Bosnia şi Herţegovina e interesată de colaborare cu Timişoara şi economia locală

ambasador Bosnia si Hertegovina

ambasador Bosnia si Hertegovina

Ambasadorul Bosniei şi Heregovinei la Bucureşti este interesat de economia timişoreană şi doreşte stabilirea de contacte pentru societăţile care activează în domeniile IT, automotive, energie, agricultură şi turism. De asemenea, există interes pentru programele finanţate din fonduri europene.

Conducerea CCIA Timiș a primit vizita lui Slaviša Ćeranić, ambasadorul al Bosniei şi Herţegovinei în România. Scopul principal al vizitei a fost analizarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor economice dintre cele două state și comunități de afaceri. Întâlnirea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de interes precum identificarea de nișe și sectoare complementare pentru cooperare la nivel regional cât și organizarea de activităţi comune în vederea prezentării oportunităților de afaceri și investiții pe care le oferă cele două țări.

Înaltul diplomat a apreciat economia timișeană și a exprimat dorința de a se stabili contacte de afaceri mai intense pe linia industriilor de vârf – IT, automotive, energie, a agriculturii dar și a turismului.

Totodată, un alt punct de interes comun este colaborarea în proiecte europene, cu prioritate în Strategia UE pentru Regiunea Dunării sau INTERREG.

Discuțiile au vizat și venirea la Timișoara, în cursul anului viitor, a unei importante delegații din BiH, formată din reprezentanți ai administrației publice, mediului universitar și comunității de afaceri. În cadrul acesteia, CCIA Timiș va prelua partea economică prin organizarea unui Forum de Afaceri, cu întâlniri B2B pe domenii de interes și vizite la firme de succes din Județul Timiș.

În ceea ce privește colaborarea în domeniul turismului, CCIAT a fost invitată împreună cu tur operatori timișeni să viziteze Stațiunea de ski și Centrul Olimpic Jahorina în vederea promovării acesteia în rândul turiștilor români și, totodată, agenții de turism din BiH vor vizita sau participa ca expozanți la Târgul de Turism organizat la CRAFT, în perioada 27 februarie -1 martie 2020.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social