Timișoara e plasată pe locul trei din țară în ceea ce privește atractivitatea pentru cei care caută un loc de muncă, în cadrul raportului anual Review & Trends al unei platforme de recrutare online. De asemenea, la capitolul salarii, studiul plasează Timișoara pe locul doi, cu un venit de 4.100 de lei.
Conform studiului eJobs, în funcție de atractivitatea pentru cei care își caută un job, Bucureștiul este urmat de Cluj și de Timișoara.
Raportul anual al eJobs România evidențiază faptul că cele mai căuate joburi la început de an sunt cele de agent de vânzări, junior banker, operator introducere date, operator de colectare debite și casier în sala de jocuri. Aproximativ 10.000 de joburi au fost postate în prima săptămână a anului pe platforma de recrutare eJobs.ro. Nivelul este similar cu aceeași perioadă a anului trecut, 2022 marcând, cu 420.000 de joburi noi postate de angajatori, recordul ultimilor 20 de ani.
„Începutul lunii confirmă semnalele pe care le aveam de la finalul anului trecut, anume că 2023 va începe în forță și vor continua politicile de recrutare și extinderi ale echipelor. De altfel, și candidații s-au activat imediat după terminarea sărbătorilor, astfel încât vedem un număr de peste 225.000 de aplicări, în ușoară creștere față de același interval de timp de anul trecut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Modul de muncă remote rămâne o opțiune dorită de un număr considerabil de candidați, în condițiile în care 14% din totalul de aplicări au vizat joburile care pot fi făcute exclusiv de acasă.
La nivel general, cele mai mulți aplicanți caută să se angajeze în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov.
Bucureștiul se află pe primul loc la nivel de salarizare, cu o medie salarială netă de 4.500 de lei. Urmează Timișoara, cu 4.100 de lei și Cluj-Napoca, cu 4.000 de lei net.
„În ceea ce privește anul 2023, deja se prefigurează câteva tendințe clare pe piața muncii, așa cum apar în raportul anual Review & Trends. Una dintre ele este legată de faptul că programul hibrid îl va înlocui pe cel 100% remote, asta deși tot anul trecut a stat sub semnul unei creșteri masive atât a ofertei de joburi care nu cereau prezența la birou, cât și a cererii. O altă tendință cu impact pe piața muncii va fi că vom vedea cum al doilea job devine o a doua natură”, mai spune Badea.
Comentarii prin facebook