Compania de termoficare Colterm are nevoie de un stoc de 250.000 de tone de cărbune pentru sezonul rece și în prezent are în stoc 30.000 de tone, dar în perioada următoare se dorește accelerarea aprovizionării, se arată într-o informare transmisă de administratorul special, Alexandru-Cristian Amza.
Principalele preocupări ale societății sunt în acest moment asigurarea stocurilor de combustibil pentru sezonul de iarnă și finalizarea reparațiilor la instalațiile de distribuție a agentului termic.
„Astfel, în ceea ce privește achiziția de cărbune, încheiem luna august cu un stoc de 30.000 de tone, urmând ca în perioada următoare să accelerăm aprovizionarea, pentru asigurarea necesarului de consum pentru sezonul rece următor (250.000 de tone). De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, am reușit să înmagazinăm, până în prezent, cantitatea de 17.000 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități), fiind încheiate și 8 contracte de achiziție gaze naturale pentru o cantitate de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023”, se arată în informarea transmisă de administratorul special.
S-a lucrat și la întreținerea instalațiilor de la CET Sud. Înlocuirea conductelor de transport continuă.
”Totodată, au fost finalizate o serie de reparații la instalațiile de la CET Sud, și anume, un cazan și șapte mori, iar pe parcursul lunii septembrie se vor încheia reparațiile la instalațiile auxiliare de la cazane. Continuă, de asemenea, și lucrările de investiții demarate pe rețelele termice secundare și primară. Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” (martie 2021) și până în prezent, au fost executate lucrări pe o lungime de 5.931 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 65,4 %) și 18.538 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 92,25 %). Precizăm încă o dată că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică, fapt pentru care le cerem încă o dată scuze clienților noștri și le mulțumim pentru înțelegere și încredere”, mai aflăm din informațiile transmise.
În ceea ce privește situația debranșărilor/deconectărilor, au depus, în acest sezon, cereri de deconectare individuală un număr de 2.420 de proprietari de apartamente, iar 89 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 61 asociații de proprietari și 28 de case individuale sau apartamente cu branșamente separate. În total, s-au deconectat de la sistemul de termoficare 2.899 apartamente (2.420 rezultate din cereri individuale de deconectare și 479 apartamente din debranșări/rezilieri de contracte). Precizăm că aceasta este situația finală pe 2022, întrucât perioada în care sunt permise debranșări/deconectări se încheie la 31 august a fiecărui an”.
Comentarii prin facebook