Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi ca Timişoara să intre pe anexa 4, cuprinzând localităţile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori. Astfel se reintropduc unele restricţii privind orgaizarea de evenimente. De asemenea, activitatea în baruri şi cluburi este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), convocat astăzi de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile.
Astfel, UAT Mașloc a fost trecută de pe anexa 3, cuprinzând localităţile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori pe anexa 2, unde rata de infectare este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.
Totodată, UAT-urile Dumbrava, Dumbrăvița și Giroc au fost trecute de pe anexa 4, cuprinzând localităţile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori, pe anexa 3.
În plus, unitatea administrativ-teritorială Cenei a intrat pe anexa 3.
Municipiul Timișoara și unitățile administrative-teritoriale Giera, Bara, Moravița și Sacoșu Turcesc au fost trecute pe anexa 4.
Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 16.09.2021.
Principalele măsuri aplicate localităţilor aflate pe anexa 4, cum este şi cazul Timişoarei:
– Competițiile sportive își pot desfășura activitatea în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1m intre persoane.
– Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 2500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.
– Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreună. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități sportive și recreativ în grupuri vor fi interzise.
– La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maxim 100 de persoane în spații închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Se permite majorarea numărului maxim la 300 de persoane în interior și până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală.
Dacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.
– Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane.
– Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise.
– Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.
Comentarii prin facebook