Timișoara va avea, în sfârșit, un aquapark. Dumurile la Mako sau Szeged, înlocuite cu unul în cartierul Fabric/FOTO

Timișoara va avea, după ani buni de așteptare, un aquapark, așa cum au toate orașele mari din zona acesta a României, dar mai ales cele aflate la granița dintre România și Ungaria, de partea maghiară.

Oradea are aquapark, Deva are, de asemenea, este unul la Orăștie, iar în Ungaria cum treci granița ajungi la un asemenea centru de wellness și distracție. Acum, doritorii vor avea peste câteva zile, din 31 martie, atunci când se deschide, primul aquapark din zona Banatului. Este o inițiativă integral privată, realizată de un om de afaceri local, dar care a știut cum să scrie și un proiect de finanțare european și să obțină și finanțare nerambursabilă.

Unitatea se deschide lângă ștrandul Termallum, care va face parte din complexul acvatic și pe care îl completează. Noul aquapark are și o temă aleasă, Amazonia, fiind primul centru de wellness, relaxare și distracție acvatic din Banat.
Sunt investiții de peste 100 de milioane de lei realizate, lucrările complexe au durat 21 de luni, ducând și la realizarea unei ample reconversii urbane. De fapt, halele noului complex, care include și săli de saună, de masaj, o miniclinică și, în curând, și un hotel de 22 de camere.

Complexul Amazonia este situat pe strada Avram Imbroane nr. 56 și se întinde pe o suprafață de peste 4.3 hectare. Complexul va funcționa pe toată perioada anului între orele 10.00 și 22.00. Aqupark-ul propune multiple bazine cu apă, complex de saune, centru de terapie și wellness, dar și o serie de tobogane și instalații de entertainment.
Amazonia are trei zone principale: Aquapark, Termal și Spa, la care se adaugă un centru de terapie și masaj, respectiv o zonă de luat masa.

De asemenea, va fi deschisă și o unitate de cazare pentru cei care efectuează tratamente și terapii pentru mai multe zile.
Zona Aquapark se întinde pe 7.500 mp și are un bazin de 300 mp cu adâncime maximă de 40 cm, dedicat copiilor de până în 10 ani, echipat cu tobogane și jucării acvatice; un bazin care are 4 tobogane cu trasee diferite și înălțimi de la 3 până la 9 m; bazinul mare de relaxare cu o suprafață de 750 mp prevăzut cu 2 instalații de tip râu leneș, 58 de locuri de hidromasaj, 10 șezlonguri pentru masaj cu aer, 5 vulcani de aer, instalații de masaj cervical și jacuzzi, grotă, perdea de apă și iluminat cromoterapeutic; respectiv un bazin interior/exterior prevăzut, de asemenea, cu diferite instalații de aer și hidromasaj.

Zona Termal este prevăzută cu 3 bazine – un bazin interior cu apă termală, un bazin interior cu apă clară, respectiv un bazin exterior cu apă termală. Temperatura apei termale este de 37-39 grade, iar izvoarele sunt săpate la o adâncime de peste 100 m. Apa termală din această zonă are calități terapeutice dovedite pentru diverse afecțiuni și poate fi folosită pentru tratament balnear.
Zona Spa are o suprafață de peste 1.000 mp și este dotată cu baie de aburi, dușuri tematice, salină, 3 tipuri de saună – finlandeză, cu aburi sau infraroșu -, curte interioară cu saună exterioară, sală de relaxare cu 16 șezlonguri, 7 săli pentru terapii asiatice – pachete complete de terapii asiatice autentice, masaje balineze de relaxare, tonifiere a corpului, precum și masaj tailandez pentru viitoare mămici sau reflexoterapie, cosmetică naturistă și masaj facial japonez.

Amazonia include și o Clinică de Sănătate care va funcționa în cadrul complexului, aceasta fiind specializată în servicii de fizio și kinetoterapie, tratamente cu aparatură și echipamente speciale, recuperare acvatică și alte proceduri terapeutice specifice.
Începând cu 1 iunie și pe toată durata sezonului de vară, vor funcționa piscine exterioare cu vedere spre grădină: un bazin olimpic cu o lungime de 50 m și o suprafață de 1300 mp prevăzut cu dușuri de apă, un bazin de relaxare cu o suprafață de 500 mp, un bazin pentru copii cu apă încălzită la 26 de grade, prevăzut cu tobogane, 2 bazine cu apă termală și un complex de 1000 mp cu 6 tobogane acvatice și zonă splash.

Vizitatorii au la dispoziție un vestiar amplu, prevăzut cu cabine, spații pentru mamă și copil, aproape 1000 de dulapuri unde își pot depozita bunurile în siguranță. Amazonia are prevăzută și o zonă de foodcourt unde pot lua masa 180 de oameni simultan, dar și o serie de terase interioare și exterioare. În interior, șezlongurile sunt într-o zonă special amplasată, separate de zona piscinelor, pentru un confort cât mai mare. Parcarea are o capacitate de 435 autovehicule. Curând va fi operațională și unitatea de cazare, cu o capacitate de 22 de camere, care va fi omologată pentru o funcționare în regim de hotel de 4 stele.Tarife

Accesul nu e ieftin, dar e competitiv, spun gazdele. Tarifele diferă în funcție de zonele de acces și durata dorită. Acestea încep de la 20 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru zona Termal cu acces timp de 4 ore, respectiv 40 de lei pentru copii și 70 de lei pentru zona Aquapark. Tariful maxim care oferă acces pentru o zi întreagă la toate zonele, respectiv Aquapark și Termal pentru copii + Spa pentru adulți, este de 70 de lei pentru copii și 130 de lei pentru adulți în timpul săptămânii, respectiv 80 de lei pentru copii și 150 de lei pentru adulți în weekend.

Date tehnice

Deschiderea Complexului Amazonia a dus la crearea a 150 de locuri de muncă. Cantitatea de beton utilizată pentru construire depășește 6000 mc și au fost instalate peste 11 km de țevi. Filtrarea apei din bazine este efectuată cu ajutorul a 12 filtre cu o capacitate de 900 mc/oră. Energia este asigurată de 243 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală instalată de 500 kW. Amazonia beneficiază de o finanțare europeană de 28 milioane de lei, reprezentând 30% din investiția totală.

Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Anda a spus: (martie 29th, 2023 at 17:35 )

Felicitari investitorului!
Excelenta initiativa. In sfarsit se misca lucrurile si in Timisoara!

Andrei a spus: (martie 29th, 2023 at 19:04 )

FELICITĂRI!

Gina a spus: (martie 29th, 2023 at 19:32 )

In Ungarua pensiobarii au reducere indiferent dd ziua in care merg. Va ganfiti la asta? Oricum oret este mai mic decat aici.

Wanda89 a spus: (martie 29th, 2023 at 19:37 )

Vreau o hartă actualizată cu cartierele/zonele Timișoarei. Locația pare a fi la limita dintre UMT-Modern-Telegrafului… Cum în Fabric?

Radu a spus: (martie 29th, 2023 at 20:47 )

… cartierul Tipografilor all the way.

cosva a spus: (martie 29th, 2023 at 21:01 )

UMT nu este in zona Fabric. Va rog faceti modificarea in articol ca induceti lumea in eroare.

George a spus: (martie 29th, 2023 at 21:40 )

@ Wanda, tu cam pe unde estimezi că este Fabricul? Și oare de ce se numește FABRIC? Este fosta (și actuala) zonă industrială, unde a fost fabrica de ciorapi, 1 Iunie, fabrica Modern, fosta tăbăcărie a celor de la fabrica de mănuși, UMT-ul, care s-a numit așa după 1945. Înainte era tot uzină mecanică. ĂSTA e Fabricul, nu neapărat către Fabrica de Bere.

Anastasia a spus: (martie 29th, 2023 at 22:07 )

Aquapark cu bazine de adancimi mai mici de 1m… nu vad sensul.. aspecual arata bine, dar nu e ceea ce mi-as fi dorit de la un aquapark. Pe departe prefer cel din Ungaria.

Ioana a spus: (martie 29th, 2023 at 22:18 )

Cârcotașii care nu au făcut nimic in viața lor comentează și la culoarea frunzei… aici vorbim de o investiție pe care nu a fost NIMENI capabil sa o realizeze in oraș (public sau privat), dar când apare comentam și noi ca avem net și putem.
MERITA FELICITĂRILE NOASTRE, NU MAI TREBUIE SA PLECAM DIN TARA CU COPIII PENTRU 3 ORE DE SPA.
Când Calculați biletul puneți la socoata și drumul și timpul … care pentru voi de fapt nu contează, am uitat.

Marcel a spus: (martie 30th, 2023 at 07:03 )

“Omul de afaceri” e Olariu, fost viceprimar si ajuns, numai mos Craciun stie cum, proprietar UMT. Restul e istorie.
E bine ca a facut aquapark-ul asta, arata cum trebuie, dar va adresez o intrebare: cum vor gestiona situatia in luna august, in special, dar si in restul anului, cand vor fi acolo zilnic vreo suta de tigani, constant, care vor aplica aceeasi tactica: se vor purta mizerabil, ca sa ne scarbeasca, si sa ramana ei clienti majoritari. Pt ca sunt vreo mie care pot veni zilnic acolo.
Caline, sa te vad.

Wanda89 a spus: (martie 30th, 2023 at 19:37 )

@George… Fabric a fost un așezământ exterior cetății, apoi al treilea cartier major. Între timp, Bucovina a devenit cartier minor al Slava Ukraine. Cert e că, după multele decenii, Timișoara Mare oferă localizări mai precise. Vezi, de exemplu, alocarea străzilor pe cartiere/zone în scop de plată a impozitelor. Dai un Google deștept și găsești noua istorie, în care s-a născut și Aquaparcul.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei

Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Top