Când Gigi Becali este cel mai de încredere epidemiolog din România. De ce-am fi „idioţii Europei”?

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Mare supărare pe urmaşii „dacilor liberi” atunci când, în urmă cu câteva zile, o publicaţie din Germania i-a calificat pe români, alături de bulgari şi ucrainieni, drept „idioţii Europei”. Epitetul deloc măgulitor se referea strict la „rezistenţa” celor trei popoare la vaccinurile anti-Covid, iar nu la altceva. Opoziţie care a dus la o situaţie catastrofală în sistemele sanitare ale celor trei ţări, precum şi la o mortalitate care le-a plasat pe primele locuri în lume.

Tot din cauza acestei „fronde” la vaccin am ajuns un subiect de studiu pentru Europa civilizată. Zilele trecute a ajuns în România un comisar european pentru a vedea ce se întâmplă după ce, în urmă cu o lună, a venit şi o delegaţie a OMS. De ce nu se vaccinează românii şi bulgarii? Într-un comentariu CNN s-a găsit o cauză chiar în perioada comunistă, de unde ne-ar fi rămas în sânge neîncrederea în autorităţi. De altfel, se poate vedea o delimitare chiar pe linia pe unde trecea fosta „cortină de fier” între ţările cu o rată mare de vaccinare şi cele cu o rată mai mică. Iar în zona fostă comunistă se mai poate face o delimitare între ţările ortodoxe (rata cea mai mică de vaccinare) şi cele catolice. Chiar în Germania, în landurile fostei Germanii de Est rata de vaccinare este mult mai mică decât în fosta RFG. Aşadar, empiric vorbind, cele cinci decenii de comunism au lăsat până acum unele traume în mentalul colectiv.

Am văzut, în schimb, apărători ai antivacciniştilor vorbind despre români şi bulgari ca despre nişte superbi opozanţi la globalizarea mondială şi la robotizarea celor din Occident. Românii şi bulgarii, chiar marii rezistenţi! Adică exact cele două popoare care nu s-au opus comunismului, cu excepţia unei sporadice rezistenţe în munţi în România. (Rezistenţă trădată tot de români, ca s-o amintim şi pe asta.) Ori Ungaria a avut 1956, Cehoslovacia, 1968, Polonia, Solidaritatea, dar şi mai vechi mişcări în anii 60.

În schimb, în România, regimul neocomunist i-a luat locul celui comunist, după 90. Cehia îl avea pe Václav Havel, noi ne-am pricopsit cu Ion Iliescu. Apoi, România a fost ţara cu cei mai mulţi securişti şi informatori din vechiul bloc comunist pe cap de locuitor. Reţelele securistoide au funcţionat mult şi după 1990. De la ele „aflam”, de exemplu, în primii ani postrevoluţionari, că Ion Raţiu îi punea pe moşia sa pe oameni să culeagă struguri cu botniţe la gură, că Corneliu Coposu i-a tăiat capul lui taică-său cu securea şi multe alte astfel de mizerii. Cam aceleaşi reţele securistoide – doar în slujba României nefiind – au acum rolul de a răspândi cele mai bizare conspiraţii, printre care se numără şi cele privind epidemia de coronavirus şi vaccinarea. Ca exemplu, aceleaşi reţele vorbeau de Soros care îi plătea pe românii care au ieşit în stradă pentru Justiţie, iar acum de Bill Gates că bagă cipuri în vaccinuri.

De ce-ar mai fi românii „idioţii Europei”? Sigur, vine apoi educaţia, deloc reformată după 1990. Şi acum se pune bază pe toceala mecanică, în detrimentul dezvoltării observaţiei şi a spiritului critic. Rezultatul: România împarte cu Bulgaria primele locuri în Europa la analfabetism funcţional. Ori analfabetismul funcţional este un teren extrem de fertil pentru a sădi cele mai stupide conspiraţii din lume. Şi există cel puţin un partid care şi-a dorit acest lucru. Încă de la mijlocul anilor 90, cei de la Sarmalele Reci s-au prins de acest lucru, când lansau piesa „Ţara te vrea prost!”. Şi nu degeaba am avut miniştri ai Educaţiei precum Ecaterina Andronescu, Liviu Pop, dar şi… Monica Anisie.

De ce am mai putea fi „idioţii Europei”?  Fiindcă există o instituţie a statului numită CNA, unde se doarme bine şi pe bani mulţi, în timp ce unele televiziuni (întâmplător sau nu, patronate de infractori) spală creierele “idioţilor”. Nu mai discut de unele emisiuni de aşa-zis divertisment, care ar jigni chiar şi inteligenţa unor maimuţe.

Alte motive? „Ajutorul” autorităţilor, care refuză din motive electorale să ia măsuri dure, precum impunerea cerificatului verde.

Nu în ultimul rând, în România, cei mai cunoscuţi „epidemiologi” sunt Gigi Becali şi Diana Şoşoacă. Sigur, asta ne întoarce tot la analfabetismul funcţional.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Kroko a spus: (noiembrie 20th, 2021 at 12:12 )

De fapt nu JIJI,ci medicii de la clinica lui !!! Dar,ma rog si asa am putea spune ca, daca tovarasa Elena cu PATRU clase a fost savant de renume mondial, de ce noi care am facut liceul obligatoriu, am fi mai prosti ?!?

Lucian a spus: (noiembrie 20th, 2021 at 16:36 )

Nu te deranjeaza ca da ordine unui parlament autonom ?

De fapt a venit pentru implementarea prin fosta lui firma ATOS a portofelului digital .
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a lansat joi în dezbatere publică propunerea de modificare a Regulamentului pentru Identitatea Electronică Europeană (eIDAS – Regulamentul European 910/2014), care va impune emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală” ce va include, printre altele, certificatele medicale electronice.

Din păcate, comisarul e simbolul corupției:

,,Breton a condus activitatea Atos din 2008 până la sfârșitul lunii octombrie 2019, la o săptămână după ce a fost nominalizat pentru a deveni comisar pentru piața internă. Compania este un actor multinațional specializat în servicii de tehnologie a informației, care activează într-un domeniu larg de sectoare – de la securitatea cibernetică, consultanță, telecomunicații și servicii financiare până la sănătate, dar și electronică aerospațială și de apărare.

Compania este foarte interesată de politica UE, având în vedere rolul UE de reglementator al pieței, dar instituțiile UE reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de finanțare pentru Atos. Numai în 2018, multinaționala a primit fonduri de aproape 107 milioane de euro din partea Comisiei Europene și a agențiilor sale Sidenote. Aceste contracte acoperă, de exemplu, proiecte privind rețelele 5G, inteligența artificială, securitatea cibernetică, big data, calculul de înaltă performanță și securitatea financiară.

Acoperirea mediatică a Atos și a lui Breton se concentrează adesea pe activitatea companiei în domeniul produselor tehnologice inovatoare, cum ar fi calculul de înaltă performanță. Rolul său în aparatul de securitate și de gestionare a frontierelor este mai puțin discutat. Din 2014, Atos a primit 67 de milioane de euro numai din fondul de cercetare Horizon2020. Cele două domenii cheie finanțate sunt proiectele de tehnologie Big Tech (adică 5G și big data) și securitate, inclusiv securitatea cibernetică și controlul frontierelor.

Atos a fost, de asemenea, unul dintre principalii beneficiari de fonduri europene din partea Agenției Uniunii Europene pentru gestionarea operațională a sistemelor informatice la scară largă în spațiul de libertate, securitate și justiție (EU-LISA), pentru a construi ceea ce a fost numit „ziduri virtuale”. Acestea sunt sisteme informatice care controlează, monitorizează și anchetează persoanele la frontierele externe ale UE. Potrivit Transnational Institute, aceste programe utilizează „controale stricte în urma unor evaluări generalizate ale amenințărilor bazate pe date biometrice și caracteristici, și nu în ultimul rând pe culoarea pielii”. În plus, astfel de sisteme de control la frontieră pot fi considerate, de asemenea, ca fiind teste pentru o posibilă desfășurare ulterioară în rândul populației generale.

Un sistem de monitorizare a internetului, denumit „Eagle”, dezvoltat de Bull, subsidiara Atos, face în prezent obiectul unei anchete a Parchetului din Paris. Sistemul a fost vândut mai multor regimuri represive, inclusiv regimului lui Khadaffi din Libia, Tunisiei lui Ben Ali și serviciilor secrete marocane, permițându-le să monitorizeze cetățenii și jurnaliștii. Breton a fost membru al consiliului de administrație al Bull.

Dacă Breton va fi aprobat de Parlamentul European, el va deveni acum responsabil pentru conducerea politicii UE în aceste domenii. Scrisoarea de misiune atribuită comisarului desemnat Breton l-ar însărcina cu investițiile în tehnologii precum „blockchain, calcul de înaltă performanță, algoritmi și instrumente de partajare și utilizare a datelor”; „definirea standardelor pentru rețelele 5G”; coordonarea unei „abordări europene privind inteligența artificială și noua lege privind serviciile digitale”; și, în cele din urmă, construirea unei adevărate piețe unice pentru securitatea cibernetică”.

Puterea de lobby a companiei Atos

Având în vedere importanța politicii și a finanțării UE pentru Atos, nu este surprinzător faptul că societatea face lobby activ în UE. Din noiembrie 2014, funcționari de nivel înalt ai Comisiei au înregistrat 24 de întâlniri de lobby cu reprezentanții Atos – în principal pentru a discuta despre economia digitală, strategia industrială și securitatea cibernetică.

Cu toate acestea, în 2018, compania a declarat că a cheltuit mai puțin de 49 999 de euro pentru a face lobby în UE. Această sumă reprezintă o denaturare gravă a activităților de lobby ale Atos, deoarece nu acoperă nici măcar salariul celor 2,5 lobbyiști cu normă întreagă pe care îi enumeră. Diferența dintre bugetul de lobby declarat și cheltuielile reale ale companiei este probabil destul de semnificativă, deoarece o căutare pe Lobbyfacts.eu arată că Atos a plătit peste 60 000 de euro către cel puțin trei firme de lobby pentru a-și apăra interesele în UE: MSL Brussels , Schuman Associates și Gplus.

Atos este, de asemenea, un membru plătitor al Organizației Europene pentru Securitate (EOS), care a avut un mare succes în elaborarea politicii UE privind securitatea și gestionarea frontierelor. Potrivit Transnational Institute, EOS „a câștigat influență până la punctul în care propunerile sale sunt uneori adoptate aproape în totalitate de către organismele UE.”, în special atunci când vine vorba de creșterea investițiilor UE în proiecte de securitate.

Declarația de lobby a companiei Atos nici măcar nu menționează finanțarea substanțială pe care o primește de la UE. Declarația sa nu poate fi descrisă decât ca fiind înșelătoare și arată încă o dată disprețul pe care multe multinaționale îl au pentru a face o înscriere completă și onestă în absența unui registru obligatoriu.

Cu toate acestea, transparența nu pare să fie punctul forte al Atos: nici Atos nu figurează în registrul obligatoriu al lobby-ului francez, în ciuda faptului că interacționează în mod clar cu guvernul francez.

Dacă Breton preia portofoliul Pieței Interne, ne putem aștepta doar ca foștii săi colegi și intermediarii lor de lobby să încerce să-l influențeze pe el, cabinetul său și departamentele sale.

Breton, lobbyist-șef

În calitate de director general al Atos, Breton însuși s-a aflat adesea în prima linie a activităților sale de influențare a elaborării politicilor UE. El s-a întâlnit de două ori cu președintele Juncker pentru a susține pozițiile Atos – un privilegiu destul de mare, întrucât președintele Juncker a înregistrat un număr relativ mic de întâlniri în întregul său mandat. Profilurile de social media ale lui Breton arată, de asemenea, că s-a întâlnit cu vicepreședintele de atunci pentru piața unică digitală, Andrus Ansip, și cu comisarul pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel.

Gabriel nu ar fi singura persoană pe care Breton a făcut lobby și care ar deveni acum colegul său. Presa franceză a relatat că el o cunoaște pe președinta aleasă Ursula Von Der Leyen: pe vremea când aceasta era ministrul german al apărării, Breton făcea presiuni pentru crearea unui Fond european de apărare și securitate. Blogul personal al lui Breton, care este acum în curs de întreținere, ne-a oferit o imagine a ceea ce ar fi putut promova în aceste întâlniri. În ceea ce privește apărarea, el a solicitat crearea Fondului european de apărare și securitate, care ar permite țărilor să pună în comun fonduri pentru apărare și să plaseze acest tip de investiții publice în afara calculelor privind datoria națională (exceptând astfel, în mod convenabil, cheltuielile militare de la normele de austeritate ale UE). Însuși Atos a fost un invitat regulat la conferința anuală a Agenției Europene de Apărare.

Deși Fondul european de apărare actual este în cele din urmă diferit de ceea ce propusese Breton, domeniile de activitate ale Atos sunt în mare măsură relevante pentru prioritățile declarate ale fondului, ceea ce face din această companie un candidat „natural” pentru finanțare.

Dacă va fi aprobat, fostul director general al Atos va fi însărcinat cu „implementarea și supravegherea Fondului European de Apărare” și „se va concentra pe îmbunătățirea legăturii cruciale dintre spațiu și apărare și securitate”.

Breton a cerut, de asemenea, crearea unor campioni europeni ai internetului, pentru a face față coloșilor corporatiști americani precum Google. Cum sugerează Breton că ar putea fi realizat acest lucru? În 2015, el a susținut că este necesar să „revitalizăm acest spirit antreprenorial” prin eliminarea taxelor pe capital, cum ar fi „taxa de solidaritate pe avere” din Franța.

Și asta nu este tot. Breton a atras recent atenția prin faptul că, în interviuri mai vechi, a pledat pentru o relaxare a politicii de concurență a UE, despre care susține că a „provocat dezastre industriale”. De asemenea, el a susținut necesitatea de a avea o politică de dezvoltare a industriei la nivel european, afirmând în mod explicit că Comisia UE trebuie „să încurajeze dezvoltarea unor mari actori europeni care să permită întregii industrii de ieri să joace pe picior de egalitate cu cea de mâine”.

Aceasta ar însemna că, în calitate de comisar, Breton ar lupta împotriva politicii europene antitrust, deja slabă, în detrimentul consumatorilor și al întreprinderilor mici și mijlocii? Va apăra el subvențiile directe acordate companiilor europene deja mari? Ar beneficia Atos de pe urma unei astfel de poziții?

Să facă istorie în sectorul privat prin intermediul unei funcții publice?

Aceasta nu ar fi prima dată când Breton ar trece prin ușa rotativă dintre privat și public, dintre reglementat și reglementator. În 2005, el fusese deja luat de la France Telecom (acum Orange) pentru a deveni ministrul francez de finanțe. A rămas în această funcție timp de doi ani. Imediat după ce a plecat, a acceptat un post de consilier principal la Banca Rothschild, iar în decurs de un an a fost numit director general al Atos.

Breton este un membru tipic al elitelor economice și politice franceze: 35% dintre directorii executivi ai companiilor listate la Bursa de Valori din Paris (CAC40) provin din cele două universități de top, care formează de obicei majoritatea politicienilor și înalților funcționari ai țării (Ecole Nationale d’Administration, unde a studiat Macron, și – Polytechnique, pe care a absolvit-o Breton), iar membrii consiliilor de administrație ale companiilor franceze listate la bursă au cea mai mare rată de mandate simultane în consilii de administrație dintre țările europene.

Mutarea lui Breton la Atos a fost controversată, organizația anticorupție franceză Anticor depunând o plângere în 2015 și din nou în septembrie 2019, acuzând Agenția Națională pentru Prelucrarea Automatizată a Infracțiunilor (ANTAI) că a dat dovadă de favoritism față de Atos în afacerile de achiziții publice. Anticor a menționat ușa rotativă a lui Breton ca o posibilă explicație pentru presupusul favoritism.

Conducerea Atos și a filialelor sale (Bull și Worldline) nu este nici singura funcție pe care Breton a deținut-o atunci când a fost numit comisar. Până în prezent se știe că a fost membru în consiliile de administrație ale Carrefour, Bank of America și Sonatel (o companie de telecomunicații cu sediul în Senegal).

Cum pot eurodeputații să rezolve labirintul conflictului de interese?

Pentru a liniști îngrijorările legate de conflictele de interese, Breton a renunțat la funcția de director general al Atos și a anunțat că și-a vândut deja acțiunile. Acestea s-ar fi ridicat la aproape 40 de milioane de euro la Atos și la 5,7 milioane de euro la filiala sa, Worldline.

Asigurarea rezolvării unor astfel de conflicte de interese financiare este crucială, dar aceasta nu rezolvă încă problema potențialului acces privilegiat și, de fapt, a influenței de care Atos ar putea beneficia dacă directorul său general se alătură Comisiei Europene.

Când Breton a devenit ministru de finanțe în Franța, el s-a recuzat din toate dosarele legate de fostul său angajator de atunci, France Telecom. Breton ar trebui să facă același lucru în cadrul Comisiei Europene pentru a respecta pe deplin Codul de conduită pentru comisari.

În declarația sa de interese financiare, obținută de jurnaliști, el a promis că se va recuza automat de la „orice decizie contractuală sau de gestiune financiară similară care privește direct Atos sau una dintre entitățile sale”. Dar acest lucru nu este suficient. Breton ar putea în continuare să relaționeze cu Atos, să facă lobby pe lângă foștii săi colegi, să participe la discuțiile Comisiei și chiar la deciziile care afectează Atos, filialele și concurenții săi. Riscul de acces privilegiat și de influență ar rămâne.

Având în vedere suprapunerea imensă dintre portofoliul său și activitatea sa anterioară în domeniile apărării, securității, concurenței și tehnologiei, dacă Comisia Europeană ar stabili garanțiile necesare, Breton ar fi aproape incapabil să își exercite noua funcție. Singura modalitate de a rezolva numeroasele conflicte de interese potențiale în acest caz este ca deputații europeni să refuze cu totul nominalizarea lui Breton.

Unii au susținut că istoricul lui Breton în sectorul privat este de fapt un lucru pozitiv. Cu toate acestea, rolul unui comisar este de a apăra interesul public, nu pe cel al industriei. Experiența sa ar putea fi, fără îndoială, un avantaj, dar reprezintă și un mare risc. Singura modalitate de a diminua riscurile care decurg din schimbarea pălăriilor de la reglementat la reglementator este de a implementa o perioadă de reflecție, care trebuie să fie cel puțin la fel de lungă ca cea impusă comisarilor care pleacă, în prezent de doi ani.

Dacă deputații europeni nu sunt pregătiți să se opună prin veto numirii lui Breton, atunci ar trebui cel puțin să ceară să fie puse în aplicare măsuri de protecție pentru a limita riscurile și să se asigure că acestea sunt puse în aplicare. Mai exact, deputații europeni ar trebui:

Să ceară confirmarea vânzării de acțiuni înainte de aprobarea numirii lui Breton. Având în vedere sumele implicate, va fi deosebit de important să se asigure că aceste acțiuni sunt vândute în mod corespunzător și nu sunt pur și simplu transmise membrilor familiei.

Să-l repartizeze pe Breton într-un alt portofoliu pe durata unei perioade de reflecție de cel puțin doi ani.

Și să pună în aplicare măsuri de protecție care să nu-i permită lui Breton:

-să interacționeze cu foști colegi, lobbyiști și intermediari care acționează în numele Atos și al filialelor;

-să participe la discuțiile Comisiei sau să ia decizii care afectează Atos și filialele sale.

Comisia pentru afaceri juridice va trebui acum să evalueze declarația de interese financiare a lui Breton și să decidă cum să gestioneze diferitele conflicte de interese potențiale. Recent, comisia a respins comisarii desemnați din România și Ungaria pe baza unor conflicte ireconciliabile.

Deputaț ii europeni trebuie să asigure în continuare evaluarea temeinică a candidatului-comisar și să fie pregătiți să ia decizii dure pentru a rezolva eventualele conflicte de interese. Sensibilitatea unui astfel de proces și necesitatea de a păstra credibilitatea acestuia adaugă greutate apelurilor în favoarea unui organism de etică independent, care să dispună de toate resursele necesare.

De asemenea, sunt necesare reguli mai bune pentru a crea garanții, dar și pentru a se asigura că guvernele naționale propun nominalizări care corespund standardelor de independență pe care le așteaptă cetățenii UE. Îmbunătățirea și standardizarea procesului de verificare este necesară pentru a evita o situație în care candidaților li se aplică standarde diferite în funcție de afilierea lor politică.”

Cercetare realizată în cooperare cu Rețeaua europeană împotriva comerțului cu arme.

Ciprian a spus: (noiembrie 20th, 2021 at 17:39 )

Domnule draga,

Sporadica rezistenta in munti? Tradata tot de roamani?

Au fost sute si mii de oameni care au fost in munti si au luptat. Unii dintre ei prinsi de abea in 1977, asa cum este Ion Gavrila Ogoranu. Citit va rog o parte din zecile de carti scrise de cei care au fost in temnitele comuniste.

Peste 800.000 de romani au fost condamnati la puscarie in comunism, unii de mai multe ori. Totalul condamnarilor date a depasit 25.000.000 ani de inchisoare. Plus cei deportati. Drame. Au fost afectati de opozitia facuta – ca de aceea au fost bagati in temnite – peste 25% din populatia tarii.

Cum va place sa denigrati propriul neam. Chiar marele om si dezident rus Aleksandr Soljenițîn marturisit despre cruditatile din temnitele comuniste ca au fost unice in toata Europa prin bestialitatea si intensitatea lor.

Fractura logica draga domn. Pe de o parte spuneti ca nu am avut tarie si caracter sa rezistam si acum va bateti jos de rezistenta si taria de caracter a celor ce nu accepta dictaura sanitara-ideologica ce se impune si aleg altceva decat varianta oficiala. Asa isi bateau joc de ‘misticii, banditii, ce stateau in calea dezvoltarii socialiste a statului ‘ziaristii’ partidului unic. Nu s-a schimbat nimic.

Jean a spus: (noiembrie 20th, 2021 at 20:42 )

N-am prea înțeles de ce
„Reţelele securistoide au funcţionat mult şi după 1990”,
dar mă rog… Deși n-am fost plecat din RO, totuși, am scăpat, se pare momentul istoric în care ele au încetat să mai funcționeze. Mie mi se pare că funcționează ca unse…

Și n-am înțeles de ce Gigi Becali e vinovat. Și mai ales cum, acest semi-analfabet agresiv, le ia fața unor politicieni rasați ca Iohannis, Cîțu, Rareș Bogdan, Ciolacu etc. Și nici cum din lumea academică ies în public doar cozi politice de topor precum Streinu-Cercel…

La cum stă situația, cred că cel mai vinovat este Hagi (senior, singurul membru al clanului lui multisecular de ciobani care știe fotbal): Singura noastră scăpare este să ne fie foarte – foarte rău, ca să ne fie apoi bine. (Și contextul de la Marea Neagră și din Uraina pare să ne ajute.) Nu invers, cum a zis el.

Claudiu a spus: (noiembrie 22nd, 2021 at 01:05 )

Diferenta intre vestici (lumea „buna” catolica) si estici (lumea ortodoxa veche) este ca vesticii au degenerat in homosexuali, drogati si tot felul de pedofili si dereglati psihic. Iar chiar ei, dereglatii, vor sa ne converteasca si pe noi dupa propriile lor manii si obsesii. Eu nu zic ca suntem perfecti, dar nimeni nu e. Am stat in Londra 10 ani si am vazut oroare si desfrau cum nu am sa vad in Romania niciodata. Barbati care se masturbau pe strazi, femei perverse anti-barbati ce insa isi insamantau copii de la banci de sperma, drogati ce urlau impotriva celor ce nu se injecteaza si ei cu heroina, fel si fel de nebuni si toti mulsi si exploatati intr-un experiment de societate in care o elita face absolut tot ce vrea cu ei prin televeizor, marketing si manipulare. Am mers acum doi ani pe strazile din Philadelphia din Statele Unite si am ramas socat! O colonie de oameni distrusi, cu creierele paralizate de Meth, prostituate, boli venerice, mizerie si miros de splif. Un capitol al omenirii pe care sincer vreau sa si-l pastreze acolo, iar cine vrea sa migreze la ei nu are decat sa fuga si sa nu se mai intoarca. Sa ne lase sa traim in legea noastra, in saracia noastra, prosti asa cum suntem si idioti dupa cum zic unii, ca suntem totusi mult mai normali ca ei degeneratii. Lasati-ne sa fim romani, cu Dumnezeul nostru si patria noastra !!

desteptarea! a spus: (noiembrie 22nd, 2021 at 15:09 )

autoru are dreptate cand spune ca televiziunile spala creierul privitorilor, dar nu in sensul in care crede el(autorul) ci in sensul in care de 2 ani 24/24 se vorbeste numai despre covid! deci cum se spala creierul?!

voi credeti ca aia care protesteaza in orasele europene sunt numai nevaccinati?! NU! sun multi dintre ei vaccinati, si cu ‘boostere’, dar oamenii si-au dat seama ca au fost manipulati, mintiti, ca ce se intampla NU este despre boala! este deja despre DREPTURILE OMULUI!

practic daca cineva introduce ceva in corpul tau fara acordul tau, daca tu nu vrei, nu ai chef sau nu te simti comfortabil se numeste viol! DA Viol! fie ca e vorba despre un obiect, un varf de ac de siringa cu un continut sau un varf de pennis! nu conteaza! NU ARE DREPTUL NIMENI fara acordul tau si nici sa te constranga! cine incearca sa justifiece, cu texte gen „daca nu bagi asta in tine moare baba sau mosul de pe strada alaturata” asta este un nemmmernic fara scrupule! sau un mega idiot util!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Duminică, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Naţională “Efta Botoca” din Jebel va avea loc un concert de colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun.  Spectatolul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Jebel. Magia colindelor şi a datinilor de Crăciun va prinde viaţă sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Naţională...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concert de colinde, sâmbătă, la Jebel
Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
Top