Geopolitică cu un violator din Vaslui, victima curvă și Anticristul, un proxenet american

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Mă bucur că trăim într-o democrație atâta câtă e ea, chiar așa imperfectă, cu mersul mai greoi și împotmolită deseori în mari dificultăți de implementare în România. Avem voie să vorbim, să vedem ce se întâmplă peste graniță, urmărim un internet global, nu unul de nișă cum se pregătește Putin să le ofere rușilor. Avem libertatea să fim deștepți, rezonabili, dar și penibili, iar asta nu e puțin lucru. Treaba asta poate și deranja când cineva produce propagandă și manipulare cât să-ți influențeze viața. Am trecut prin așa ceva în vremea lui Liviu Dragnea, când „binele” se îmbrăca în alb și înfiera la mitingurile PSD occidentalii înfometați de avuția noastră națională, occidentalii veroși în echipament negru, atacând de la dreapta la stânga pe micile noastre ecrane.

Chiar și cu platformele Sputnik sau Russia Today blocate, producătorii de material virale pe whatsapp sau facebook au multă treabă. În primul rând că rușii nu ar fi atacat dacă Ucraina nu ar fi fost sedusă de americani să-și supere vecinul printr-o atitudine pro-europeană și pro-NATO. Dacă vreți, ca violatorul din Vaslui, cel care n-ar fi făcut nimic penal și imoral dacă femeia victimă n-ar fi purtat fusta scurtă, s-o creadă el curvă. Ca să nu mai spun că „curva” e soru-sa de-o mie de ani și merita apărată când face cu ochiul proxenetului american.

Nu se mai insistă pe ideea că poporul sedus, cel ucrainean, a decis el să facă ceva, să meargă spre NATO sau Europa, spre deosebire de ce a decis Putin de capul lui pentru alte 40 milioane de cetățeni ai altui stat invadat. Nu, femeia „curvă” trebuie să fie violată și merită să fie violată, asta dacă nu chiar omorâtă, cum reieșea dintr-un interviu demențial cu un mare fost fotbalist de la Rapid sedus de tradiția cecenă. Ne mai mirăm că Rusia gândește că poate dispune de orice vecin, când noi mai gândim așa în 2022, că o femeie e de vină și ea pentru că poate fi confundată cu o curvă? Sau că o adevărată curvă poate fi lejer violată, la urma urmelor, căci doar e curvă.

Firește, nu doar Rusia invadează, ci și SUA. Iar aici cel mai vulnerabil subiect pentru americani e cel din Irak, când au pornit un război pentru a căuta bomba nucleară a lui Saddam. Despre celelalte doar se aduce vorbire, deși nu seamănă nici pe departe cu ce face Putin în Ucraina: Belgrad, Afganistan… Un video trimis de propagandă și „redirecționat frecvent” ne arată o conferință de presă mai veche, de după invadarea Crimeei, în care Putin le amintea americanilor cum ocupau ei Mexicul. Când s-a întâmplat asta nu a mai spus-o liderul de la Kremlin. N-a mai spus nici dacă în capul lui doar tehnologia, știința, medicina, economia s-au dezvoltat, nu și el, în geopolitica sa, în civilizația sa, umanitatea sa.

N-a mai spus nici că, în 1961, SUA a trimis cubanezi anti-Castro să schimbe regimul de la Havana. Debarcarea din Golful Porcilor a fost o acțiune a CIA, e adevărat, dar care odată eșuată n-a mai adus 150.000 de militari americani cu tancuri și rachete pentru a duce treaba până la capăt. Chiar așa, Rusia sovietică n-a sedus țări pentru cauza comunistă? Dar asta se uită, cum se uită și sălbăticia de a trage în civili pe stradă, în mașini, în maternități, în cozi la alimentare, cinismul de a numi invazia operațiune militară de „denazificare” a unei țări conduse de un evreu și alte inepții cu care își intoxică poporul.

Un alt reproș canalizat de Propagandă pe grupuri de whatsapp este cel făcut conducătorilor României. N-au ei destule pe cap? Nu avem noi, românii, destule necazuri și probleme, de ce ne preocupăm noi de problemele ucrainienilor, să-i lăsăm pe ei, că se descurcă și singuri. Noi de ce ne băgăm? Vrem să fim și noi o victimă a crâncenei Rusii? Nu ne vor uita și ce vom face atunci? De ce ajutăm sinistrații ucrainieni? Nu vedeți ce mașini au, de ce nu-i ajutăm pe ai noștri, care nu au mașini?

Pentru echilibrare, se mai aruncă pe piață bancuri de rahat cu luna martie în care au murit mai mulți dictatori, deci trebuie să se ducă și Putin. Dacă nu cumva s-a dus deja, iar ăsta de-l vedem acum e o sosie nemiloasă. Adevăratul Putin? Dumnezeu să-l odihnească! O bomboană de om. Care după ce va ocupa toată Ucraina ce va face? Cum o va domina, cum o va reconstrui, cu ce bani? Care e logica?

Cât de greu ți-ar fi să citești în spatele acestor mesaje? Ce coeficient de inteligență ar trebui să ai pentru a-ți da seama cui servesc aceste teorii? Nu sunt materiale asumate de nimeni, de regulă sunt fișiere video trimise prin rețele de socializare, grupuri de whatsapp. Traduse din germană sau engleză, semn că cineva lucrează pentru ele, editarea, traducerea, nu sunt luate firesc de pe o platformă media, cu link, cu identitate clară, în timp ce citești presa de dimineață. Nu, aceste materiale sunt oferite mură-n gură și nimeni dintre consumatori nu se întreabă de ce ar face cineva o așa muncă fără un interes.

Patriarhia română a reacționat remarcabil, surprinzător aș spune, la mizeria aia de atitudine a patriarhului rus Kiril, cel care îi dădea dreptate lui Putin pentru ce face în Ucraina în lupta sa dârză cu Anticristul. Conform lui Bănescu, Kiril este „un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral”. Dar n-a spus-o Prea Fericitul Daniel direct, ci BOR prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu. Căruia i s-a găsit imediat o hibă pentru atitudinea asta anti-Kiril, anti-Putin și anti frățietate ortodoxă rusă: omul ar fi general de securitate. Culmea, Bănescu, nu Kiril.

Securitatea nouă, mă gândesc, căci Bănescu n-are vârstă pentru un așa grad în cea veche, ceaușistă. Iar un general SRI nu este decât un dușman al poporului, un agent al Statului Paralel, firește. Chiar nu ați sesizat ideea care plutește în aer, să priceapă tot „românul de bine”? Ideea că ortodoxia noastră nu e demnă de sora ei mai mare, cea rusească… Ce poftă am de-un interviu cu Tomitanul! Unde e?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Rot a spus: (martie 22nd, 2022 at 12:36 )

Tomitanul e-n mulți. Spre exemplu, în simpatizantul și votantul PSD care constată ce circ a fost covidul și care a văzut pe youtube defilarea Batalionului Azov și-a pus diagnosticul: naziști! E-n pensionarul care plânge de foame și care ia cu privirea-n pământ sticla de ulei și punga cu făină înainte de alegeri, care soarbe Antena3 toată ziua și căruia nu-i trece prin cap să se adune cu alții două-trei mii ca el și să facă o grevă a foamei în fața sediilor parrtidelor de guvernământ. Este și-n macho-ul liberal local care aprobă mai tacit – mai fățiș „curățirea” Ucrainei de homosexuali. Și-n mintea oricărui prost cu părul alb care „trăia mai bine” în comunism. În mintea popii de la țară, cu biblioteca compusă din 10 cărți, care nu citește nicio analiză pe internet. Și care e pro-rus fără să fi citit vreodată un roman din marea literatură rusă.
Și care nu știu că nu trebuie să ucizi (chiar și indirect) mii de prunci pentru a deveni criminal, ajunge unul. Și care judecă de parcă ar fi, fiecare, șef al unui bloc continental, nivel la care crima nu există decât asociată cu numerele foarte mari și disociată de motive geopolitice, disociere care nu are loc decât în acțiunile dușmanului.

Kroko a spus: (martie 22nd, 2022 at 12:51 )

Probleme e multe,dar concluzii e una – mesele trebuie sa gandeasca,sau macar ar trebui.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie după un final incendiar! CFR Timişoara se impune la Deva şi este aproape de finala campionatului

Meci echilibrat în play-off-ul Ligii 1 de futsal, unde la Deva echipa locală CSM a întâlnit CFR Timişoara în etapa a IV-a, la trei săptămâni după ce devenii câştigau Cupa României pe Bega, chiar împotriva echipei în alb şi vişiniu. Dacă atunci a fost o victorie clară, de această dată partida a avut sare şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie după un final incendiar! CFR Timişoara se impune la Deva şi este aproape de finala campionatului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Într-o acțiune a polițiștilor locali privind depistarea cerșetorilor și oamenilor străzii au fost identificate 16 persoane, din care două dormeau într-o fostă casierie a Retim. De la începutul anului, în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii locali au depistat 16 cerşetori şi oameni ai străzii, în ultimele zile. Au fost predaţi unui centru social
Primarul Dominic Fritz s-a prezentat, luni dimineața, la fața locului, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare a construcțiilor pe care le consideră ilegale de pe strada Cezar, care leagă Parcul Copiilor de bulevardul C.D. Loga. La fața locului a fost întâmpinat de un cetăţean furios, membru al unui clan de romi din oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a demolat gardul şi alte construcţii care blocau o stradă ocupată ilegal de clanuri de romi/Video
Potrivit Politico, citat de G4Media, Claudiu Manda (PSD) a lipsit de la 43% din voturile din Parlamentul European. El este depășit doar de un eurodeputat grec aflat în închisoare. Rareș Bogdan (PNL) se situează pe locul 5 la absențele de la vot. Ce doi se află în partea superioară a listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Claudiu Manta şi Rareş Bogdan, în Top 5 absenteism în Parlamentul European. Cei doi sunt din nou pe lista PSD-PNL la europarlamentare
Un număr de cinci persoane din Timiș au fost descoperite cu branșări ilegale la rețeaua de alimentare cu gaze naturale aparținând celor de a Delgaz Grid. La nivelul întregii rețele a companiei fenomenul este unul mult mai ridicat, fiind vorba despre 201 asemenea consumuri frauduloase.  Astfel, Inspecția energetică, structură specializată din cadrul Delgaz Grid, a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci persoane din Timiș sunt acuzate că furau gaze naturale din rețeaua de distribuție
Lansarea spectaculoasă, cu sală plină și strângeri de mâini, a candidaturii lui Nicolae Robu în cursa pentru un mandat nou de primar al Timișoarei s-a încheiat cu prezentarea pe podium a ceea ce ar urma să fie lista de candidați la funcțiile de consilieri locali. Sunt 11, deocamdată doar în ordine alfabetică, ordinea nu se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 11 pentru consiliul local. Liberalii au doar o listă alfabetică, fără o ordine pe buletinul de vot
SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Top