Peste 200 de pompieri salvatori intervin în sprijinul echipajelor operative din cele opt județe aflate la granița cu Ucraina, respectiv cu Republica Moldova.
Aceștia acționează pentru buna gestionare a situației generate de contextul actual.
Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în România din zona de conflict, inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate județene pentru situații de urgență, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniță.
Astfel, alocarea unităților mobile este următoarea:
De la ISUJ Caraș-Severin ➡️ ISUJ Bihor;
De la ISU Arad ➡️ ISUJ Sălaj;
De la ISUJ Timiș și Hunedoara➡️ ISUJ Bistrița-Năsăud;
De la ISUJ Argeș și Sibiu ➡️ ISUJ Neamț;
De la ISUJ Prahova ➡️ ISUJ Harghita;
De la ISUJ Brașov ➡️ ISUJ Iași;
De la ISUJ Giurgiu ➡️ ISUJ Vaslui;
De la ISUJ Teleorman ➡️ ISUJ Galați;
ISUJ Olt ➡️ ISUJ Constanța;
De la ISUJ Dolj ➡️ ISUJ Brăila;
De la ISUJ Gorj ➡️ ISUJ Mureș;
De la ISUJ Mehedinți ➡️ ISUJ Bacău;
De la ISUJ Alba ➡️ ISUJ Maramureș.
Acestea vor fi operaționalizate in funcție de necesități.
În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar pentru buna gestionare a acestei situații, prin punerea la dispoziție a întregului personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor, ori de câte ori va fi necesar.
Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.
IGSU are în dotare 39 de tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.
Comentarii prin facebook