Timișoara va avea, în sfârșit, un aquapark. Dumurile la Mako sau Szeged, înlocuite cu unul în cartierul Fabric/FOTO

Timișoara va avea, după ani buni de așteptare, un aquapark, așa cum au toate orașele mari din zona acesta a României, dar mai ales cele aflate la granița dintre România și Ungaria, de partea maghiară.

Oradea are aquapark, Deva are, de asemenea, este unul la Orăștie, iar în Ungaria cum treci granița ajungi la un asemenea centru de wellness și distracție. Acum, doritorii vor avea peste câteva zile, din 31 martie, atunci când se deschide, primul aquapark din zona Banatului. Este o inițiativă integral privată, realizată de un om de afaceri local, dar care a știut cum să scrie și un proiect de finanțare european și să obțină și finanțare nerambursabilă.

Unitatea se deschide lângă ștrandul Termallum, care va face parte din complexul acvatic și pe care îl completează. Noul aquapark are și o temă aleasă, Amazonia, fiind primul centru de wellness, relaxare și distracție acvatic din Banat.
Sunt investiții de peste 100 de milioane de lei realizate, lucrările complexe au durat 21 de luni, ducând și la realizarea unei ample reconversii urbane. De fapt, halele noului complex, care include și săli de saună, de masaj, o miniclinică și, în curând, și un hotel de 22 de camere.

Complexul Amazonia este situat pe strada Avram Imbroane nr. 56 și se întinde pe o suprafață de peste 4.3 hectare. Complexul va funcționa pe toată perioada anului între orele 10.00 și 22.00. Aqupark-ul propune multiple bazine cu apă, complex de saune, centru de terapie și wellness, dar și o serie de tobogane și instalații de entertainment.
Amazonia are trei zone principale: Aquapark, Termal și Spa, la care se adaugă un centru de terapie și masaj, respectiv o zonă de luat masa.

De asemenea, va fi deschisă și o unitate de cazare pentru cei care efectuează tratamente și terapii pentru mai multe zile.
Zona Aquapark se întinde pe 7.500 mp și are un bazin de 300 mp cu adâncime maximă de 40 cm, dedicat copiilor de până în 10 ani, echipat cu tobogane și jucării acvatice; un bazin care are 4 tobogane cu trasee diferite și înălțimi de la 3 până la 9 m; bazinul mare de relaxare cu o suprafață de 750 mp prevăzut cu 2 instalații de tip râu leneș, 58 de locuri de hidromasaj, 10 șezlonguri pentru masaj cu aer, 5 vulcani de aer, instalații de masaj cervical și jacuzzi, grotă, perdea de apă și iluminat cromoterapeutic; respectiv un bazin interior/exterior prevăzut, de asemenea, cu diferite instalații de aer și hidromasaj.

Zona Termal este prevăzută cu 3 bazine – un bazin interior cu apă termală, un bazin interior cu apă clară, respectiv un bazin exterior cu apă termală. Temperatura apei termale este de 37-39 grade, iar izvoarele sunt săpate la o adâncime de peste 100 m. Apa termală din această zonă are calități terapeutice dovedite pentru diverse afecțiuni și poate fi folosită pentru tratament balnear.
Zona Spa are o suprafață de peste 1.000 mp și este dotată cu baie de aburi, dușuri tematice, salină, 3 tipuri de saună – finlandeză, cu aburi sau infraroșu -, curte interioară cu saună exterioară, sală de relaxare cu 16 șezlonguri, 7 săli pentru terapii asiatice – pachete complete de terapii asiatice autentice, masaje balineze de relaxare, tonifiere a corpului, precum și masaj tailandez pentru viitoare mămici sau reflexoterapie, cosmetică naturistă și masaj facial japonez.

Amazonia include și o Clinică de Sănătate care va funcționa în cadrul complexului, aceasta fiind specializată în servicii de fizio și kinetoterapie, tratamente cu aparatură și echipamente speciale, recuperare acvatică și alte proceduri terapeutice specifice.
Începând cu 1 iunie și pe toată durata sezonului de vară, vor funcționa piscine exterioare cu vedere spre grădină: un bazin olimpic cu o lungime de 50 m și o suprafață de 1300 mp prevăzut cu dușuri de apă, un bazin de relaxare cu o suprafață de 500 mp, un bazin pentru copii cu apă încălzită la 26 de grade, prevăzut cu tobogane, 2 bazine cu apă termală și un complex de 1000 mp cu 6 tobogane acvatice și zonă splash.

Vizitatorii au la dispoziție un vestiar amplu, prevăzut cu cabine, spații pentru mamă și copil, aproape 1000 de dulapuri unde își pot depozita bunurile în siguranță. Amazonia are prevăzută și o zonă de foodcourt unde pot lua masa 180 de oameni simultan, dar și o serie de terase interioare și exterioare. În interior, șezlongurile sunt într-o zonă special amplasată, separate de zona piscinelor, pentru un confort cât mai mare. Parcarea are o capacitate de 435 autovehicule. Curând va fi operațională și unitatea de cazare, cu o capacitate de 22 de camere, care va fi omologată pentru o funcționare în regim de hotel de 4 stele.Tarife

Accesul nu e ieftin, dar e competitiv, spun gazdele. Tarifele diferă în funcție de zonele de acces și durata dorită. Acestea încep de la 20 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru zona Termal cu acces timp de 4 ore, respectiv 40 de lei pentru copii și 70 de lei pentru zona Aquapark. Tariful maxim care oferă acces pentru o zi întreagă la toate zonele, respectiv Aquapark și Termal pentru copii + Spa pentru adulți, este de 70 de lei pentru copii și 130 de lei pentru adulți în timpul săptămânii, respectiv 80 de lei pentru copii și 150 de lei pentru adulți în weekend.

Date tehnice

Deschiderea Complexului Amazonia a dus la crearea a 150 de locuri de muncă. Cantitatea de beton utilizată pentru construire depășește 6000 mc și au fost instalate peste 11 km de țevi. Filtrarea apei din bazine este efectuată cu ajutorul a 12 filtre cu o capacitate de 900 mc/oră. Energia este asigurată de 243 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală instalată de 500 kW. Amazonia beneficiază de o finanțare europeană de 28 milioane de lei, reprezentând 30% din investiția totală.

Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Anda a spus: (martie 29th, 2023 at 17:35 )

Felicitari investitorului!
Excelenta initiativa. In sfarsit se misca lucrurile si in Timisoara!

Andrei a spus: (martie 29th, 2023 at 19:04 )

FELICITĂRI!

Gina a spus: (martie 29th, 2023 at 19:32 )

In Ungarua pensiobarii au reducere indiferent dd ziua in care merg. Va ganfiti la asta? Oricum oret este mai mic decat aici.

Wanda89 a spus: (martie 29th, 2023 at 19:37 )

Vreau o hartă actualizată cu cartierele/zonele Timișoarei. Locația pare a fi la limita dintre UMT-Modern-Telegrafului… Cum în Fabric?

Radu a spus: (martie 29th, 2023 at 20:47 )

… cartierul Tipografilor all the way.

cosva a spus: (martie 29th, 2023 at 21:01 )

UMT nu este in zona Fabric. Va rog faceti modificarea in articol ca induceti lumea in eroare.

George a spus: (martie 29th, 2023 at 21:40 )

@ Wanda, tu cam pe unde estimezi că este Fabricul? Și oare de ce se numește FABRIC? Este fosta (și actuala) zonă industrială, unde a fost fabrica de ciorapi, 1 Iunie, fabrica Modern, fosta tăbăcărie a celor de la fabrica de mănuși, UMT-ul, care s-a numit așa după 1945. Înainte era tot uzină mecanică. ĂSTA e Fabricul, nu neapărat către Fabrica de Bere.

Anastasia a spus: (martie 29th, 2023 at 22:07 )

Aquapark cu bazine de adancimi mai mici de 1m… nu vad sensul.. aspecual arata bine, dar nu e ceea ce mi-as fi dorit de la un aquapark. Pe departe prefer cel din Ungaria.

Ioana a spus: (martie 29th, 2023 at 22:18 )

Cârcotașii care nu au făcut nimic in viața lor comentează și la culoarea frunzei… aici vorbim de o investiție pe care nu a fost NIMENI capabil sa o realizeze in oraș (public sau privat), dar când apare comentam și noi ca avem net și putem.
MERITA FELICITĂRILE NOASTRE, NU MAI TREBUIE SA PLECAM DIN TARA CU COPIII PENTRU 3 ORE DE SPA.
Când Calculați biletul puneți la socoata și drumul și timpul … care pentru voi de fapt nu contează, am uitat.

Marcel a spus: (martie 30th, 2023 at 07:03 )

“Omul de afaceri” e Olariu, fost viceprimar si ajuns, numai mos Craciun stie cum, proprietar UMT. Restul e istorie.
E bine ca a facut aquapark-ul asta, arata cum trebuie, dar va adresez o intrebare: cum vor gestiona situatia in luna august, in special, dar si in restul anului, cand vor fi acolo zilnic vreo suta de tigani, constant, care vor aplica aceeasi tactica: se vor purta mizerabil, ca sa ne scarbeasca, si sa ramana ei clienti majoritari. Pt ca sunt vreo mie care pot veni zilnic acolo.
Caline, sa te vad.

Wanda89 a spus: (martie 30th, 2023 at 19:37 )

@George… Fabric a fost un așezământ exterior cetății, apoi al treilea cartier major. Între timp, Bucovina a devenit cartier minor al Slava Ukraine. Cert e că, după multele decenii, Timișoara Mare oferă localizări mai precise. Vezi, de exemplu, alocarea străzilor pe cartiere/zone în scop de plată a impozitelor. Dai un Google deștept și găsești noua istorie, în care s-a născut și Aquaparcul.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

ENEL
Enel

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Patrimoniul Art Nouveau al Timișoarei va fi prezentat turiștilor prin intermediul unui tur ghidat, realizat în compania unui personaj de epocă/FOTO

Timișoara va beneficia de un tur ghidat pentru turiști, special pentru descoperirea patrimoniului Art Nouveau al orașului, în urma unei inițiative a Asociației pentru Promovarea Timișoarei (APT). Primul tur ghidat al patrimoniului Art Nouveau local, desfășurat în compania unui personaj de epocă, face parte dintr-o serie de acțiuni realizate de APT de la începutul acestui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Patrimoniul Art Nouveau al Timișoarei va fi prezentat turiștilor prin intermediul unui tur ghidat, realizat în compania unui personaj de epocă/FOTO
Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

A fost semnat primul contract pentru drumul expres Lugoj – Filiași

Compania de Drumuri a semnat, vineri, primul din cele 4 contracte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construcției drumului de mare viteză Filiași-Lugoj, în lungime de 230 km. Valoarea contractului, finanțat prin Programul Transporturi 2021-2027 este de 21,05 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost adjudecat de Asocierea S.C. D P Consult S.A. –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat primul contract pentru drumul expres Lugoj – Filiași

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Timișoara va beneficia de un tur ghidat pentru turiști, special pentru descoperirea patrimoniului Art Nouveau al orașului, în urma unei inițiative a Asociației pentru Promovarea Timișoarei (APT). Primul tur ghidat al patrimoniului Art Nouveau local, desfășurat în compania unui personaj de epocă, face parte dintr-o serie de acțiuni realizate de APT de la începutul acestui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Patrimoniul Art Nouveau al Timișoarei va fi prezentat turiștilor prin intermediul unui tur ghidat, realizat în compania unui personaj de epocă/FOTO
Școala generală care deservește cartierul Fratelia va intra în reabilitare. Primăria Timișoara pregătește documentația pentru achiziționarea lucrărilor de execuție și actualizarea în buget a sumelor necesare pentru investiție. Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 include etajarea imobilului existent, astfel încât se vor crea patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația timișoreană pregătește licitația pentru reabilitarea Școlii Generale 15
Vineri, 9 iunie, Sebastian Yvan Legrand, ar fi plecat de la after school, în vârstă de 9 ani, de pe strada Eroilor de la Păuliș din Timișoara, într-o direcție necunoscută, iar până în prezent nu a mai revenit la domiciliu.  Copilul are următoarele semnalmente: înălțime 1,53 metri, 43 de kilograme, păr brunet, ochi albaștri. Îmbrăcăminte:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A dispărut un copil de nouă ani. A plecat de la after school şi nu a mai fost văzut! UPDATE: Minorul a fost găsit
Timișoara a avut parte, vineri după-masă, de o ploaie cum nu a mai avut de mult. Multe zone din oraș s-au umplut de apă, clădiri publice și private au fost inundate în zona subsolurilor sau prin acoperiș. Printre zonele afectate, un ”clasic”, pasajul Brediceanu, inundat, cu mașini blocate inițial, ulterior rezolvat de echipele ISU și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Același pasaj rutier, o ploaie zdravănă, două constatări diferite. Fostul viceprimar, Dan Diaconu, și primăria au analizat inundația
De vineri, Timișoara are oficial deschis un Muzeu al Apei. Inițiativă a companiei locale de apă și canal, Aquatim, acesta este situat la prima uzină de apă a orașului, acolo unde erau primele utilaje industriale de extragere, prelucrare și epurare a apei din capitala Banatului. Locația revine în viața comunității, în urma unui amplu program...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara a fost inaugurat oficial Muzeul Apei. Va funcționa la fosta Uzină de Apă Urseni, a societății Aquatim/FOTO
Deschiderea primei creşe din Dumbrăviţa vine în sprijinul tinerilor părinți din zonă. Noua creșă are o capacitate de 80 de locuri și va asigura accesul copiilor la educație de calitate, chiar de la cea mai fragedă vârstă. În acest an, creșa va găzdui grupa de vârstă 2-3 ani. Primarul Horia Bugarin (USR) inaugurează prima creșă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prima creșă din Dumbrăvița își deschide porțile. O investiţie de opt milioane de lei cu 80 de locuri
Echipa de baschet a oraşului îl va avea în lotul pentru sezonul viitor pe Victor Legoșin, un jucător de 23 de ani din Republica Moldova. Victor nu este la prima experiență în România: el a mai jucat pentru CSM Focșani, în sezonul recent încheiat. Legoșin are cetățenia română și este eligibil ca jucător autohton. Născut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noutăţi la echipa de baschet a Timişoarei
Primăria Timişoara a fost vizitată, astăzi de mai mulţi campioni olimpici, principalele teme ale discuţiilor fiind sportul timişorean şi infrastructura sportivă a oraşului. Printre altele s-a vorbit despre adoptarea unui Pact Local pentru Sport, sub egida unei coaliții administrative. Marii campioni pentru care s-a cântat Imnul României la Jocurile Olimpice Mihai Covaliu, Elisabeta Lipa, Ana...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sportul timişorean şi infrastructura sportivă a Timişoarei, în dezbatere la Primăria Timişoara cu mai mulţi campioni olimpici ai României
Top