Ion Ardeal Ieremia renunţă la funcţia de membru în consiliul director al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală

Ioan Ardeal Ieremia

Ioan Ardeal Ieremia

Timişoreanul Ion Ardeal Ieremia a anunţat că şi-a înaintat demisia din funcţia de membru al consiliului director al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană. De asemenea, în anunţul prin care îşi prezintă decizia, regizorul, fost secretar de stat la Ministerul Culturii, condamnă faptul că noul ministru liberal a anunţat desemnarea unui comisar, ca reprezentant al autorităţii centrale, în relaţia cu organizaţia timişoreană.

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană rămâne (temporar) cu un loc liber în consiliul director. Aceasta după ce Ion Ardeal Ieremia a anunţat, printr-o postare publică pe Facebook, că renunţă la postul din structura de conducere a asociaţiei. O decizie cumva de aşteptat, după ce Ieremia a rămas fără postul de secretar de stat în Ministerul Culturii, responsabil cu proiectul Timişoara Capitală Culturală, fiind printre primii secretari de stat demişi de noul premier, Ludovic Orban. Deşi postul deţinut de Ieremia nu era legat de funcţia ministerială, el putea deţine în continuare funcţia din consiliul director al asociaţiei, putem vorbi despre o retragere a sprijinului… politic, odată cu demiterea de la minister.

„De astăzi nu mai sunt membru în consiliul director al asociației Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2021. Mi-am înaintat demisia ministrului culturii. Nimic spectaculos; eram pregătit să o fac, după desemnarea unui secretar de stat cu atribuții specifice”, a anunţat Ieremia.

În aceeaşi postare, regizorul timişorean se arată mirat, după ce noul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat luni, la Timişoara, că urmează să numească un comisar pentru relaţia cu proiectul de Capitală Culturală, deşi reglementările europene pe tema capitalelor culturale europene ar solicita altceva, încă din 2014.

„Dar din cele declarate ieri de domnul ministru Gheorghiu la Timișoara, că în scurt timp va desemna un comisar (!?!) ca reprezentant al autorității centrale , vad ca se doreste sa ne întoarcem în timp, undeva înainte de 2014, înainte de emiterea directivei europene 544/2014 care reglementează diferit funcționarea capitolelor europene. Pe scurt, vorba lui Caragiale, treaba cu comisarul „e pe legea a veche”, valabilă în cazul Sibiului. Nu și a Timișoarei. Eu le urez succes !”, a mai anunţat Ieremia.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis

Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat

Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara îşi aşteaptă clienţii cu oferte de distracţie pe placul tuturor. În acest weekend prelungit, Iulius Town își întâmpină clienții cu târguri tematice, sesiuni prelungite de shopping și concursuri la patinoar, dar și ateliere de creație pentru prichindei. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 24 – 26 ianuarie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ministerul Sănătății a primit alerte de posibilă infectare cu coronavirus în Timișoara și în alte orașe. Acestea au fost infirmate. De asemenea, reprezentanții ministerului transmit că în cazul instrumentiștilor Filarmonicii Banatul din Timișoara, care s-au întors recent dintr-un turneu în China, nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus până în acest moment.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministerul Sănătății infirmă alertele de posibilă infectare cu gripa din China în Timișoara, Cluj, Constanța și București
Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
Primăria Timişoara mai încearcă o dată, a patra oară şi la şase ani de la lansarea ideii, să găsească o firmă dispusă să construiască două străzi, între blocuri, locaţia viitorului campus Lenau şi Penitenciarul Popa Şapcă. Iar pentru a atrage măcar interesul, aleşii locali au decis să adauge aproape o jumătate de milion de euro...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După şase ani de încercări se caută din nou constructor pentru două străzi noi din zona Popa Şapcă
Top