Prefectul județului Timiș Liliana Oneț, a condus, astăzi, în sistem videoconferință, reuniunea Grupului Județean privind coordonarea aplicării planurilor de menținere a calității aerului și a planurilor de calitate a aerului, Conform reprezentanților Agenției de Protecție a Mediului (APM) Timiș, în Timișoara, în comparație cu anul 2019, anul acesta s-au înregistrat mult mai puține depășiri ale cotelor acceptate, acestea fiind cauzate, în special, de lipsa precipitațiilor.
Reprezentantul APM Timiș a afirmat că, în comparație cu anul 2019, anul acesta s-au înregistrat mult mai puține depășiri ale PM 10 (particule de praf mai mici de 10 microni) și de dioxid de azot (NO2), acestea fiind cauzate, în special, de lipsa precipitațiilor. Este vorba chiar de perioada stării de urgență – lunile martie, aprilie, mai.
În cazul indicatorului particule in suspensie PM10, în luna aprilie a anului 2020, comparativ cu luna aprilie a anului 2019, procentul de reducere a mediei lunare este cuprins între 6 și 26%:Pentru indicatorul dioxid de azot (NO2) în anul 2020 s-a înregistrat o scădere a nivelului poluanților atmosferici, față de aceeași perioada a anului 2019, în cazul dioxidului de azot (NO2), mediile lunare înregistrate s-au redus cu un procent cuprins între:
- 10 și 38 % in luna martie;
- 17 și 54 % in luna aprilie;
- 22 și 69 % in luna mai.
Reprezentantul Primăriei Municipiului Timișoara a prezentat situația elaborării ”Studiului privind Calitate a Aerului în Municipiul Timișoara”, aflat în stadiu de avizare. În acest plan sunt cuprinde măsurile pentru reducerea indicatorului PM10, care implicit vor duce la scăderea concentrației de dioxid de azot în Timișoara.
Comentarii prin facebook