Adina Rognean, Nicoleta Deca (dublă), Cristina Sucilă, Alexandra Lunca şi Bianca Ienovan au punctat pentru echipa timişeană.

Începe marea spargere… la trotuare. Asfaltul dispare, apar dalele, dar şi grătare în jurul copacilor

După ce a chinuit şoferii spre binele oraşului, spărgând carosabilul de pe străzile centrale, acum vine rândul pietonilor să înveţe sărituri acrobatice. Nicolae Robu a anunţat demararea schimbărilor radicale la trotuarele Timişoarei, tot în zona centrală. De această dată dispare asfaltul şi sunt înlocuite. Experienţa de până acum la astfel de material nu este una

Dubai

Paradisul din pustiu, capitala vacantelor de lux! Excursie la Dubai cu As Tour

Descoperiţi locul unor fascinante contraste, unde imposibilul devine posibil, clădirile parcă sfidând legile gravitaţiei. Un loc al superlativelor “cel mai”, “cea mai”, un adevărat paradis terestru creat de mâna omlului. Este vorba de Dubai, destinaţia unei excursii fabuloase de opt zile pe care v-o propune Agenţia As Tour. Programul detaliat în cele ce urmează.

Editorial de Eugen Sasu

Viață grea! Numai parlamentar PSD de Timiș să nu fii în zilele astea

Am aflat că valoarea de piață a unui parlamentar ALDE ori Pro Romania – adică tot niște pesediști, dar dați cu altă vopsea, una mai frumoasă, compatibilă cu un suport liberal ori de socialist modern european – ar fi de 150.000 până la 300.000 de euro. Nu știu ce să zic. Informația a fost sifonată de Victor Ponta și, chiar dacă e greu să pui bază pe spusele unui mitoman, acest gen de „trafic de persoane” s-a purtat, incontestabil, în politica românească.

Elevii Liceului Vlad Ţepeş din Timişoara vor beneficia de şase clase noi, după o investiţie de 1,8 milioane de lei/FOTO

Reabilitările şi investiţiile efectuate la Liceul „Vlad Ţepeş” din Timişoara au adus pentru eleviii acestuia investiţii de aproape două milioane lei din partea municipalităţii, o mansardă amenajată şi şase noi clase. De asemenea, au fost motiv de mândrie pentru doi dintre conducătorii primăriei, atât primarul Nicolae Robu, dar şi viceprimarul Dan Diaconu. Primăria Timişoara a

Noul an şcolar începe cu numeroase probleme în unităţile din Timişoara

Luni se va deschide anul şcolar în toate unităţile de învăţământ din Timiş. Chiar dacă investiţii şi eforturi s-au făcut, încă mai sunt probleme, iar cele mai mari sunt legate de lipsa autorizației din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. În total, sunt 65 de asemenea unităţi şcolare, fără autorizație. Probleme sunt inclusiv în Timişoara,

Morfologia fetală

Morfologia fetală

Sarcina este o binecuvântare pentru părinţi, iar specialitatea obstetrică-ginecologie se ocupă de studiul integrităţii tractului genital feminin, pentru o bună funcţionare în vederea unei vieţi reproductive sănătoase. Bineînţeles că, după momentul concepţiei, sunt necesari paţi bine determinaţi, conform protocoalelor internaţionale pentru asigurarea unei sarcini sănătoase, care se dezvoltă în mod normal, urmărind în acelaşi timp şi sănătatea mamei, individual.

sfanta maria

Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. Sfânta Maria Mică, hotarul dintre vară şi toamnă

În fiecare an, pe 8 septembrie, creştinii prăznuiesc Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Sărbătoarea marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă și este prima mare sărbătoare din anul bisericesc. Fecioara Maria are nu mai puțin de nouă zile de pomenire. Datorită Fecioarei Maria, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, a biruit moartea și a dăruit oamenilor viața veșnică în Împărăția Cerurilor.

Top