Schimbare la vârful celei mai mari unități sanitare din vestul țării.
Raul Pătrașcu părăsește, de la 1 martie, postul de manager al Spitalului Județean din Timișoara. În locul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a numit pe Sorin Barac, medic specialist în chirurgie vasculară, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a unității spitalicești.
Sorin Barac este cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara fiind șef de lucrări la Disciplina de Microchirurgie și Metodologia Cercetării Științifice.
UPDATE: Ce declară fostul manager
Raul Pătrașcu a transmis următoarele:
„Se încheie o perioadă extrem de dificilă dar și foarte frumoasă și plină de împliniri din viața mea. Pe data de 27 februarie mi-a expirat mandatul – funcția de Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara și, în urma negocierilor dintre partidele din coaliție, funcția va merge către PSD care deține de altfel și Ministerul Sănătății.
Am condus Spitalul în cea mai dificilă perioadă din istoria sa – pandemia COVID 19 – și vorbesc în numele întregului colectiv când spun că suntem cu toții mândri de ceea ce am realizat în acești doi ani și-un sfert. Județeanul a fost probabil singurul spital mare din țară care nu doar că nu a avut probleme mari, ci a fost un exemplu la nivel național. Unitatea de care am reușit să dăm dovadă, organizarea fără cusur, performanțele, cazurile medicale rezolvate din întreaga țară sunt toate exemple. Nu doar că am rezistat, ci cred că am depășit așteptările tuturor cu mult.
Astfel, pe partea de organizare, am sărit mereu în ajutorul oamenilor și al comunității: Județeanul a fost singurul spital (din vestul țării cel puțin) care a avut Ambulatoriul de Specialitate deschis în permanență, inclusiv pe perioada stării de urgență. Asta pentru că mereu ne-a păsat să acordăm îngrijiri tuturor celor care au nevoie – atât urgențelor, cât și bolnavilor cronici, COVID dar mai ales non-COVID.
Pe partea pandemică, la Spitalul Județean au fost mereu premiere – de la primul centru de vaccinare non-stop din țară, la reorganizarea exemplară de circuite pentru zonele Roșii, toate în beneficiul oamenilor. Astfel, au fost organizate, au funcționat cu succes și funcționează în cadrul Spitalului:
– laborator de testare PCR
– Centru de Vaccinare
– Zonă Roșie Pediatrie
– Zonă Roșie Ginecologie și Neonatologie
– Zonă Roșie și Bloc Operator Roșu – adulți.
Mai mult, pentru toate acestea și pentru performanțele administrative și în materie de fonduri europene, Județeanul a fost declarat Spitalul Anului în România în 2020. În cea mai grea perioadă din istoria sa, am reușit împreună cu echipa să aducem o sumă record prin fonduri europene pentru orice unitate sanitară – un total de 62 milioane de euro!
Au fost multe proiecte, multe sunt în lucru printre care cele mai importante:
– extinderea UPU în valoare de 6,9 milioane de lei: fonduri europene, de la Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean Timiș
– noua Maternitate, în valoare de 64,3 milioane de lei: fonduri europene și de la Consiliul Județean Timiș
– clădirea nouă, de interconectare: UPU, ATI, Unitate de Mari Arși, Bloc Operator cu peste 20 de sali de operație în valoare de 50 de milioane de euro: fonduri de la Banca Mondială prin Ministerul Sănătății
– dotări cu echipamente: 8 milioane de euro fonduri europene, 3
– digitalizarea – în valoare de aproape 4 milioane de euro (peste 18 milioane de lei) – cel mai mare astfel de proiect din Sănătate din Europa de Est! Acest proiect va aduce beneficii imense atât pacienților cât și Instituției.
A fost o onoare și un privilegiu să fac parte din familia Spitalului Județean și să lucrez cu atâția oameni buni. Am încercat mereu să ajut, am lucrat mereu onest și cu bună credință și vă mulțumesc vouă, tuturor, pentru tot ce ați făcut și faceți pentru această Instituție. Îi urez succes lui Sorin Barac! Să ne auzim cu bine, Doamne ajută!”
Comentarii prin facebook