În Timiș sunt peste 22.000 de contracte de muncă ce includ și clauza de telemuncă, dar doar 1.725 de oameni lucrează cu contracte efectiv de acasă. Prefectul de Timiș face un apel și cere firmelor să trimită angajații, acolo unde se poate, să presteze de acasă, iar acolo unde nu e posibil să se lucreze în baza unui program de lucru decalat.
Conform datelor din programul REVISAL, se dovedește faptul că în contextul pandemiei de coronavirus tot mai multe firme și instituții timișene își protejează angajații. Astfel în baza prevederile legale în vigoare, companiile și instituțiile publice au trecut la programele de telemuncă, muncă la domiciliu sau și-au decalat programul de muncă.
Astfel, conform datelor puse la dispoziție de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, luni, 16 noiembrie 2020, un număr de 679 angajatori, cu 22.685 salariaţi, din județul Timiș au înregistrate contracte individuale de muncă cu clauza de Telemuncă.
Totodată, 276 angajatori, au înregistrați 1.725 salariati cu contracte de muncă la domiciliu.
De asemenea, pe piaţa muncii din judeţului Timiş un număr 622 angajatori – care au peste peste 50 de salariaţi – și-au decalat programul de muncă.
În acest context, prefectul Liliana Oneț face apel la angajatori și angajați să respecte măsurile din HG 967/12 noiembrie 2020 și să treacă la programele de telemuncă sau muncă la domiciliu.
De asemenea, în firmele de producție sau în alte companii unde nu se poate trece la telemuncă sau muncă la domiciliu este nevoie să se decaleze programul de muncă pentru a se evita aglomerațiile din mijloacele de transport în comun. Aceste măsuri sunt necesare pentru a se reduce numărul de infectări cu virusul SARS-COV 2 și, implicit, pentru a se evita luarea unor noi măsuri care pot ajunge până la carantinarea altor localități din județul Timiș.
Comentarii prin facebook