Luni, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat documentația necesară scoaterii la licitație a proiectului unui nou stadion pentru oraș, celebrul deja stadion Lego, care ar urma să fie construit la ieșirea din Timișoara, în zona Optica.
Ironia sorții face ca un proiect lansat de fostul primar, Nicolae Robu, stadionul Lego de pe Calea Buziașului, unul tras pe linie moartă după debarcarea sa de la Primăria Timișoara, să devină subiect de concurs în vederea comunicării din partea celui care a insistat ca acest proiect să repornească, Cosmin Tabără, însărcinat problemele sportive ale orașului, , și primarul Dominic Fritz care a semnat luni documentația oficială aferentă lansării licitației pentru stabilirea proiectantului. Ambii oficiali au anunțat, aproape în același moment al zilei, decizia de lansare a licitației.
„Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la înființarea clubului fanion al orașului: Politehnica Timișoara. Un centenar dulce-amar, având în vedere că Timișoara nu are un stadion pe măsura ambițiilor noastre fotbalistice. Niciun alt stadion nu ar putea lua locul lui “Dan Păltinișanu”, însă până când acesta va fi modernizat de Consiliul Județean Timiș, consider că este sarcina administrației locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată. Azi am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției noului stadion din Calea Buziașului, primul construit după Revoluție, care va oferi o nouă identitate și va ridica standardul de urbanism al zonei”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Nici ”inițiatorul”, viceprimarul Cosmin Tabără, nu se lasă mai prejos, anunțând la rândul său momentul, fără a uita să-i atragă atenția lui Fritz că a fost ideea sa și că, de fapt, acesta ar fi ascultat argumentele lansate de vice.
”Primarul Dominic Fritz a semnat astăzi documentația pentru această investiție pe care o așteptăm cu nerăbdare în Timișoara. Îi mulțumesc că mi-a ascultat argumentele și a înțeles nevoia construcției acestui stadion. Voi avea și alte propuneri de proiecte pentru Timișoara în domeniile pe care mi le-a atribuit. Știm că există o ”sete” de fotbal în special și de sport în general în Timișoara, dar această investiție nu înseamnă doar ideea de sport la general, vorbim despre nevoia de a face mișcare în mod organizat, civilizat. Stadionul ”Lego” poate fi locul unde copiii, tinerii și adulții se educă, iau parte și la evenimente culturale, concerte, expoziții”, a afirmat Tabără.
Stadion cu 9.000 de locuri, pe structură modulară, parc și parcare
Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.
Acesta va avea fundația din beton și structura metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).
Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.
Valoarea estimată a proiectului este de 73,3 milioane de lei, fără TVA, respectiv 87,3 milioane de lei, cu TVA, iar durata totală este de 39 de luni pentru realizarea proiectului tehnic și execuție (6 luni pentru proiectare și 33 de luni pentru execuţie).
Comentarii prin facebook