Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA privind redeschiderea unui dosar privind un schimb de terenuri din judeţul Timiş. Printre cei implicaţi în acest dosar se numără prefectul Liliana Oneţ, senatorul PSD Eugen Dogariu şi omul de afaceri Neculai Miron. Decizia este definitivă.
La începutul lunii martie, Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut o cerere pentru redeschiderea urmăririi penale pe numele senatorului PSD Eugen Dogariu, prefectului Liliana Oneţ şi omului de afaceri Neculai Miron. În acelaşi dosar mai apăreau: fostul şef al Admnistraţiei Domeniilor Statului (ADS) Timiş, Ionel Câmpean, fosta şefă a Direcţiei Agricole, Simona Jurcă, şefa juridicului din prefectură, Codruţa Botez, şi încă două persoane, care au făcut parte din Comisia Judeţeană de Fond Funciar. Dosarul viza un transfer de terenuri efectuat în 2012, când prefect era PSD-istul Eugen Dogariu, iar subprefect PNL-ista Liliana Oneţ, beneficiar fiind Neculai Miron. Dosarul a fost deschis în 2018, dar a fost închis ulterior.
După mai multe şedinţe de judecată, vineri, 17 iulie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa finală. Prin aceasta s-a respins definitiv solicitarea făcută de DNA.
“Respinge, ca nefondată, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei privind confirmarea ordonanţei nr. 23/II-2/2020 din data de 06.02.2020 emisă de procurorul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care s-a dispus redeschiderea şi reluarea urmăririi penale în dosarul nr. 83/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei. Onorariul cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii Tătar Gheorghe şi Botez Codruţa Anca, în cuantum de câte 313 lei, rămâne în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii Oneţ Liliana, Jurcă Simona Aurica şi Pătrui Ovidiu, în cuantum de câte 80 lei pentru fiecare, rămâne în sárcina statului. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 iulie 2020”, se arată în decizia ÎCCJ.
.
Comentarii prin facebook