Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, și șef al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, dorește o gestionare cât mai eficientă a deșeurilor din județ. Acum, el abordează problema clopotelor verzi din plastic, prin care se colectează sticlele.
Acestea s-au ”modernizat” și acum au fiecare aplicate pe ele un cod QR, care odată citit oferă locația clopotului și posibilitatea să faceți o reclamație la operatorul de salubritate. Fie că e vorba de un clopot plin, fie ca e mizerie și gunoi în jur.
”În calitate de președinte mi-am propus ca Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deseuri Timis să facă pași uriași, în anii ce vin, când vine vorba de gestionarea corectă a deșeurilor din județul Timiș. Și voi detestați rampele clandestine din jurul recipientelor de colectare a sticlei? Și pe voi vă enervează când cărați plase de sticle corect strânse acasă, dar nu aveți loc pentru ele în recipientul de colectare? Una dintre variante este să sperăm că o să vină într-o zi o Zână Bună să ne facă curat în jurul clopotelor pentru sticlă. Dar vă propun să nu ne bazăm pe asta. Acum clopotele destinate colectării ambalajelor din sticlă au sistem de geolocalizare! Cum funcționează? Pe fiecare clopot în parte este afișat un cod QR. Prin scanarea acestui cod se face trimitere către harta de pe site-ul RETIM – acolo fiind accesibile informații despre adresa la care este amplasat clopotul, clopotele din vecinătate și periodicitatea cu care este ridicat. De asemenea prin scanarea acestui cod se pot face și sesizări direct către operatorul Retim Ecologic Service SA cu privire la clopotul scanat. Ce depozităm în clopotul? Doar ambalaje din sticlă”, ne informeză Cristian Moș.
Abandonarea în orice mod a oricărui tip de deșeu (inclusiv a ambalajelor din sticlă) constituie contravenție și se sancționează conform legii.
Comentarii prin facebook