Proprietarii de afaceri din domeniul turismului nu vor primi la Timişoara înlesniri la plata datoriilor către primărie. Deşi Nicolae Robu a spus că se va gândi la o reducere a taxei hoteliere, proiectul de hotărâre referitor la aprobarea taxelor locale pentru viitorul an nu a fost modificat, iar sumele datorate bugetului se vor calcula la acelaşi nivel ca şi în acest an.
Fără facilităţi sau reduceri de taxe, pentru industria ospitalităţii a decis primarul Timişoarei, Nicolae Robu, chiar dacă firmele din acest sector s-au plâns că nu fac faţă cheltuielilor tot mai mari, că nu mai au bani de investiţii, deşi oraşul se apropie de anul 2021, când va deţine titlul de Capitală Culturală Europeană. Dacă în ceea ce priveşte nivelul impozitelor pe clădiri edilul-şef al Timişoarei a anunţat deja că nu se poate face nimic, pentru că legislaţia nu permite aşa ceva, el a spus că se va gândi la o reducere a taxei hoteliere, de 2%.
Ei bine, aceasta nu s-a întâmplat, iar firmele vor da la buget acelaşi nivel de impozite şi taxe. De fapt, cu o mică excepţie nu se va modifica absolut nimic la nivelul acestora, indiferent de proprietar, firmă sau persoană fizică, pentru anul 2020.
Consiliul Local Timişpara a aprobat proiectul, aşa cum a fost prezentat, fără nicio modificare.
La impozitul pe clădirile rezidenţiale şi cele anexa aflate în proprietatea persoanelor fizice se ia in calcul cota de 0,08% asupra valorii impozabile, la fel ca în 2019. La cele nerezidenţiale rămane valabilă cota de 0,6% asupra valorii impozabile, la fel ca şi în 2019.
La imobilele neantiprezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice cota pentru calculul impozitului/taxei pe clădiri rămâne la 2020 1,3%.
Nu se modifica nici impozitul pe maşini, în continuare fiind scutite de taxare cele hibride.
Comentarii prin facebook