Drumul Boilor, construit fără respectarea legislaţiei. Se cere chiar şi demolarea acestuia!

drumul boilor

drumul boilor

Construcţia Drumului Boilor, care leagă Timişoara şi Moşniţa Veche, s-a realizat fără respectarea condiţiilor legale. Aceasta au constatat inspectorii societăţii Transelectrica, care în urma vizitei pe teren au descoperit că nu s-a solicitat un aviz pentru traversarea unei zone unde se află linii de înaltă tensiune, siguranţa celor care utilizează respectiva şosea fiind pusă în pericol. Se cere chiar demolarea construcţiei!

Sunt probleme mari cu mult lăudatul Drum al Boilor. Societatea Transelectrica, cea care operează reţelele de înaltă tensiune din zona unde a fost construit acest drum, a constatat că această construcţie a fost realizată ilegal, fără a se cere avizele prevăzute de lege în domeniu.

„Urmare a controlului efectuat de către echipele CNTEE Transelectrica SA – Sucursala de Transport Timişoara, pe traseul liniei electrice aeriene (LEA) 220 kV Mintia-Timişoara, s-a constatat că în culoarul de siguranţă al LEA, la jumătatea deschiderii dintre stâlpii 382-383 al acestei linii este în construcţie drumul care face legătura dintre localităţile Moşniţa Vechie şi Timişoara, cunoscut sub numele de „Drumul Boilor”. În vederea realizării acestui drum, Compania noastră nu a emis aviz de amplasament”, se arată într-un document transmis de cei de la Transelectrica pe adresa Primăriei Timişoara

Noul drum pune în pericol atât siguranţa Sistemului Energetic Naţional, dar şi integritatea persoanelor care se află în zona de protecţie aferentă acestor instalaţii electrice.

„În prezent, conform cerinţelor NTE 003/04/00 de coexistenţă a LEA 220 kV Mintia-Timişoara, existentă, şi noul drum apărut în zona de siguranţă a LEA (n.r. Linie Electrică Aeriană) nu sunt îndeplinite, fiind pusă în pericol atât siguranţa persoanelor cât şi siguranţa instalaţiilor aflate în gestiunea CNTEE Transelectrica SA, situaţie care poate avea repercursiuni, atât asupra siguranţei Sistemului Energetic Naţional, precum şi asupra integrităţii persoanelor ce se vor afla în zona de protecţie şi siguranţă a instalaţiilor electrice. Prin urmare vă solicităm să notificaţi proprietarul/administratorul drumului cu privire la această situaţie, să sistaţi de urgenţă orice lucrări în zona analizată şi să demolaţi construcţiile realizate, dacă este cazul, amplasate în zona de protecţie şi siguranţă a LEA 220 kV Mintia-Timişoara existentă”, mai precizează cei de la compania de transport a electricităţii, în documentul respectiv.

Cei de la Transelectrica solicită luarea de măsuri pentru intrarea în legalitate a drumului, ceea ce presupune obţinerea unui aviz de amplasament de la Transelectrica.  „Emiterea de certificate de urbanism incomplete, cu date eronate sau cu nerespectarea prevederilor cuprinse în documentaţiile de urbansim aprobate atrage răspunderea disciplinară, administrativă, contravenţională, civilă sau penală, după caz, potrivit legii”, mai spun în document cei de la Transelectrica.

Situaţia existentă poate fi una gravă, avertizează transportatorul de electricitate, existând riscul unor accidente grave.

„Considerăm că atât dumneavoastră, ca emitent al Certificatului de Urbanism/Autorizaţie de Construire, cât şi proprietarul/administratorul drumului, vă asumaţi în întregime, orice eveniment şi risc posibil (cel mai grav fiind punerea în pericol a persoanelor, etc) să apară în zonele de apropiere ale instalaţiilor existente ale CNTEE Transelectrica SA cu acest drum, atât în timpul edificării acestuia, cât şi ulterior, pe perioada existenţei lui”, avertizează Transelectrica.

Societatea mai spune că îşi rezervă dreptul să acţioneze în judecată cei care efectuează lucrări în zona de protecţie a instalaţiilor electrice ale societăţii, fără consimţământul acesteia.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Risca a spus: (noiembrie 6th, 2019 at 10:06 )

Transelectrica ar fi trebuit sa-si construiascareteaua subteran, cum de altfel este normal. Cronologic, s-ar putea ca Transelectrica sa fi construit deasupra a ceva ce deja exista, deci producand insusi o ilegalitate. ???

Andrei a spus: (noiembrie 6th, 2019 at 12:16 )

Ce vrajeala ieftina si cata dezinformare. Terminati cu prostiile! Sunteti impotriva dezvoltarii acestei comunitati doar pentru ca aveti voi interesele voastre de partid. Mama voastra de PSD-isti, ca nu mai scapam de voi.

Nesimțirea a spus: (noiembrie 6th, 2019 at 12:22 )

Bă frate da cât de nesimțit pot fi ăștia de la Electrica!! Să bagi bețe în roate la o lucrare de inters național…! Dar dacă dau ei avizul, atunci nu mai e pericol?! Emiți o hârtie și gata nu mai e pericol, absurd! Dar de ce nu se pun ei să mute linia dacă tot vor atât binele oamenilor?!
Atâta s-a așteptat drumul ăsta pt decongestionare și acum se găsesc tâmpiții cu vechiturile lor, ca ei în instalațiile lor nu investesc ca să fie ok și sa nu ne mai pună la cheltuieli și chiar să ne pună siguranța în pericol!

Cetateanul a spus: (noiembrie 6th, 2019 at 13:22 )

Serios? Linii electrice de inalta tensiune in subteran? Evident ca nu stii cu ce se ocupa Transelectrica. Cat despre ce a fost acolo, esti complet pe langa. Traseul PMT este nou. Au primit teren care a fost agricol. Nu se face drumul peste un drum vechi.

Costel a spus: (noiembrie 6th, 2019 at 13:31 )

@risca, am fi primii din lume care am îngropa rețeaua de 22.000 de volți. În toată lumea liniile astea sunt aeriene. Dacă ai informații despre vechimea acestui drum, împărtășește-le cu noi. Bănuiesc că ști că termocentrala de la Mintia a fost construită prin anii ’70, iar drumul ăla este agricol.

Costel a spus: (noiembrie 6th, 2019 at 14:09 )

@nesimtirea, nu e vorba de o hârtie, ci e vorba de faptul că ei îți dau avizul, dar cu niște condiționări, cum ar fi: distanța față de stâlpii de înaltă tensiune, lățimea, adâncimea terasamentului, înălțimea maximă a mașinilor ce trec, etc.

legolas a spus: (noiembrie 7th, 2019 at 10:02 )

Situatia este asa: drumul acela exista si in trecut, altfel nu avea cum sa aiba un nume, „drumul boilor”. Chiar daca era un drum agricol, acesta este consemnat ca atare in registrele de carte funciara, la ANCPI. Altfel nimeni nu ar lasa sa se faca un drum pe proprietatea lui, ci si-ar planta porumb sau orice altceva.
Acum, ca drumul agricol deja existent se asfalteaza, s-au trezit cei de la Transelectrica sa comenteze. Adica inainte, daca trecea un taran cu caruta si murea (sa ne imaginam cazul acesta) nu conta, acum, ca trece un corporatist cu masina si moare, brusc e o problema. Deci viata taranului era la „si altele”. Sau problema e ca moare pe asfalt si nu pe pamant? Sau care e totusi problema in a schimba suprafata pe care se ruleaza pe un drum deja existent – pamant in asfalt, dar la fel de bine putea fi piatra, beton, lemn etc?
Sunt penibili cei de la Transelectrica, sigur e vorba de niste incompetenti pusi acolo pe considerente politice (pesedeul stie). Si care ar fi problema ca trece un drum pe sub liniile de inalta tensiune? Lucrul acesta se intampla in toata lumea, probabil ca numai in Germania (unde reteaua de autostrazi e foare dezvoltata) sunt sute, poate mii, de treceri ale liniilor de inalta tensiune peste autostrazi.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Prefectul Mihai Ritivoiu cere modificarea legislației în domeniul amenzilor. El analizează fenomenul migrației pentru muncă a românilor

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, analizează perioada de vară în România și concluzionează că legiuitorul a permis acordarea de amenzi prea mici pentru încălcarea normelor sociale, a regulilor de circulație sau chefurile ținute de unii români. În concluzie, cere schimbări legislative. Mihai Ritivoiu analizează în primul rând fenomenul migrației românești în scopul obținerii unui job...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu cere modificarea legislației în domeniul amenzilor. El analizează fenomenul migrației pentru muncă a românilor
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

CSC Dumbravita

Nu că s-ar pune problema, dar Dumbrăviţa nu are drept de promovare în Liga I. Alte patru echipe din Liga 2 în aceeaşi situaţie

Cinci echipe din Liga 2, printre care şi CSC Dumbrăviţa, nu vor avea dreptul să promoveze în primul eşalon, dar vor putea participa la play-off. Motivul este că aceste cluburi sunt de drept public, Dumbrăviţa aparţinând de Consiliul Local. Printre cele cinci echipe se numără şi CSA Steaua, club susţinut de Ministerul Apărării. Potrivit liga2.ro,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu că s-ar pune problema, dar Dumbrăviţa nu are drept de promovare în Liga I. Alte patru echipe din Liga 2 în aceeaşi situaţie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Inconştienţă dusă pe culmi înalte: şi beat, şi fără permis, şi cu maşina neînmatriculată

Miercuri, în jurul orei 02:00, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control în orașul Sânnicolau Mare, un autovehicul condus de un bărbat de 48 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu era înmatriculat....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Inconştienţă dusă pe culmi înalte: şi beat, şi fără permis, şi cu maşina neînmatriculată

Economic vezi arhiva Economic

Au sosit emiratezii de la Abu Dhabi la Aeroportul Internațional Timișoara. Se discută despre centrul intermodal de 300 de milioane de euro

La Aeroportul Internațional Timișoara a sosit, miercuri, o delegație a reprezentanților Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și ai ADQ Abu Dhabi. Aceștia sunt însoțiți de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și secretarul de stat din acelaşi minister Bogdan Mândrescu, iar discuțiile purtate cu oficialii AIT se referă la un centru intermodal cargo de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au sosit emiratezii de la Abu Dhabi la Aeroportul Internațional Timișoara. Se discută despre centrul intermodal de 300 de milioane de euro

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, analizează perioada de vară în România și concluzionează că legiuitorul a permis acordarea de amenzi prea mici pentru încălcarea normelor sociale, a regulilor de circulație sau chefurile ținute de unii români. În concluzie, cere schimbări legislative. Mihai Ritivoiu analizează în primul rând fenomenul migrației românești în scopul obținerii unui job...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu cere modificarea legislației în domeniul amenzilor. El analizează fenomenul migrației pentru muncă a românilor
Cinci echipe din Liga 2, printre care şi CSC Dumbrăviţa, nu vor avea dreptul să promoveze în primul eşalon, dar vor putea participa la play-off. Motivul este că aceste cluburi sunt de drept public, Dumbrăviţa aparţinând de Consiliul Local. Printre cele cinci echipe se numără şi CSA Steaua, club susţinut de Ministerul Apărării. Potrivit liga2.ro,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu că s-ar pune problema, dar Dumbrăviţa nu are drept de promovare în Liga I. Alte patru echipe din Liga 2 în aceeaşi situaţie
Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău atacă fosta conducere a orașului, spunând că încăpățânarea acesteia de a păstra o anumită soluție tehnică pentru reabilitarea termică a unor blocuri a blocat timp de trei ani investiția din fonduri europene. Vizate sunt blocurilor de pe strada Arieș nr. 20 și Splaiul Nicolae Titulescu nr.10 A. Valoarea totală a celor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ruben Lațcău atacă administrația Robu: Proiectul de reabilitare termică a fost blocat de încăpățânarea fostei administrații
Timp de mai mult de două luni, terenul de joc de pe stadionul de rugby al Timișoarei a fost nefolosit de echipă. Firma care a câștigat lucrările de întreținere a arenei din Ronaț a lucrat la reabilitarea suprafeței de joc. Gazonul a fost refăcută complet în perspectiva merciurilor din partea a doua a sezonului, au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rugbiștii timișoreni au revenit de câteva zile pe gazonul refăcut din Ronaț. Primăria anunță finalizarea licitației și demararea lucrărilor de întreținere
La Aeroportul Internațional Timișoara a sosit, miercuri, o delegație a reprezentanților Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și ai ADQ Abu Dhabi. Aceștia sunt însoțiți de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și secretarul de stat din acelaşi minister Bogdan Mândrescu, iar discuțiile purtate cu oficialii AIT se referă la un centru intermodal cargo de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au sosit emiratezii de la Abu Dhabi la Aeroportul Internațional Timișoara. Se discută despre centrul intermodal de 300 de milioane de euro
Municipalitatea timișoreană anunță că au fost strânse gunoaiele și efectuată igienizarea în trei zone principale din oraș. Acțiunile ar fi avut loc în urma sesizărilor cetățenilor și au vizat zonele Traian, Gara de Nord și Steaua-Fratelia. În Piața Traian vizată a fost Piața Romanilor (zona Catedralei Millenium), stațiile de tramvai și stația de taxi din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara ”a dat cu mătura” în trei zone din oraș/FOTO
Potrivit proiectului noii legi a educaţiei, bugetele ministerului de resort destinate universităților vor creşte cu 40%, afirmă deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, totodată rector al Universităţii de Vest. Aceasta înseamnă o creştere de peste două miliarde de lei, începând chiar cu anul viitor, mai spune parlamentarul, care este şi președinte al Comisiei de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marilen Pirtea apără proiectul noii legi a educaţiei: Universitățile vor avea bugete majorate, din 2023
Top