Casa de Cultură Timișoara, organizatorul Târgului de Crăciun din centrul orașului, a ales în acest an o metodă inedită pentru dotarea ieslei de Crăciun din centrul orașului. Un artist a sculptat live în lemn personajele biblice, acestea urmând să fie amplasate în iesle, luni.
De câteva zile, deși vremea nu a fost foarte prietenoasă și prielnică pentru plimbări, trecători tot mai numeroși se opresc să-l vadă la lucru pe George Bostănică, cunoscut și sub numele de „sculptorul cu drujba” – cel care dă viață, puțin câte puțin, personajelor celui mai important moment al istoriei umanității, propunând o călătorie spre Nașterea Mântuitorului.
Sculptura cu drujba e un meșteșug nou în România. Îi numeri pe degete pe meșterii din domeniu, iar cel mai dibace dintre ei se află, până luni, la Timișoara. Până luni, 13 decembrie, vă așteptăm zilnic, între orele 12:00-16:00, să îl priviți pe George Bostănică la lucru, în Piața Victoriei, pregătind ieslea Nașterii Domnului. Nu vă sfiiți să stați de vorbă cu el. Veți afla lucruri fascinante despre lemn, despre viață.
Luni, de la 18:00, ieslea va fi gata și va fi deschisă publicului
Programul în cadrul târgului continuă. Vineri, 10 decembrie, la ora 18:00, juniorii Ansamblului Timișul, coordonați de Nicolae Baniciu și Maria Topciov, și însoțiți de corala Epifania și de solista de muzică populară Carmen Popovici-Dumbravă, vor aduce în fața publicului colinde tradiționale și obiceiuri de Crăciun, pe care le dorim mereu vii. Sâmbătă, 11 decembrie, la ora 17:00, pe scena din Piața Libertății vor urca, pentru mici și mari, Teatrul Merlin, cu spectacolul „Inimă de Piatră”, apoi Box Office, Ana Kui și Vadim Crușcov Band. Duminică, 12 decembrie, începând cu ora 17:00, va fi seara colindelor, într-un concert organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei. Săptămâna viitoare începe cu un spectacol inedit, pe patinoarul din fața Operei, unde luni, 13 decembrie 2021, la ora 17:00, păpușarii de la Magic Oz ne vor povesti visul omului de zăpadă. După spectacol, copii și părinți sunt invitați să participe la împodobirea bradului, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, ca acasă. Marți, 14 decembrie, e momentul să urce, pe scena din Piața Libertății, Școala de Arte din Caransebeș, apoi Palatul Copiilor din Timișoara. Ziua de 15 Decembrie îi va aduce în fața publicului pe elevii Victor Geru (vioară) și Leonard Mihale (pian), multiplu medaliat internațional, care face cinste Timișoarei până departe. Cei doi elevi ai Liceului „Ion Vidu” vor fi urmați de Corul Avocaților, dirijat de Codruța Niculescu și acompaniat de Orchestra Maggiore.
Comentarii prin facebook