Universitatea Politehnica Timișoara continuă seria webinariilor din seria #construimimpreuna

Peste 1200 de cadre didactice, studenți și persoane interesate de știință, educație și tehnologie din România, dar și din străinătate, au participat la primele două webinarii gratuite din seria #construimimpreuna, evenimente organizate de Universitatea Politehnica Timișoara cu scopul de sprijini comunitatea educațională și științifică din România și de a oferi idei orientate spre practică, combinând educația și tehnologia, exemple și resurse, informații despre inovația în tehnologie și știință.

Găzduită și moderată de către echipa Centrului de eLearning a Universității Politehnica Timișoara, seria cuprinde 10 webinarii susținute de invitați din diferite universități și instituții importante din România și Europa, alături de numeroși profesioniști experimentați în domeniul învățării deschise, online și digitale și este dedicată tuturor actorilor din procesul educațional și iubitorilor de educație, știință și tehnologie.

Viața și educația în pandemie continuă și, după aproape doi ani de acumulat experiență, de oferit numeroase cercetări și analize, de reflectat asupra pașilor făcuți în cele 30 de webinarii Împreună Online dedicate dedicate tranziției de la educația tradițională la cea online, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning a lansat o nouă serie de webinarii – cu scopul de a oferi noi informații, idei, analize inovative și de stimula comunitatea spre modelarea educației și științei pentru astăzi și mâine.

Webinariile Construim Împreună sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN Europa și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și instituții din România și Europa. Acestea sunt programate în fiecare miercuri, începând cu ora 18:00.

Participarea este gratuită și se face accesând link-urile de înregistrare puse la dispoziție în fiecare săptămână pe pagina web oficială a CeL – https://www.elearning.upt.ro . Participanții primesc un certificat digital deschis (Open Badge) „Construim Împreună” pentru fiecare webinar la care participă.

Primele 2 webinarii au înregistrat deja un total de peste 1200 de participanți și au abordat teme dedicate schimbării și reflecției asupra situației actuale în educație și știință în vremurile post pandemie, asupra valorificării în întregime a potențialului noilor modele de educație digitală descoperite și experimentate în ultima perioadă, precum și teme dedicate promovării accesului deplin și egal la știință și participarea la știință pentru femei și fete.

Primul webinar din această serie  a adus în prim-plan necesitatea formării de competențe digitale, utilizarea instrumentelor digitale în predarea didactică și în preuniversitar, conform Strategiei privind digitalizarea educației în România, analizând Monitorul educației și formării 2021.

Experții din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș – Marin Popescu, inspector școlar general,Cosmin Hogea, inspector școlar general adjunct, Universitatea Politehnica Timișoara – Florin Drăgan, rector Universitatea Politehnica Timișoara și Casa Corpului Didactic – Patricia Pisano,  director Casa Corpului Didactic Timiș,  au prezentat experiențe și soluții aplicate pentru educația digitală, dar mai ales soluții pentru realizarea transformării educaționale în mediul preuniversitar post-pandemic, într-o sesiune moderată de dr.ing. Diana Andone – director Centrul de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara.

Evenimentul din seria Construim Împreună pe tema Zilei internaționale de recunoaștere a rolului critic pe care îl joacă femeile și fetele în știință și tehnologie a adus în prim-plan munca și realizările fetelor și femeilor de știință, care contribuie la inovație și progres în știință și tehnologie, încurajând în același timp următoarea generație de tinere și fete să urmeze cariere în STEM.

Invitatele din cadrul webinarului – Ana-Maria Dumitrescu, IEEE Women in Engineer, Universitatea Politehnica București, Anca Drăghici, Facultatea de Management în Producție și Transporturi, Universitatea Politehnica Timișoara, Loredana-Mihaela Stanciu, prodecan Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica Timișoara, Alina Racataian, Yazaki Component Technology Timișoara, România, Anca-Ioana Dărăbuț, masterand specializarea Electronică Biomedicală, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara, și Diana Poenaru, elevă Liceul Teoretic Grigore Moisil Timisoara, BioCoderDojo Timișoara – au oferit participanților prezenți inspirația și curajul necesare în urmarea visului și perseverența necesară într-o carieră de succes, indiferent de domeniu, într-o sesiune moderată de dr.ing. Diana Andone – director

Webinarul Inovație în educație prin proiectul “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain” este programat în 23 februarie, la ora 18:00 și îi are ca invitați pe Lluís Alfons Ariño Martin, CIO Universitat Rovira i Virgili, Spain, Convenor Diplomas Use Case, European Blockchain Partnership (EBP), conf.dr.ing. Florin Drăgan, rector la Universitatea Politehnica Timișoara, dr. Cosmin Cioranu – coordonator proiect EBSI4RO, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, prof.dr.ing. Carmen Holotescu, membră a echipei EBSI4RO, Universitatea Politehnica Timișoara și drd. Victor Holotescu -Echipa EBSI4RO, Universitatea Politehnica Timișoara, sesiunea fiind moderată de prof.dr.ing. Radu Vasiu, coordonator proiect EBSI4RO – Universitatea Politehnica Timișoara.

„Blockchain este viitorul.  Această tehnologie ne transformă societatea”

În acest nou webinar din seria „Construim Împreună”, veți face cunoștință cu echipa și activitățile inovativului proiect european “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain”, derulat în parteneriat de UEFISCDI și UPT, prin care se va implementa și pilota un sistem ce va emite pe EBSI diplome universitare (integrate cu Registrul Matricol Unic – RMU) și micro-credite.

Înscrierile se fac prin completarea formularului https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_LDpyNC9tT4Cr_gAmj2tarw, iar participanților li se vor emite, în continuare certificate digitale deschise (Open Badges).

De asemenea UEFISCDI și UPT vor derula o serie de cursuri online masive deschise pentru universități, instituții și companii, pentru familiarizarea cu tehnologia Blockchain și cu dezvoltarea de aplicații pe Blockchain, pentru serviciile publice și private, utilizând EBSI.

Mai multe informații despre webinar sunt disponibile pe site-ul Centrului de eLearning: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-construimimpreuna-3-blockchain-in-educatie-prin-proiectul-ebsi4ro/

O serie de resurse educaționale deschise și informații de cursuri și unelte gratuite  se găsesc în secțiunea Open a Centrului de eLearning https://elearning.upt.ro/ro/open/, dar și pe platforma UniCampus: https://unicampus.ro/.

Informații despre seria #construimimpreuna sunt disponibile și pe:

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Leii din Banat au rămas în Bucureşti şi vor să oprească Rapidul din Cupă

După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de miercuri, ora 16.00, cu Rapid. Partida contează pentru optimile de finală, fază care se joacă în manșă unică. Cele două formații s-au mai întâlnit în acest sezon, tot la București, în Liga Națională. Giuleștenii au câștigat cu 78-76, la 5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii din Banat au rămas în Bucureşti şi vor să oprească Rapidul din Cupă
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

parc buzias

ADR Vest are 65 de milioane de euro pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din zonă

Stațiunile turistice din zona de vest a României vor beneficia de 65 de milioane de euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, acestea urmând să beneficieze de infrastructură și servicii moderne. Din această săptămână, până în 31 ianuarie 2025, autoritățile publice locale din stațiuni pot transmite la ADR Vest fișe de proiect în acest sens. Agenția pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ADR Vest are 65 de milioane de euro pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din zonă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA – a fost proiectată și realizată de un colectiv de cadre didactice și cercetatori de la Universitatea Politehnica Timișoara pentru a comemora cei 35 de ani de la începutul Revoluției Române. Statueta este realizată dintr-un aliaj cu memorie, un material...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deşteptarea. Statuie specială realizată la UPT, pentru a comemora Revoluţia din 89
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un nou eveniment multimedia dedicată memoriei Revoluției de la Timișoara. Vineri, 20 decembrie, va avea loc „Gala Libertății”, un spectacol de teatru multimedia. Evenimentul atrage la Timișoara diplomați și delegații din 15 țări, Giles Matthew Portman, Ambasadorul Regatului Unit, Willemijn van...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Memoria Revoluției de la Timișoara va fi onorată printr-un spectacol multimedia
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara. Acțiunea are un scop caritabil, toate fondurile strânse vor fi folosite pentru sprijinirea animalelor fără stăpân și îmbunătățirea condițiilor de viață, educarea comunității privind responsabilitatea față de animale, respectiv pentru servicii medicale pentru animalele fără stăpân. La târg veți găsi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Poli și Happy Tails Timișoara organizează sâmbătă un Târg de Crăciun caritabil
După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de miercuri, ora 16.00, cu Rapid. Partida contează pentru optimile de finală, fază care se joacă în manșă unică. Cele două formații s-au mai întâlnit în acest sezon, tot la București, în Liga Națională. Giuleștenii au câștigat cu 78-76, la 5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii din Banat au rămas în Bucureşti şi vor să oprească Rapidul din Cupă
Un bărbat în vârstă de 51 de ani a condus un autoturism pe DN 68 A, dinspre Lugoj înspre Traian Vuia, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, ce se deplasa regulamentar în fața sa. Ulterior, autoturismul condus de bărbatul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Carambol distrugător aproape de Traian Vuia. Cinci maşini au fost făcute praf din cauza unui şofer care nu a respectat distanţa în mers
ADR Vest și Primăria Timișoara au semnat luni contractul de finanțare din fonduri europene, nerambursabile, a unei bune părți din cel mai mare proiect pe care municipalitatea timișoreană dorește să îl realizeze în perioada următoare, anume regenerarea urbană a zonei Piața Traian. Problema este că primăria spera la mai mulți bani europeni pentru proiect, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa pe sumele alocate pentru regenerarea urbană a Pieței Traian. Directorul ADR Vest răspunde acuzațiilor că ar fi limitat banii alocați
La Timișoara, Universitatea de Vest, în calitate de Beneficiar, a lansat proiectul „PRACTICE4FUTURE: Excelență prin practică – un pas important pentru viitorul tău!”. Acesta vizează îmbunătățirea calității, a caracterului inclusiv, a eficacității și relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii. Obiectivele proiectului sunt dobândirea de competențe antreprenoriale verzi, desfășurarea stagiilor de practică la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 300 de studenți de la UVT vor beneficia de stagii de practică prin intermediul unui proiect finanțat cu bani europeni
Societatea Pieţe Timişoara, aflată în subordinea Consiliului Local, are un nou director general în persoana lui Octavian Ghiran. Acesta l-a înlocuit în funcţie pe Mirel Pop, destituit de Consiliul de Administraţie, pentru mai multe deficienţe. Ghiran va conduce societatea cu titlu de interimar până la organizarea unui concurs pe post. Consiliul de Administrație al Piețe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Schimbare la vârful SC Pieţe. Pleacă Mirel Pop din funcţia de director general, a venit Octavian Ghiran
Stațiunile turistice din zona de vest a României vor beneficia de 65 de milioane de euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, acestea urmând să beneficieze de infrastructură și servicii moderne. Din această săptămână, până în 31 ianuarie 2025, autoritățile publice locale din stațiuni pot transmite la ADR Vest fișe de proiect în acest sens. Agenția pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ADR Vest are 65 de milioane de euro pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din zonă
Top