Doctorul Virgil Musta este în prima linie a luptei cu coronavirusul, de când primul pacient suspect a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. A vindecat zeci de pacienți și continuă să o facă, alături de medicii de la spitalul în care profesează. Le-a vorbit oamenilor în biserică despre cum să se protejeze de COVID-19, iar preoții și oamenii „cetății”, și nu numai, îi apreciază munca…
„Un om între oameni: medicul creștin Virgil Musta” scrie Ionel Popescu, preotul paroh de la Parohia Iosefin din Timișoara, despre doctorul care luptă cu coronavirusul.
„Din momentul în care coronavirusul a început să se răspândească și în țara noastră, numele doctorului timișorean Virgil Musta, șef de secție la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și cadru universitar, este pe buzele tuturor. Împreună cu întreaga echipă medicală de la spitalul timișorean, dr. Virgil Musta se află, de o lună întreagă, pe linia întâi a frontului de luptă declanșat împotriva COVID-19, rezultatele excepționale ale ostenelilor, profesionalismului, dăruirii, spiritului de jertfă, seriozității și omeniei acestor „îngeri în halate albe” fiind concretizate în numeroasele vindecări ale pacienților internați la Timișoara. Medicul primar în boli infecțioase, Virgil Musta, duce „lupta cea bună” împotriva bolilor, infecțiilor și a virușilor, vindecă, îndeamnă, sfătuiește și dăruiește speranță bolnavilor care îi acordă toată încrederea și așteaptă de la el tratamentul potrivit pentru recuperarea sănătății pierdute, de peste trei decenii. În cei 36 de ani de slujire a semenilor bolnavi, din care aproape 20 i-a dăruit Spitalului „Victor Babeș”, dr. Virgil Musta a dovedit că este cu adevărat un „OM al cetății”, un „OM între oameni”, un profesionist întru ale medicinei, un medic cu suflet mare, odrăslit din „Neamul Mustonilor”. Descendent al unei vechi familii clericale bănățene, care a dat Bisericii și neamului nostru oameni de aleasă valoare morală și intelectuală, luptători pentru drepturile românilor din aceste părți, aflați sub stăpânire străină, dr. Virgil Musta moștenește calitățile străbunilor săi, pr. Virgil Musta din Glimboca (Oțelu Roșu), participant la Marea Unire de la Alba Iulia și arhiereul Filaret Musta de la Caransebeș, ierarh luminat și om de cultură, cunoscut și apreciat bibliofil, care și-a donat întreaga avere și biblioteca foarte importantă Episcopiei Caransebeșului”, transmite preotul Ionel Popescu.
Doctorul Musta este membru (din 2018) în Adunarea Eparhială și Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, din care a făcut parte, cu mai mulți ani în urmă și tatăl său, judecătorul Horia Musta.
„Până când autoritățile statului și cele bisericești vor aprecia, prin înalte și binemeritate distincții, jertfa Domniilor Voastre, noi Vă însoțim zilnic cu dragostea, respectul, recunoștința și cu rugăciunile noastre”, transmite preot dr. Ionel Popescu.
Comentarii prin facebook