21 iunie. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin rămâne o amintire. În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a respins marţi, un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
23 iunie. Miniştrii Transporturilor din România şi Serbia, Sorin Grindeanu, şi, respectiv Tomislav Momirovic semnează la Timişoara protocolul pentru realizarea autostrăzii Timişoara – Belgrad.
24 iunie. USR pierde majoritatea în Consiliul Local, după ce consilierul Andrei Meşter este exclus din partid. Iniţial, Meşter a fost supsedat din partid pentru o perioadă de un an.
27 iunie. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica este cel mai generos politician din Timiş, când este vorba de donaţii făcute propriului partid. El a donat la PNL 390 de mii de lei, într-o singură tranşă, în anul electoral 2020. Nici fostul preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu nu a fost mai parcimonios, el donând la partid 283.490 de lei, dar în nouă tranşe. Cu 23.900 de lei, respectiv 10.000 de lei, Dominic Fritz şi Alfred Simonis sunt mult în spatele liberalilor, din acest punst de vedere. Datele apar pe platforma www.banipartide.ro, lansată de Expert Forum.
7 iunie. Deputatul de Timiş Daniel Toda demisionează din USR şi se alătură REPER-ului lui Dacian Cioloş.
29 iunie. Florin Cîţu demisionaează (şi) de la şefia Senatului, fiind înlocuit cu titlu de interimat de senatoarea de Timiş Alina Gorghiu. Şi nu trecuse niciun an, de la momentul în care răgetele lui Rareş Bogdan, Cîţu, pe atunci premier, era ales preşedinte al PNL şi aunţat drept providenţial pentru România.
2 iulie. Marş Pride pe străzile Timişoarei, la care participă câteva sute de oameni. Reacţiile primitive nu au încetat să apară.
6 iulie. Primarul Dominic Fritz îl lasă pe viceprimarul PNL Cosmin Tbaraă fără Direcţia Patrimoniu.
6 iulie. Întoarcere la perioada Dragnea. Petre Daea este uns ministru al Agriculturii, înlocuindu-l pe Adrian Chesnoiu, săltat de DNA pentru concursuri de angajare măsluite.
8 iulie. Lugojul rămâne fără primarul ales, după ce prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a semnat decizia de încheiere a mandatului acestuia. Decizia a fost luată pentru că Claudiu Buciu ar fi avut, timp de o lună și jumătate, o schimbare de domiciliu din municipiul timișean, după care ar fi revenit cu domiciliul în Lugoj. Un motiv numai bun pentru ca Nicolae Robu să ceară demiterea lui Dominic Fritz, văzând similitudini în cele două cazuri. Prefectul Mihai Ritivoiu îl contrazice, arătând că sunt două speţe total diferite.
10 iulie. Deputatul de Timiş Cătălin Drulă este ales preşedinte al USR, obţinând 71% din voturile membrilor partidului.
12 iulie. “DNA să vină să îi ia!”, strigă încontiuu fostul primar Nicolae Robu. Iar DNA i-a făcut pe plac, efectuând pecheziţii la un apropiat al lui Robu, Florin Răvăşilă.
16 iulie. Cătălin Drulă este confirmat preşedinte al USR într-un congres extraordinar organizat la Timişoara.
19 iulie. “DNA să vină să îi ia”. Procurorii anticorupţie au deschis dosar de urmărire penală (şi) pe numele Rodicăi Aurelian, o altă colaboratoare a fostului primar Nicolae Robu. Este vorba de concursuri trucate de angajare din timpul administraţiei Robu. Printre beneficiari, Florin Răvăşilă. Sigur, Robu nu ştia nimic.
27 iulie. Explodează “Afacerea Dubai”. Un personaj sulfuros apropiat de lumea interlopă, Cristian Birlic, îl convinge pe Iosif Nicoară, şeful de cabinet al preşedintelui CJ Timiş, Alin Nica, să se asocieze cu un prinţ din Dubai pentru ridicarea unui terminal cargo la Aeroportul Timişoara. De menţionat că terenul în cauză este al Ministerului Transporturilor, nu al Consiliului Judeţean. Supărat de eşec, Birlic dă la adversarii lui Nica informaţii din această afacere.
3 august. Ziua Timişoarei. Şedinţe festive, concerte, miniparade etc.
8 august. Prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu, membru PNL, face o radiografie cruntă a filialei conduse de Alin Nica. “PNL Timis are nevoie de ceva de care au nevoie (…) de o curatire de mediocrii din jurul liderilor conjuncturali si de o constructie cu lideri autentici”, spune, printre altele, Bunoiu.
8 august. Un profesor din Timişoara şi-a declarat un venit anual din meditaţii în valoare de 50.000 de lei, bani care au fost fiscalizaţi. Campion este însă un arădean cu 60.000 de lei declaraţi din meditaţii.
11 august. Alin Nica îl pune pe Nicolae Robu pe lista scurtă de patru potenţiali candidaţi PNL la Primăria Timişoara. Ceilalţi trei sunt deputatul Marilen Pirtea, viceprimarul Cosmin Tabără şi… Alin Nica.
31 august. Primăria Timişoara a închiriat o gară la Motru, judeţul Gorj, pentru a achiziţiona direct de la producători cărbune pentru Colterm. Intermediarilor nu le convine.
Comentarii prin facebook