Preţurile proprietăţilor imobiliare din ţară nu par a fi fost afectate decisiv în cea de a treia lună din acest an, cea în care România a intrat în stare de urgenţă. Mai mult, acestea au crescut cu 1,6% per ansamblul lunii, la Timişoara plusul fiind de 1,4%.
Starea de urgență instaurată pe plan național în contextul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus nu a avut, până în momentul de față, un efect tranșant asupra prețurilor de pe piața rezidențială. Astfel, conform datelor Imobiliare.ro, în ultimele 31 de zile preţurile cerute de proprietarii apartamentelor şi caselor scoase la vânzare au avut un avans de 1,8% la nivel de țară – marjă de creștere comparabilă cu cea din februarie, anume 1,6%. Suma medie solicitată pentru un apartament, fie el vechi sau nou, a ajuns, astfel, la 1.391 de euro pe metru pătrat util la finele lui martie, față de 1.367 de euro pe metru pătrat în februarie. Menținerea unei traiectorii ascendente a prețurilor în actualul context de piață poate fi pusă atât pe seama inerției ce caracterizează, în general, atât piața imobiliară, cât și economia per ansamblu. Totodată, de notat este și faptul că efectele evenimentelor din plan social au început să fie resimțite în piață abia în a doua parte a lunii trecute. La fel ca în februarie, la Timişoara, în martie suma medie solicitată pentru un apartament din orașul de pe Bega a continuat să se majoreze, marja de creștere actuală, anume 1,4%, fiind comparabilă cu cea anterioară, respectiv 1,3%.
Apartamentele vechi de pe piața timișoreană s-au scumpit în ultimele 31 de zile cu 1,6%, de la 1.295 la 1.316 euro pe metru pătrat util. Locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, s-au apreciat cu 1%, de la 1.281 la 1.294 de euro pe metru pătrat util.
Comentarii prin facebook