Clădirea de birouri clasa A a obținut punctaj maxim la categorii precum facilitarea transportului alternativ, performanță energetică și calitatea materialelor de construcție Acesta este primul imobil office din afara Bucureștiului care deține nivelul maxim LEED și cea de-a treia din România.
Clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) din ansamblul mixt Iulius Town Timișoara a primit de curând cea mai înaltă certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) – Platinum – conform standardului Building Design and Construction: Core and Shell din partea U.S. Green Building Council (USGBC). Astfel, este prima clădire office din afara Capitalei care a atins acest standard de excelență și, în funcție de punctajul obținut (88), în top trei la nivel național. Tot recent, și UBC 1 din același ansamblu a primit certificarea LEED Gold conform aceluiași standard.
„Rezultatele obținute reprezintă materializarea angajamentului companiei Iulius de a dezvolta mai mult decât clădiri de birouri moderne, ci clădiri ale viitorului, sustenabile, eficiente energetic și prietenoase cu mediul. Toate proiectele realizate de Iulius sunt construite și operate cu respectarea principiilor pentru clădiri verzi și ne bucură să avem în portofoliu o clădire cu cea mai înaltă certificare în materie de sustenabilitate, Platinum”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.
Clădirile de birouri dezvoltate de compania amintită implementează strategii şi soluţii tehnologice pentru obţinerea unei performanţe ridicate și optimizare a costurilor. Sunt concepute pentru a oferi spații extinse, cu un grad ridicat de lumină naturală, realizat prin fațadele din sticlă special tratată pentru eficiență termică. Sunt proiecte care facilitează mobilitatea urbană, fiind dotate cu vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu bicicleta. De asemenea, dispun de un sistem integrat de management, care permite centralizarea tuturor sistemelor de monitorizare și control ale clădirilor pe o singură platformă, asigurând o administrare eficientă, costuri reduse de operare și un nivel maxim de securitate.
„În procesul de certificare, UBC 3 a excelat la capitole cum sunt conectivitatea, facilitarea transportului alternativ, designul inovator, reducerea consumului de apă, performanța energetică, materiale reciclate ori cu emisii reduse, acestea fiind printre parametrii pentru care a primit punctaj maxim. Este un rezultat excelent, care urcă Timișoara în topul «verde» al orașelor din România”, a declarat Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen, compania de consultanță care a obținut certificarea.
Pe lângă faptul că este concepută să fie performantă din punct de vedere al consumului de resurse, UBC 3 se bucură de prezența generoasă a parcului din Iulius Town Timișoara. Mai mult, grădina pătrunde în clădire, pentru că în lobby au fost amenajate zone de inspirație mediteraneană, unde angajații se pot recrea pe canapele amplasate printre măslini. Amprenta naturală continuă pe terasele exterioare de la etajele 1 și 2, unde au fost plantați zeci de arțari, carpeni și ginkgo biloba. UBC 3 a fost inaugurată în 2019 și, alături de UBC 1 și UBC 2, formează polul regional de business din vestul țării, cu o suprafață totală închiriabilă de 50.000 mp.
Acestea sunt integrate în Iulius Town Timișoara, singurul ansamblu mixt din regiune, o investiție de peste 442 de milioane de euro a companiilor IULIUS și Atterbury Europe. În prezent, la Timișoara se construiește și cea mai înaltă clădire din România, UBC 0, care va avea 27 de etaje, 155 metri înălțime și o suprafață închiriabilă de 52.000 mp.
Comentarii prin facebook