Faţa din umbră a artistului Corneliu Baba, prezentată într-o expoziţie la Muzeul Naţional al Banatului/VIDEO

Expozitie Corneliu Baba

Expozitie Corneliu Baba

Galeria de la mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia găzduieşte de vineri una dintre cele mai interesante expoziţii organizate de Muzeul Naţional al Banatului. Aceasta este dedicată artistului Corneliu Baba.

Expoziţia cuprinde un număr de 112 de lucrări semnate de Baba – desene, eboșe, schițe, studii. Unele dintre acestea au fost expuse o singură dată la Muzeul Național de Artă al României, altele deloc, au ajuns la Timișoara și vor contura una din cele mai complexe expoziții privind opera marelui artist.

Publicul e invitat astfel să descopere „fața din umbră” a pictorului, spune curatorul, expoziția înfățișând un Baba retras în liniștea atelierului său, în intimitatea creației.

„Parcurgând însemnările din jurnalul său, îl regăsim pe Corneliu Baba din ce în ce mai retras în liniștea atelierului din strada Pangratti, în fața șevaletului sau a caietului de atelier, frământat de îndoieli și bântuit câteodată de sentimentul neîmplinirii a ceea ce și-a dorit mereu să facă – pictură, și numai pictură”, arată organizatorii.

Cu ocazia expoziției va fi prezentat și primul volum din jurnalul Confesiuni. Acesta urmărește firul evocărilor și mențiunilor la preocupările artistice ale pictorului într-o perioadă care corespunde primelor decenii ale regimului comunist din România. Deși artistul începe să scrie aceste mărturii în 1944, referirile acoperă și amintiri din copilăria sa.

Expoziția este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și va putea fi vizitată până în 31 ianuarie 2020.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

baschet

„Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București

O victorie şi o înfrângere la trei puncte au bifat juniorii sub 16 ani la turneul rezervat acestei categorii de vârstă ce s-a desfăşurat zilele trecute în capitală. Suficient pentru ca echipa antrenată de Radenko Toroman să încheie faza secundă a campionatului pe prima poziţie. În primul meci, „leii” U16 au trecut de Agronomia Bucureşti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București
black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social