Consilierii judeţeni PSD nu au votat bugetul judeţului adoptat astăzi, motivând că acesta s-ar fi făcut politic. PSD-ştii sunt supăraţi că nu au fost consultaţi sub nicio formă la alcătuirea bugetului, iar toate amenamentele le-au fost respinse din faşă.
Grupul aleşilor PSD din CJ Timiș s-a abținut, astăzi, de la votul bugetului pentru acest an, invocând mai multe motive.
“Nu doar pentru că nu a fost consultat de către noua conducere CJT în vederea construirii lui, ci și pentru că nu a fost de acord cu algoritmul ”împărțelii” coaliției. Pe lângă faptul că nu au fost consultați, consilierilor județeni PSD nu le-a fost aprobat niciunul din amendamentele propuse pe motiv că… domnul președinte Alin Nica a dat ”tonul” votului și a menționat la fiecare amendament că nu i se pare potrivit. De fapt, nepotrivirea venea din cauza provenienței amendamentului: PSD”, transmit liderii PSD Timiş, printr-un comunicat de presă.
Aceştia adaugă că PSD ar fi votat un buget cu mai mulți bani alocați investițiilor din sănătate. Alte câteva dintre motivele pentru care PSD nu a votat sunt: “angajații din DGASPC Timiș au salariile asigurate pentru maxim 10 luni din 2021; patru benzi Sânandrei nu este cuprins pe lista de investiții; sensul giratoriu de la Birda, unde este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție, nu este pe lista de investiții, în schimb, un sens giratoriu nou pentru Dudeștii Noi este pe lista de investiții; asociațiile de gaz beneficiază de câte o cotizație de 10 mii lei în acest an deși au în derulare studii de fezabilitate de milioane de lei și ne lăudăm că racordăm tot județul la gaz; școlile speciale au redus solicitările de finanțare la cererea conducerii CJ Timiș și în felul acesta nu-și asumă răspunderea unei tăieri de buget pentru educație; modernizarea drumului județean Timișoara – Utvin rămâne în așteptare, deși e finalizat studiul de fezabilitate”. Şi exemplele pot continua afirmă cei din PSD.
”Grupul PSD nu a fost invitat la nicio discuție pe buget, singurii care au decis cum se alocă banii au fost PNL, USR-PLUS și ProRomânia. Nu înțeleg de ce se procedează în acest fel. În calitate de fost președinte al CJT, pot spune că, în fiecare an am invitat la discuții reprezentanții tuturor partidelor politice din structura aleasă a CJT, indiferent de importanța dată de reprezentativitatea județeană sau mărimea partidului. Astfel, am ținut cont de toate părerile și nu am făcut diferențe între partidele politice și consilierii județeni, iar dacă o propunere s-a arătat a fi bună nu m-am ferit să o accept. Din păcate nu toți înțeleg și puțini acceptă, însă important este ca deciziile să fie luate în interesul județului și nu transferate în zona de confort a orgoliilor politice”, a declarat Călin Dobra, lider al grupului PSD şi fost preşedinte al CJ Timiş.
Comentarii prin facebook