Merită să mergi până la Lacul Buhui, chiar dacă ultimii 6 km sunt pe un drum forestier, neasfaltat.
Administrația Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, a amenajat un traseu tematic „Contur Lac Buhui” în zona lacului Buhui, Anina. Prin amenajarea acestui traseu tematic, administrația parcului a prezentat prin intermediul panourilor informative, diversitatea speciilor forestiere, speciilor de flora și faună din zona protejată a Lacului Buhui, denumit „Contur Lac Buhui”, în lungime de 3.5 km.
Munţii Aninei cu Lacul Buhui şi Lacul Mărghitaş este locul unde omul dă mâna cu natura. Munţii Aninei se mai numesc şi Munţii Caraşului datorită faptului că râul Caraş este singurul dintre toate râurile mari ale Banatului care izvorăşte din aceşti munţi. Izbucul Caraşului este unic în România, având cel mai mare debit de apă la izvorul situat la 650 m altitudine. Pe traseele turistice din Munţii Aninei se pot face drumeţii la: Izbucul Caraş, Lacul Buhui şi Lacul Mărghitaş.
Lacul Buhui este primul lac de acumulare din România construit pe calcare. Situat la o altitudine de 640 m, la 6 km de oraşul Anina, Lacul Buhui a fost amenajat încă din 1884 ca un mic lac subteran prin bararea cursului râului Buhui la ieşirea din peştera Buhui. Apoi, în anii 1907 şi 1908, în amonte de lacul subteran s-a construit actualul baraj, lung de 60 m şi lat de 4 m. Lacul Buhui, sub formă de vultur, are lungimea de 1 km şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 10 ha, având o adâncime maximă de 7 m. El este înconjurat de o frumoasă pădure de brad în amestec cu fag, fiind un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe.
Sursa: Banatul Montan
Comentarii prin facebook