Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Meteorologii au anunțat că vremea se va răci considerabil în toată țara, până în 23 februarie, iar după aceea va fi schimbătoare.

Cele mai calde zile vor fi în 25 februarie și 5 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie, care a publicat luni prognoza pentru următoarele două săptămâni.

În Banat, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii februarie, dar va intra într-un proces de răcire până în data de 23 februarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 14 la 6 grade. După acest interval, vor fi variații termice, cu maxime mediate regional între 7 si 11 grade, cele mai calde zile estimate în 25 februarie și 5 martie. Și minimele vor avea fluctuații repetate, dar media acestora se va situa între -3 și 3 grade, cu cele mai reci perioade între 23 și 26 februarie, precum și între 28 februarie și 4 martie. Trecător vor fi precipitații, dar în 21, 23 și 27 februarie probabilitatea va fi ridicată ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină moderate cantitativ.

În Crișana, intervalul de prognoză va debuta cu vreme mai caldă decât normal, dar se va răci treptat până în 23 februarie, astfel că mediile maximelor vor scădea de la 12 spre 5 grade. Ulterior vor fi alternanțe termice, astfel că se va încălzi din nou până în 25 februarie, iar se va răci până în 28 februarie și estimările meteo se termină cu un proces de încălzire. În aceste condiții, maximele mediate regional se vor încadra între 7 și 13 grade. Minimele vor fi mai ridicate, cu valori în medie ușor pozitive, spre 2 grade, prognozate pentru primele și ultimele două nopți, iar în restul timpului se vor situa între -4 și 0 grade. Zilele cu probabilitate mai ridicată de precipitații și pe arii mai extinse vor fi 21, 23, 27 februarie și 5 martie, iar în rest acestea se pot semnala doar trecător și pe spații mai mici.

În Transilvania, valorile termice diurne vor scădea de la o medie de 11 grade în prima zi, până spre 5 grade la mijlocul săptămânii, apoi vor avea variații, astfel că se vor situa între 5 și 11 grade, cu cele mai calde intervale în 25 și 26 februarie și 4, 5, 6 martie. Temperaturile minime vor fi în general negative, cu valori mediate regional între -7 și 0 grade, cele mai scăzute se estimează a se înregistra în 25 februarie, precum și în intervalul 1…3 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată între 21 și 23 februarie, pe 26 și 27 februarie și pe 4, 5 martie.

În Maramureş, vremea va fi schimbătoare sub aspect termic, astfel că vor alterna intervalele reci cu cele calde. În aceste condiții, mediile maximelor se vor situa între 4 și 11 grade, cu cele mai reci zile în 23 și 24 februarie, dar și în 27 februarie și 1 martie. Nopțile vor fi caracterizate, în marea lor majoritate, de minime negative, ale căror medii vor fi cuprinse între -5 și 1 grad, cele mai ridicate fiind prognozate pentru începutul și sfârșitul intervalului. Precipitațiile vor fi mai probabile și pe arii mai extinse pe 21, 23, 26 februarie și 5 martie, iar în restul timpului își vor face apariția doar trecător și izolat.

În Moldova, pe parcursul intervalului de prognoză vremea va avea două procese de răcire, care se vor resimți în 24, 27, 28 februarie și 1 martie. Astfel, pentru aceste date, mediile maximelor vor fi între 6 și 8 grade, iar ale minimelor între -3 și -2 grade. În restul timpului vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime mediate regional ce vor varia între 6 și 12 grade și minime între -2 și 2 grade. Temporar și pe arii restrânse se vor semnala precipitații în aproape toate zilele, cu o probabilitate mai ridicată ca acestea să fie în extindere pe 26 și 27 februarie.

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât normal la debut, însă ulterior va marca un proces de răcire, astfel că maximele vor coborî de la medii de 12 grade, până spre 6 grade în data de 24 februarie. După o scurtă revenire, vor scădea din nou la aceleași valori în 28 februarie și 1 martie, iar finalul de interval se va afla sub influența unui proces de încălzire, cu medii maxime de 12 grade. Minimele vor avea cam aceleași variații, perioade mai reci în 25, 26 februarie și 1, 2, 3 martie în care mediile vor fi de -1 grad și perioade mai calde, caracterizate de valori medii ce vor atinge 4 grade la începutul și sfârșitul celor două săptămâni. Trecător și izolat vor fi posibile precipitații, dar probabilitatea ca acestea sa fie mai extinse crește în 26 și 27 februarie.

În Muntenia, media maximelor termice va fi în scădere treptată, de la 13 până la 8 grade în 24 februarie, apoi va crește ușor la 10 grade în 26 februarie și va coborî accentuat la 6 grade în 28 februarie, dar intervalul de prognoză se va încheia cu un proces de încălzire, spre medii de 14 grade. Valorile nocturne se estimează a avea două etape cu valori negative, medii regionale de -3 grade în 25, 26 februarie și din nou în 1,2,3 martie, iar în restul timpului vor varia ușor între -2 și 2 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în 22, 23 și 27 februarie.

În Oltenia, vremea va fi în general mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. În intervalul 21 februarie – 1 martie vor fi variații termice cu medii între 12 și 6 grade, cele mai ridicate în prima zi și cele mai scăzute estimate pentru data de 28 februarie, apoi se va încălzi treptat spre valori mediate la 13 grade. Mediile minimelor vor avea și ele variații, de la -3 la 4 grade, cel mai rece preconizat pentru sfârșitul primei săptămâni și jumătatea celei de a doua. Se vor semnala precipitații pe arii mai extinse cu o probabilitate mai mare în 21, 22 și 27 februarie.

La munte, valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei în prima și în ultimele zile din interval, când valorile mediate vor fi de 4 grade, iar în restul timpului vor fi în general negative, estimate a se încadra între -4 și 0 grade. Nopțile vor fi reci, trecător geroase la altitudini mari, astfel că mediile minimelor se vor situa între -8 și -4 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în 21, 22, 26, 27 februarie și 5 martie.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

S-au anunţat câştigătorii concursului „Revoluționarul din familia mea”

Primăria Timișoara anunță finalizarea concursului „Revoluționarul din familia mea”, un proiect dedicat păstrării și transmiterii memoriei evenimentelor din Decembrie 1989. Elevii participanți la acest concurs au avut sarcina de a descoperi și documenta poveștile celor care au trăit acele momente istorice, capturând esența lor prin intermediul fotografiei și a textului. Galeria de fotografii este disponibilă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au anunţat câştigătorii concursului „Revoluționarul din familia mea”
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Primele transferuri la campioana de rugby, SCM USV Timișoara

Un tânăr de perspectivă revine din „împrumut”, iar un „internațional” ajunge pe Bega pentru a suplini retragerea din echipă a legendei Eugen Căpățână. Staff-ul echipei de rugby SCM USV Timişoara a început conturarea lotului pentru sezonul 2025. Primele mutări sunt reprezentate de întoarcerea unui jucător din grămadă și de transferul unui taloner de la Steaua...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primele transferuri la campioana de rugby, SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Itinerarul Revoluției din decembrie 1989 – celebrând 35 de ani de la Revoluție, din perspectiva Patrimoniul sub reflectoare

Noi nu uităm! În decembrie 2024 comemorăm 35 de ani de la evenimentele care au schimbat cursul istoriei României. Ne amintim de poveștile impresionante ale tinerilor din Generația X, ce au conturat destinul unei întregi națiuni și au devenit martirii libertății în decembrie 1989, prezente în Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – itinerarul Revoluției din decembrie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Itinerarul Revoluției din decembrie 1989 – celebrând 35 de ani de la Revoluție, din perspectiva Patrimoniul sub reflectoare
Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

Anul 2024 a fost unul de succes pentru Programul Regional Vest

Anul 2024 a fost unul excelent la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, pentru Programul Regional Vest. Prin intermediul acestei instituții au fost investite peste 100 de milioane de euro în Regiunea Vest, în anul 2024. Aceasta reprezintă o rată de absorbție de aproape 9% din bugetul de 1,16 miliarde de euro al Programului Regional Vest....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anul 2024 a fost unul de succes pentru Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nicușor Dan și-a anunțat oficial, într-o conferință de presă, intenția de a candida independent la alegerile prezidențiale din 2025. Primarul Bucureştiului a spus că este deschis la discuții cu partidele pro-europene penztru susţinerea candidaturii sale. Primarul Capitalei, Nicușor Dan este primul care şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din 2025. El a enunţat care sunt,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicuşor Dan, primul candidat la prezidenţiale: “Va fi o luptă grea între cei care apără interesul public și cei care apără interesul de gașcă”
Dorința timișorenilor de a ajunge mai rapid și în condiții mai bune, pe cale rutieră, la Belgrad e mai aproape de realizare. Compania Publică Drumuri Serbia a anunțat că a fost acordat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru autostrada între Pancevo și Vârșeț, până la granița cu România. Câștigător este un institut de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea Drumuri Serbia a acordat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru autostrada Pancevo – Vârseț, până la granița cu România
Primăria Timișoara anunță finalizarea concursului „Revoluționarul din familia mea”, un proiect dedicat păstrării și transmiterii memoriei evenimentelor din Decembrie 1989. Elevii participanți la acest concurs au avut sarcina de a descoperi și documenta poveștile celor care au trăit acele momente istorice, capturând esența lor prin intermediul fotografiei și a textului. Galeria de fotografii este disponibilă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au anunţat câştigătorii concursului „Revoluționarul din familia mea”
Noi nu uităm! În decembrie 2024 comemorăm 35 de ani de la evenimentele care au schimbat cursul istoriei României. Ne amintim de poveștile impresionante ale tinerilor din Generația X, ce au conturat destinul unei întregi națiuni și au devenit martirii libertății în decembrie 1989, prezente în Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – itinerarul Revoluției din decembrie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Itinerarul Revoluției din decembrie 1989 – celebrând 35 de ani de la Revoluție, din perspectiva Patrimoniul sub reflectoare
La data de 15 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș au fost sesizați despre faptul că, în noaptea de 14 spre 15 decembrie, persoane necunoscute ar fi sustras o autoutilitară, precum și diverse unelte utilizate în domeniul mecanicii auto, din interiorul unui garaj situat pe bld. Eroilor de la Tisa. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prins la puțin timp după ce a furat o… autoutilitară!
Un tânăr de perspectivă revine din „împrumut”, iar un „internațional” ajunge pe Bega pentru a suplini retragerea din echipă a legendei Eugen Căpățână. Staff-ul echipei de rugby SCM USV Timişoara a început conturarea lotului pentru sezonul 2025. Primele mutări sunt reprezentate de întoarcerea unui jucător din grămadă și de transferul unui taloner de la Steaua...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primele transferuri la campioana de rugby, SCM USV Timișoara
Primul Atlas Geografic General Tactil din România, destinat persoanelor nevăzătoare, a fost lansat oficial în luna decembrie 2024 de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în cadrul unui proiect susținut de compania Atos. Demersul, unic la nivel național, a fost premiat recent la Gala Business Awards, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atlasul Tactil pentru nevăzători, realizat în premieră națională de Universitatea de Vest și Atos, premiat pentru inovație
Conform unei informări transmise de ANAF, instituția dezminte categoric informațiile vehiculate recent în spațiul public, potrivit cărora, ”începând cu 2025, ANAF va percepe 10% din banii aflați în conturile bancare ale contribuabililor”. Conform legislației în vigoare, contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) se datorează pentru veniturile din investiții, cum ar fi dobânzile obținute din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ANAF nu va taxa cu 10% banii aflați la bancă
Reprezentanții Primăria Timișoara au început recepția noii clădiri a Liceului Waldorf. Odată finalizat procesul, aceasta va oferi 20 de săli de clasă și o sală mare de sport, care va fi intabulată. Elevii vor intra în noile clase, laboratoare și ateliere, dotate modern, după obținerea avizelor de funcționare și introducerea clădirii în circuitul educațional, prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a început operațiunea de recepție a clădirii Liceului Waldorf/FOTO
Top