La cea de-a patra ediție a UVT Liberty Marathon au luat startul peste 1200 de participanți, din 11 țări Organizatorii au calculat că s-a alergat cât un sfert din circumferința Pământului, într-o atmosferă de festival și în condiții de siguranță.
Astăzi s-a desfășurat cea de-a patra ediție a unui eveniment care își propune să pună Timișoara pe harta europeană a maratoanelor de șosea, UVT Liberty Marathon. Prin acest eveniment, adresat deopotrivă sportivilor amatori, precum și experimentați, Universitatea de Vest din Timișoara își continuă misiunea de a susține și promova ideile libere, educația prin sport și un stil de viață sănătos.
Cea de-a patra ediție a UVT Liberty Marathon a propus câte o cursă pentru fiecare tip de alergător, probele variind de la 2 km la 42 km. UVT Liberty Marathon a reușit să aducă la linia de sosire peste 1.200 de participanți, dintre care 1.000 au luat startul fizic din fața UVT, iar peste 200 de persoane au fost virtual alături, alergând în locațiile lor de rezidență. În condiții de alergare aproape ideale, concurenții și-au pus determinarea și rezistența la încercare pentru a demonstra că orice cursă începe în interior și se câștigă mai întâi cu mintea.
Multipla campioană olimpică, mondială și europeană, Andreea Răducan, a dat virtual startul competiției și a semnat medaliile alergătorilor. Cel mai bun timp la proba de maraton a fost realizat de Alexandru Corneschi, 02:33:50, la masculin, respectiv de Nicoleta Ciortan, cu timpul de 03:01:00, la feminin.
UVT Liberty Marathon s-a bucurat de o prezență internațională. Au ales să ia startul în cursă alegători din 11 țări, dintre care amintim Japonia, Olanda, Belgia, Franța, Polonia, Serbia, Republica Moldova. În cifre, UVT Liberty Marathon 2021 a însemnat:
- Peste 10.000 km alergați;
- 1200+ participanți;
- 800+ susținători;
- Premii în valoare de pese 10.000 EUR, ceea ce face ca evenimentul sportiv să aibă unul dintre cele mai mari bugete de premii din țară;
- 20.000+ fotografii din timpul evenimentului;
- 1000+ litri apă;
- 800 litri isotonic;
- 350kg fructe;
- 300 garduri;
- 150 conuri de demarcare;
- 5 ateliere – digitale, de economie circulară, de creație, de inițiere în circ și de funambulism;
- 2 zone de entertainment și muzică pentru alergători și susținători, într-o atmosferă de festival.
„Viziunea UVT este ca în 2023, când Timișoara va fi Capitală Culturala Europeană, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. Atmosfera dată de entuziasmul participanților, cât și prezența internațională consistentă, ne îndreptățește în a considera că evenimentul va aduce un câștig de imagine considerabil orașului. Așa cum spune și genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, în zilele competiției internaționale UVT Liberty Marathon, Timișoara este capitala culturii sportive și a armoniei vieții”, a afirmat rectorul UVT, Marilen Pirtea.
Comentarii prin facebook