În cadrul ședinței de guvern de vineri, Executivul condus de Nicolae Ciucă a alocat din fondul de rezervă 1 miliard de lei pentru un număr mare dintre localitățile din România. Șeful USR Timiș, Dominic Fritz, spune că din Timiș, doar patru localități nu au primit niciun leu din acest fond, iar toate sunt conduse de partidul său.
Discriminare financiară, la alocarea de bani din fondul de rezervă, asta este acuzația lui Fritz, care arată că dintre toate unitățile administrative teritoriale din județ, doar cele patru conduse de USR nu au primit niciun ban.
”În Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS. Ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene? Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale? Probabil că este gândit ca o demonstrație de forță a coaliției PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese. Să știți că nu ne lăsăm descurajați. Și mulțumim că ne amintiți pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiți într-un mod echitabil și transparent pentru bunăstarea cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice”, spune Fritz.
Acuzațiile lansate de Dominic Fritz se finalizează cu un post script, care precizează că banii din care este alcătuit fondul de rezervă este realizat și din banii timișenilor, inclusiv din localitățile faultate. El se întreabă/întreabă mai mulți parlamentari de Timiș ale cui interese reprezintă în Parlamentul României.
”PS.: Banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin și din contribuțiile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenăzenilor. Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiș au fost votați și cu voturile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenădenilor. Ale cui interese reprezentați la București, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu și Ben Oni Ardelean?”, mai spune Fritz.
În total, pentru Timiș au fost alocate 23.595.000 lei. Majoritatea unităților teritoriale au primit 220.000 sau 250.000 de lei, iar cei mai mulți bani merg la Recaș, un milion de lei, respectiv la Fibiș, 650.000 de lei. Banii alocați au fost dați pentru plata cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârșitul anului 2021, precum și finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE. Beneficiază de finanțare 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comun
Comentarii prin facebook