Disputa Primăria Timișoara – CJ Timiș continuă pe tema rețelei de troleibuz de la Dumbrăvița. Extinderea drumului spre autostradă, blocată

Drumul Timișoara - Dumbrăvița - Giarmata va fi lărgit la 4 benzi

Drumul Timișoara - Dumbrăvița - Giarmata va fi lărgit la 4 benzi

Nici măcar o întâlnire mediată de Sorin Maxim, director ADR Vest, nu a reușit să pună punct disputei pe tema rețelei de troleibuz din Dumbrăvița, care trebuie mutată pentru a face loc extinderii la patru benzi a drumului județean pe care este amplasată, spune Alin Nica, președintele CJ Timiș. Din acest motiv, firma care se ocupă de extindere poate motiva că nu are cum să își facă treaba și poate întârzia lucrarea, mai spune liderul administrației județene. Riscul cel mare la rezilierea contractului: pierderea finanțării europene și blocarea șantierului la stadiul actual.

Alin Nica lansează o ipoteză extrem de interesantă legată de această extindere la patru benzi a drumului județean, pe raza comunei periurbane a Timișoarei: de fapt, nu se dorește această extindere!

Piedicile care ni se pun de fiecare dată când solicităm predarea acelei rețele de troleibuz către această idee ne duc. Că nu se dorește efectiv realizarea lărgirii pe intravilanul comunei Dumbrăvița. Aștept să se clarifice acest lucru, tot solicităm PMT predarea acelei rețele de troleibuz fără de care nu putem să începem lucrările și pe acea porțiune și avem dificultăți în relația cu constructorul, care ne acuză că nu i-am predat amplasamentul și de aceea nu poate să facă mobilizarea pe care noi o solicităm pentru a finaliza lucrarea. Și sunt în întârziere lucrările pe această porțiune de drum.
Așteptăm de la Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița responsabilitate și sunt convins că vom depăși aceste obstacole cât mai curând. Fără să scoatem stâlpii de acolo nu putem să lărgim drumul. E o chestiune foarte simplă și o poate înțelege orice om”, a declarat Nica.

Conform acestuia, a avut loc și o mediere a conflictului, la sediul ADR Vest, care a asigurat managementul atât pentru finanțarea rețelei de troleibuz, dar și pentru proiectul de extindere la partu benzi a drumului județean.
Noi ne-am întâlnit și în primăvară la ADR Vest și PMT și-a luat angajamentul și atunci că ne va preda această rețea. Nici până acum nu avem acest proces-verbal semnat și, iritați de această tergiversare din partea lor, acum trei săptămâni am solicitat o nouă întâlnire la ADR Vest, mediată de Sorin Maxim. Din nou, viceprimarul Timișoarei ne-a spus că acum semnează procesul verbal. Nici până astăzi, acesta nu a fost semnat de către cei de la Timișoara”, mai spune Nica.
Dar, cu toate aceste enigme legate de rețeaua de troleibuz, constructorul care a câștigat proiectul de extindere nu își face treaba. Dacă nu se rezolvă și se ajunge la o reziliere a contractului, șantierul poate rămâne blocat la stadiul actual vreun an de zile, cât se va face o nouă licitație. Plus, se pierde și finanțarea proiectului.
Blamez constructorul din punctul de vedere al capacității de mobilizare în teren și de faptul că la toate solicitările noastre nu a răspuns pozitiv. Dacă am rezilia contractul acum, și aici intervin câteva probleme, și de aceea am ieșit public la adresa  Primăriei Timișoara și Primăriei Dumbrăvița, dacă reziliem contractul, ei au argumentul și spun «Recunoaștem că nu ne-am mobilizat cum ar fi trebuit, dar dacă am avut tot frontul de lucru, adică și tronsonul din interiorul Dumbrăviței, categoric am fi putut să ne mobilizăm mult mai mult». Nu spun că ar putea să stea în picioare chestiunea asta, dar clar că faptul că Timișoara nu ne-a dat stâlpii acolo, să putem să începem, să facem predarea completă de amplasament… În instanță, dacă nu le dai frontul complet de lucru, ei se pot agăța și au câștig de acolo. E o îndoială rezonabilă de care judecătorul se poate agăța și asta e principala noastră slăbiciune în relația cu acest constructor. În rest avem toate documentele că ei sunt în întârziere cu vreo 200 de zile lucrătoare. Ei spun că pot să refacă graficul și o să accelereze lucrările și vor ajunge la zi. Eu sunt foarte neîncrezător în această perspectivă, dar faptul că PMT nu ne-a predat acei stâlpi… cum poți să lărgești un drum dacă nu scoți stâlpii? PMT ne-a dus cu zăhărelul, ne-a spus că ni-i predă, dar procesul-verbal de predare-primire nu a fost semnat. Dacă reziliem contractul, un an șantierul va rămâne așa cum este acum. Este posibil și să pierdem finanțarea”, a mai subliniat președintele CJT.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Dinu a spus: (decembrie 29th, 2021 at 11:37 )

Cât de penibil! Pe tronsonul de la sensul giratoriu până la autostradă cresc bălăriile, toată vara s-a frecat menta, stadiu realizare 28%… și tovarășul NiCA CAută vinovați pentru bucata de drum la care oricum nu s-ar fi lucrat. Nica ne arată că nu este decât epigonul domnului Robu!

Ion a spus: (decembrie 29th, 2021 at 11:44 )

Bine ca ati finalizat lucrarea pe distanta autostrada-Giarmata-centura Timisoarei!Se vede ca acolo nu au fost stalpii din Dumbravita!Constructorul sa termine lucrarile de care s-a apucat acum doi ani in urma si care ar fivtrebuit sa fie finalizate in august 2021,pe tronsonul de mai sus…Adica nu a facut mai nimic pe acest tronson,dar il incurca teribil stalpii din Dumbravita si de-aia nu poate termina lucrarea nici pe tronsonul augostrada-Giarmata-centura?Vrajeala…

Marius a spus: (decembrie 29th, 2021 at 12:43 )

Exact in Stalpi este oprit contructorul, in rest a finalizat tot!

Reos a spus: (decembrie 29th, 2021 at 13:04 )

Trec mai des pe acolo dar nu am văzut suflet de om de la sensul giratoriu pînă la autostradă și mă întreb oare pe porțiunea acea ce-i împiedică?

George a spus: (decembrie 29th, 2021 at 13:24 )

@Reos, cum ce? Balariile care au crescut (cat stalpii STMT-ului) pe santier (?).

Santa a spus: (decembrie 29th, 2021 at 14:32 )

Plâng cetățenii Dumbrăviței după troleibuz! Sunt nevoiți, săracii, să circule cu Mercedez, Audi, Volvo și alte rable străvechi, unele cu anul de fabricație 2018. Râd și popii de ei!
Problema e gravă, cu mutatul stâlpilor. Trebuie două aprobări de la Primărie, două de la Prefectură, una de la catrindală, două de la școala de fete mari politice (una PSD, cealaltă PNL), una de la școala de băieți (USL) … Greu. Dacă mai era și vreun drob de sare așezat pe vârful unui stâlp, era de-a dreptul tragedie!

Asta e măsura domnilor Goe care diriguiesc acum județul și politichia. Este cumva simptomatic. Dac-aș fi scriitor, aș compune o nuvelă cu titlul Stâlpii rămân pe loc! Ca să ilustrez schimbarea din soțietate și revoluțiunea română profundă. Altă nuvelă ar fi despre spitalul de pe Torontalului, care nu poate fi terminat fiindcă nu poate fi predat între două onorabile instituțiuni din lipsă piese la proțesul verbal. Și nici țentură ocolitoare nu se poate face deoarece niște onorabili nu voiesc a se da la o parte din fața voinței de progres cu orice preț a agamiților-dandachi plantați prin diverse posturi.
Spre capitală culturală, birjar!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top