DSP Timiș recomandă restrângerea activității la Maternitatea Odobescu și asigurarea urgențelor. Au fost depistate 25 de cazuri de COVID-19 din clinică
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș recomandă ca Maternitatea Odobescu să-și restrângă activitatea. Au fost depistate 25 de cazuri COVID-19 în clinica care aparține de Spitalul Municipal Timișoara.
DSP Timiș transmite că sunt 25 de persoane cu COVID-19 la Maternitatea Odobescu – 13 cadre medicale, 11 lăuze și o gravidă – și recomandă restrângerea activității și internarea urgențelor în maternitatea care a fost o zi și în carantină.
Recomandările DSP Timiș pentru Maternitatea Odobescu:
- Restrângerea activității unității sanitare astfel încât să fie asigurate doar urgențele
- Externarea pacienților a căror stare de sănătate permite acest lucru, în urma unei evaluări individuale
- Efectuarea unei operațiuni de dezinfecție terminală în toată unitatea sanitară
- Organizarea turelor de personal și întărirea disciplinei astfel încât să se minimizeze riscul transmiterii unor infecții intraspitalicești.
- În cazul în care se impune, suplimentarea personalulului medico-sanitar cu personal delegat/detașat din alte unități sanitare
- Asigurarea spațiilor de izolare pentru pacientele nou internate care sunt supuse testării pentru COVID-19 până la primirea rezultatului
- Izolarea personalului medical și auxiliar care a avut contact direct cu caz confirmat COVID-19, timp de 14 zile de la ultimul contact.
- Redirecționarea pacienților depistați pozitiv în urma testului pentru COVID-19 către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brinzeu” Timișoara – Clinică Bega
- Izolarea contactilor de familie pentru o perioada de 14 zile în cazul pacientelor externate la cerere( 2 din județul Timiș, 1 județul Arad, 1 județul Caraș Severin)
- Efectuarea triajului epidemiologic a personalului medico-sanitar la intrarea în tură
- Purtarea corectă a echipamentelor de protecție
- Respectarea protocolului de spălare a mâinilor
- Respectarea procedurilor de spălare și dezinfecție (curentă și terminală)
- Respectarea circuitelor funcționale pentru personal medical, pacienți, lenjerie, alimente și deșeuri.
- Respectarea protocolului privind îndepărtarea și neutralizarea/distrugerea deșeurilor infecțioase.
- Instruirea personalului medico sanitar cu privire la metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID 19) actualizată.
Comentarii prin facebook