Noi tranșe de pachete alimentare și de igienă vor fi oferite persoanelor defavorizate din Timiș. La Instituția Prefectului a avut loc astăzi o videoconferință la care au participat reprezentații Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Fondurilor Europene pentru implementarea măsurilor din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.
În Timiș, până la ora actuală, a fost distribuită o primă tranșă de pachete alimentare și de igienă pentru persoanele defavorizate, în perioada 16.– 28 ianuarie, în cadrul căreia s-au livrat 10.343 pachete. Pachetele de igienă au cuprins periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon de copii, șampon de adulți și detergent de rufe.
În perioada următoare, vor fi definitivate graficul de distribuție a pachetelor de igienă – tranșa a doua și a celor de alimente – prima tranșă. În tranșa a doua vor fi distribuite 10.343 pachete de igienă și 10.343 pachete de alimente.
Pachetele de alimente vor avea în componență făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită, conserve de carne de porc, conserve de pateu de ficat de porc și compot de fructe.
Instituția Prefectului a identificat locațiile disponibile pentru depozitarea produselor pentru fiecare primărie în parte.
Pachetele sunt finanțate din fonduri europene, iar beneficiarii sunt:
– familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
– persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
– persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.
Comentarii prin facebook